loader
Foto

Terapia durerii şi bolile de inimă

Luni, 13 martie, de la ora 19.00, la TVR Internațional, am urmărit o ediție „Un doctor pentru dumneavoastră”  despre terapia durerii și bolile de inimă.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

* Terapia durerii şi abordarea multidisciplinară a pacientului

Invitată: dr. Cristina Berteanu, medic primar ATI, vicepreședinte Asociația ROZ

Vorbim despre terapia durerii, Planul European de Combatere a Cancerului, abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic pentru îmbunătățirea calității vieții acestuia, o nouă abordare a UE de prevenire, tratament și îngrijire.

(w882)

Despre consilierea în alimentație care poate diminua efectele adverse ale tratamentelor și îmbunătăți funcționarea organismului, despre terapia prin artă care reduce durerile și depresiile, despre importanţa sprijinului psihologic ne informează invitata noastră, coordonatoarea a 4 centre medicale din România dotate la standarde internaţionale, una dintre fondatoarele R.O.Z. -”Răbdare. Optimism. Zâmbet” care nu sunt cuvinte, ci șanse pe care ni le putem acorda”.

* Terapii pentru durere la copii

Invitată: din SUA, prof.dr. Mihaela Vișoiu, director Serviciul de control al durerii pentru copii, Spitalul Universitar de copii din Pittsburgh, Pennsylvania

(w882)

Este implicată în educație și cercetare, dă anestezie generală micuților pentru diverse intervenții chirurgicale cum ar fi, de exemplu, pentru transplant. Pasionată de anestezia regională pentru copii, îi şcoleşte pe rezidenți să facă blocuri regionale, așa cum a învățat, în România, de la mentorul ei, dr. Cristina Berteanu. Luptă să dezvolte metode noi pentru plasarea și utilizarea acestora în a preveni și trata durerea copiilor. A inventat chiar un model care să îi învețe pe rezidenți cum să facă anestezia caudală cu ultrasunete, cu sau fără  cateter.

(w882)

* Hipertensiunea şi bolile de inimă

Invitat: col. dr. Alice Munteanu, medic primar cardiologie și medicină internă, Spitalul Militar Central "Carol Davila", șef lucrări UMF Carol Davila

(w882)

Conform studiilor, hipertensiunea are şi o componentă genetică. E bine să știm antecedentele familiale pentru a preveni eventuale complicații. Sunt importante diagnosticarea timpurie a unor variații majore ale tensiunii arteriale și echilibrarea ei. Alimentaţia incorectă poate provoca hipertensiune. Colesterolul mare, scăderea elasticităţii venelor şi arterelor, boli ale tiroidei sau hipofizei, afecţiuni ale inimii, pot creşte tensiunea. Unii pacienţi simt oscilaţiile tensiunii arteriale, alţii află că au hipertensiune la un control de rutină. Mulți devin conştienţi că au nevoie de tratament abia când valorile tensiunii arteriale ating cote alarmante iar simptomele îi trimit chiar la urgenţă.

(w882)

Moderator Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35, 021.492.04.42.

7:55 Info Diaspora

*Copiii din diaspora învaţă limba română

Producător Aura Iosif

8:00 Bucuria credinţei

Producător Victor Dochia

 

Luni, 27 martie, de la ora 21.00 , la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Avocatul dumneavoastră".

Concert-eveniment în deschiderea grilei de primăvară TVRi

Pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chişinău se vor întâlni mari artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Concertul „Limba Română e ...

Un doctor pentru dumneavoastră: Un nou sezon cu informații utile pentru sănătate!

Luni, 27 martie, începe un nou sezon al emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internațional. De peste 15 ani, medici români ...