loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Femei puternice în linia întâi

O ediție care stă sub semnul iubirii aproapelui! Când îți pasă, mai poți un pic, chiar dacă nu mai poți. Vă dăm întâlnire pe 8 martie, de la ora 19:00, la TVR Internațional.

 

Măriuca Mihăilescu

LUNI, 8 MARTIE 2021

LA MULȚI ANI DE 8 MARTIE!

La TVR Internaţional – „Cu tine începe primăvara!, o campanie prin care modele feminine românești îşi spun povestea în faţa românilor de pretutindeni. Omagiem doamnele din domeniul medical și vă invităm să aflați poveştile şi experienţele lor de viață. Celebrăm frumuseţea, delicateţea, puterea, curajul, ambiţia, încrederea în forţele proprii, credința, solidaritatea, dăruirea şi energia pe care femeile din linia întâi, care lucrează la Serviciul de Ambulanță București Ilfov, le transmit celor din jur.

*dr. ALIS GRASU, medic primar medicină de familie, medic specialist medicină de urgență, manager general SABIF

(w882)

dr. ALIS GRASU - manager SABIF

Este prima femeie care conduce SABIF, o mână de fier cu un suflet mare, care nu spune niciodată colegilor că nu mai poate. Este mamă, bunică și are un mesaj emoționant pentru colegii din diaspora, plecați la muncă peste mări și țări.

(w882)

 

*asistent șef IULIA RUDARU, (SABIF)

Mama unei fetițe de câțiva anișori, reușește să îmbine cu greu statutul de mamă, pe care și l-a dorit enorm, cu cel profesional. Coordoneză cu profesionalism ceea ce poate părea imposibil pentru mulți. Nici nu se gândește să profeseze peste hotare pentru că este prea multă treabă de făcut, aici, acasă.

(w882)

(w882)

asistent șef IULIA RUDARU

*GABRIELA SZILAGI, asistent medical generalist, (SABIF)

Se reinventează de fiecare dată, fiind un exemplu că în viață poți deveni orice dorești. Este asistent medical generalist pe ambulanță. A terminat psihologia, a fost unul dintre cele mai apreciate modele din România, a cochetat cu jurnalismul, a prezentat câteva producții TVR. Acum, este în anul II la Facultatea de Artă Sacră. S-a reîntors în România după 1 an și jumătate de profesat în Irlanda și a decis că nu va mai pleca niciodată pentru a putea să aibă grijă de singurii ei copii, pacienții români.

(w882)

(w882)

(w882)

GABRIELA SZILAGI, asistent medical generalist

***

O primăvară frumoasă, cu sănătate și mult noroc tuturor! Căutați în jur frumosul și binele pentru a descoperi adierea plăcută a primăverii. La mulți ani!

(w882)

Mulțumiri speciale Florăriilor Tria's pentru susținere și profesionalism!


***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

22:00 Dosar România

* Dincolo de aurul Apusenilor

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat. Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000. Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier. Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:40 Timişoara capitală culturala europeană

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

(redifuzare)

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri