loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră": Vaccinurile și noile tulpini SARS-CoV-2

Pe 30 și 31 martie, de la ora 19:00, la „Un doctor pentru dumneavoastră" ați putut urmări ediții în premieră cu subiecte despre pandemia de COVID-19, rolul vaccinurilor, boala cronică venoasă dar și despre problemele emoționale în familie.

 

Măriuca Mihăilescu

Marți, 30 martie

VACCINURILE ȘI NOILE TULPINI SARS-CoV-2

Invitat:

Din Olanda: prof. dr. MIHAI NETEA, cercetător, specializare în medicină internă si boli infecțioase, prof. de medicină internă experimentală la Universitatea Radboud din Nijmegen

(w882)

prof. dr. MIHAI NETEA

Vom discuta despre ultimele evoluții ale pandemiei, inclusiv impactul noilor tulpini de SARS-CoV-2  și rolul vaccinurilor cu cercetătorul român Mihai Netea, unul dintre cei mai renumiți oameni de știință din domeniul imunologiei, laureat în 2016 al Premiului Spinoza, cea mai importantă distincție științifică a Olandei.

VACCINAREA ȘI ATACURILE DE PANICĂ

Invitat:

Prin telefon: dr. Louisse Mary Petre Sandor, medic primar psihiatru

(w882)

 

BOALA CRONICĂ VENOASĂ

Invitat:

dr. MARINA DUMITRAȘ, medic primar chirurgie generală, specializare în flebologie și scleroterapie, competență în ecografie generală și chirurgie laparoscopică

(w882)

dr. MARINA DUMITRAȘ

În ultima perioadă, s-a observat o creștere a numărului de pacienți care se prezintă la control și primesc diagnosticul de boală venoasă cronică, în multe cazuri cu risc de tromboză. O ediție în care vom puncta cauzele, simptomele  și cum se tratează corect această afecțiune. Invitata noastră operează prin tehnici chirurgicale laparoscopice minim invazive iar pasiunea pentru flebologie a determinat-o să se dedice studiului și practicii în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului venos prin proceduri inovative precum laser terapie venoasă și scleroterapie.

 

Miercuri, 31 martie

DIFICULTĂȚI EMOȚIONALE ÎN FAMILIE

Invitați:

lector dr. FLORINA RAD, medic primar psihiatria copilului și adolescentului, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”

Din Suedia: dr. CAMELIA LARSSON, medic primar psihiatrie infantilă, director medical al Spitalului Södra Älvsborgs Sjukhus

(w882)

lector dr. FLORINA RAD

(w882)

dr. CAMELIA LARSSON

Studiile arată că antrenarea emoțiilor pot proteja copiii de efectele dăunătoare ale pandemiei și a problemelor familiare, cum ar fi de exemplu separarea sau abandonul.

Divorțul, plecarea din țară, nesiguranța zilei de mâine, fără o gestionare corectă a emoțiilor, pot duce la izolarea copiilor care cad în depresie, au  eșecuri școlare și o sănătate precară. Aceste probleme afectează și copii care cresc în familii nefericite, cu situații conflictuale. Când un cuplu se ceartă constant, copiii și adolescenții pierd abilitatea de a închega prietenii, le afectează negativ rezultatele școlare, crește riscul de a se îmbolnăvi și adoptă un comportament deviant și violent. Lipsa unor reguli clare în programul copiilor și petrecerea multor ore în fața ecranelor și a gadgeturilor creează dependență și, pe termen lung,  o multitudine de probleme de sănătate.

***

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

11:00 Antidot la uitare

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri