loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Beneficiile ozonoterapiei

Echipa emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” v-a invitat să revedeți între 28 iunie și 1 iulie o serie de ediții despre  tratamentul anevrismului cerebral, beneficiile ozonoterapiei și tratamentele în perioada SARS-CoV-2. De la ora 19:00, la TVRi.

 

Măriuca Mihăilescu

LUNI, 28 IUNIE 2021

*Tratamentul anevrismului cerebral

INVITAT: dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie – imagistică, supraspecializare în radiologie intervenţională, Spitalul Universitar Kremlin-Bicêtre din Paris, Franţa

Cât de periculos este un anevrism? Anevrismul cerebral este o boală de colagen a vaselor cerebrale care se pot sparge la primul pulseu de tensiune sau la un stres puternic. Dacă se rup, 50% dintre pacienți, inclusiv tineri, mor inexplicabil. Este important să cunoaștem factorii de risc, cum diagnosticăm aceste anevrisme, cum putem preveni un deces subit, ce tratamente de succes avem la îndemână și cât durează perioada de recuperare.Vom vorbi despre anevrismul cerebral, de la descoperirea întâmplatoare la hemoragia intracerebrală, despre tratamentul endovascular, de la simplu spre complex! Invitatul nostru, apreciat în domeniul neuroradiologiei intervenționale, operează minim invaziv pe vasele cerebrale în Franța, la București și în Timișoara.

(w882)

*Beneficiile ozonoterapiei

INVITAT: dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

(w882)

Ozonoterapia acționează ca un dezinfectant care poate inactiva virusurile și bacteriile, reduce inflamația și durerea, îmbunătățește circulația și funcțiile cerebrale, purifica sângele și sistemul limfatic, crește producția de colagen, stimulează metabolizarea oxigenului, distruge radicalii liberi din organism, relaxează mușchii, contribuie la eliminarea toxinelor și încetinește procesul de îmbătrânire.

O redifuzare a ediției din 17 februarie 2021

 

MARȚI, 29 IUNIE 2021

*Tratamente în boala Covid-19

Invitat: dr. Herman Berkovits, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa

(w882)

Renumitul medic născut în România a administrat primul vaccin pe teritoriul Israelului, țara care este pe primul loc în ceea ce privește numărul vaccinurilor administrate în raport cu populația. Vom afla rezultatele unor cercetări în ceea ce privește eficiența unui medicament, aflat în fază de experiment, cu rezultate bune în tratarea COVID-19 şi ce spun studiile despre efectul vaccinării în Israel.

*Infecția Covid-19

Invitat: dr. Andreea Moldovan Căpîlna, medic primar boli infecțioase, specialist epidemiolog, Brașov

(w882)

Infecția COVID-19 afectează pacienții în moduri diferite, variind de la forme asimptomatice, marea majoritate, la forme severe sau, din păcate, la deces. Abordarea infecției SARS-CoV-2 a fost extrem de dinamică pe parcursul pandemiei, fiind în permanență obligați să ne adaptăm la recomandările şi la aspectele noi descoperite. Ce am făcut și ce facem acum pentru o abordare corectă? Care sunt semnele, simptomele, cât timp este contagioasă o persoană cu COVID-19, cum se transmite infecția, este posibilă reinfecția cu noul coronavirus și ce recomandă specialiștii aflăm în această ediție.

O redifuzare a ediției din 18 februarie.2021

 

MIERCURI, 30 IUNIE 2021

*Tratamente stomatologice în perioada SARS-CoV-2

Invitat: dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, specializare în implantologie orală

(w882)

Studiul realizat la începutul anului de KANTAR la nivel naţional, pentru al treilea an consecutiv, vizează comportamentul pacientului în pandemie. Peste jumătate dintre români nu merg deloc la stomatolog. Un sfert dintre români nu vizitează nici măcar o dată pe an medicul dentist iar peste 15% îşi propun să nu acceseze serviciile stomatologice în următoarea perioadă. Mai puţin de o treime dintre copii sunt aduşi de către părinţi la consult, o situaţie în scădere faţă de anii anteriori. Ce efecte pot apărea pe termen lung, ce presupune o consultaţie stomatologică şi care sunt avantajele implanturilor dentare zigomatice aflăm în această ediţie.

*Situaţia sanitară din Portugalia

Invitat: dr. Angela Zgardan, specializare medicină de familie, Asociaţia Medicilor Moldoveni

*Sechelele neurologice post-COVID

Invitat: prof. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie şi imagistică medicală, preşedinte Societatea Română de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională

(w882)

Există studii care arată că SARS-CoV-2 atacă de fapt creierul. Infecţia poate genera sechele neurologice post-COVID. S-a constatat că, probabilitatea de apariţie a unei boli cerebrovasculare creşte în cazul pacienţilor care au avut Covid-19 cu forme medii şi severe. Se pot forma cheaguri şi există risc crescut de accident vascular ischemic sau tromboză venoasă cerebrală. Este recomandată monitorizarea neurologică prin RMN cerebral.

O redifuzare a ediției din 24 februarie 2021


JOI, 1 IULIE 2021

*Chirurgia toracică în perioada pandemiei

Invitat, din Germania: prof. Univ. Dr. Honoris Causa Horia Sîrbu, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universității ”Friedrich Alexander” Erlangen- Nürnberg, șeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen

(w882)

Chirurgia toracică este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor organelor situate la nivelul toracelui, cu excepția cordului și a vaselor mari. În perioada pandemiei, foarte multe persoane au ajuns în stare critică pe masa de operație.

*Situaţia sanitară din Germania şi tumorile cerebrale

Invitată din Germania: dr. Ioana Knoeller, medic primar neurochirurgie, Oberschwabenklinik - Ravensburg

(w882)

Tumorile cerebrale reprezintă, în lume, aproximativ 2% dintre toate cazurile de cancer, circa 3% din totalul deceselor legate de cancer iar studiile epidemiologice, la nivel mondial, indică o creştere a incidenţei şi prevalenţei în ultimii ani. România ocupă un loc fruntaș pe lista bolilor neurologice, mai ales în ceea ce privește afecțiunile tumorale. Acestea apar de sine stătător sau sunt metastaze ale altor tipuri de cancere și pot afecta radical viaţa pacientului, până la imobilizare la pat sau chiar deces.

*Chirugia de urgenţă

Invitat din Marea Britanie: dr. Andrei Mihăilescu, medic chirurgie generală şi de urgenţă

(w882)

La nivel mondial, în perioada pandemiei, populația a evitat să meargă la spital. Mulți au ajuns în faze tardive, în regim de urgență. În urma investigațiilor, medicii decid gradul de urgență al cazurilor și discută punctual ce tip de intervenție chirurgicală se recomandă: operații deschise (clasice) sau aborduri minim-invazive, laparoscopic sau robotic, în cazul în care pacientul este stabil și poate să beneficieze de o recuperare rapidă, cu o durată scurtă de spitalizare și fără complicații. Invitatul nostru este originar din Iași, stabilit în urma cu 11 ani în Marea Britanie unde activează ca medic chirurg. În prezent, tratează cu ajutorul chirurgiei clasice și laparoscopice, pacienții din Manchester. Aria sa de interes, pe lângă chirurgia de urgență gastro-intestinală, este în reparații herniare clasice și laparoscopice, ce merg până la cazuri complexe de reconstrucții de perete abdominal.

O redifuzare a ediției din 25 februarie 2021

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

* O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere. Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

1:10 De ce-aş citi? (R)

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri