loader
Foto

Importanţa imagisticii în afecțiunile neurologice şi a suportului psihologic în boală

Luni, 4 iulie, de la ora 19:00, vă invităm să revedeți pe TVRi o ediţie a emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" despre importanţa investigaţiilor imagistice în bolile neurologice şi a suportului psihologic în cancer și boli rare.

 

Măriuca Mihăilescu

* Rolul investigațiilor imagistice în boli neurologice

Invitat: dr. Dan Mitrea, medic specialist neurologie și neuro-oncologie, membru al Academiei Europene de Neuro-Oncologie

Bolile neurologice fac viața grea pacienților care suferă de afecțiuni spinale, neuropatii, patologie inflamatorie a sistemului nervos central, encefalite, tumori cerebrale, afecțiuni neurovasculare, migrenă episodică, epilepsie, tulburări cognitive, de somn sau de mișcare.

(w882)

Ne informăm despre importanța și limitările investigațiilor imagistice în diagnosticul și tratamentul patologiilor neurologice de la invitatul nostru școlit în România, Franța, Anglia și Germania.

(w882) 1

* Colaborarea cu medici români care profesează în străinătate ajută în gestionarea cazurilor mai deosebite

Invitat din Franța: dr. Bogdan Ene, medic neurochirurg, specializat în tehnici endoscopice de neurochirurgie și chirurgie oncologică, specializări obținute la Lyon

(w882)

*Importanța suportului psihologic în cancer și boli rare

Invitată: psihoterapeut Diana Șimon, Asociația M.A.M.E.

(w882)

ONG-uri naționale și internaționale vin în sprijinul pacienților cu servicii de suport și consiliere. Asociația M.A.M.E. a preluat și rezolvat sute de cazuri ale unor mame și copii care luptă cu o boală gravă, printre care și victime ale războiului din Ucraina. Copiii percep boala ca pe un inamic. Consilierea psihologică a micuților și a familiei este importantă în a descoperi resurse interioare necesare pentru a învinge și a se reintegra în societate. ”Comunitatea Solidarității” este un spațiu virtual în care sunt conectate persoane care au nevoie de ajutor cu cele care pot oferi sprijin. În secțiunea „Clinici și Spitale”, descoperim servicii medicale existente în peste 400 de clinici și spitale din peste 20 de țări din Europa, America și Asia, precum și contacte ale unor oncologi, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor sau variante de transport către unitatea medicală.

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnaliști Dan Cadar și Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuța

Credit foto  Monica Ancuța

0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri