loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Cancerul de sân poate fi vindecat!

De luni până joi, de la ora 19.00, pe TVR Internațional, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă recomandă subiecte medicale de interes.

 

Măriuca Mihăilescu
Irina Mohora

Luni, 12 octombrie

CANCERUL DE SÂN POATE FI VINDECAT!

Invitat studioul 12: dr. ELENA CLAUDIA TEODORESCU, medic primar Radiologie şi Imagistică Medicală, doctor în științe medicale

Din Austria, se alătură discuției, prin Zoom: dr. ALINA STURDZA, medic primar radioterapie oncologică

Octombrie este luna dedicată conștientizării prevenției cancerului de sân. Un cancer depistat în stadii incipiente are șanse mari de vindecare. De aceea este vital screeningul preventiv. În timpul pandemiei de coronavirus, accesul la investigații profilactice este îngreunat de restricțiile impuse. Operații amânate sau anulate, schimbarea schemelor de tratament sau chiar stoparea lor, stresul cauzat de schimbările bruște pe care le-a impus pandemia, toate afectează mental și fizic pacienții. Anularea examenelor medicale periodice (mamografii, ecografii, servicii de suport psihologic...) creează o anxietate pentru supraviețuitorii cancerului de sân. O ediție în care discutăm despre consult medical, investigații imagistice, tratamente și intervenții chirurgicale în cancerul de sân atât la bărbați cât și la femei.

Moderator: Irina Mohora

Marți, 13 octombrie

TRATAMENTE STOMATOLOGICE ÎN PANDEMIE

Invitat studioul 12: dr. IONUȚ LEAHU,  medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile "dr. Leahu"

Cât de sigur este să mergem la stomatolog în perioada epidemiei de Coronavirus? Ce presupun tratamentele fără durere la dentist, de ce este important să scăpăm de infecțiile dentare în aceasta perioadă și cum decurg operațiile cu implanturi dentare sunt întrebări la care răspundem în această ediție.

Din Austria, prin Zoom: dr. SIMONA FUCHS, medic specialist anestezie, terapie intensivă, medicină de urgență, diplomat al Academiei Europene de Anestezie

Moderator: Irina Mohora


Miercuri, 14 octombrie

ANTIBIOTICELE ÎN EPOCA SARS-COV-2

Invitat studioul 12: prof. dr. ADRIAN RESTIAN, membru al Academiei de Științe Medicale, vicepreședintele Asociației Medicale Române

Invitat, prin Zoom: dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecțioase, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov

Gânduri luminoase, prin telefon, din Italia: preot ANATOLIE CAZACU, Biserica Ortodoxă Milano Nord

În prezent, întreaga atenție e concentrată pe epoca SARS-COV 2, cu tot ce aduce nou, neobișnuit, contradictoriu, dificil. Putem spune că "există viață" și după Covid, patologii prezente indiferent de moment, boli răspândite în epoca pre Covid și care acum nu își mai găsesc locul în spitalele de bază, devenite între timp "Covid". Și, peste toate, problema de baza, complementară  Covid, cea a infecțiilor nozocomiale, Clostridium difficile: abuzul de antibiotice, utilizarea necorespunzătoare, lipsa diagnosticului de laborator, utilizarea lor ca anxiolitice pentru pacient  sau medic. De ce o discuție despre Covid și antibiotice? Aparent fără nicio legătură, în realitate este o complementaritate prin ceea ce se află la mijloc: pacientul. O pledoarie pentru evitarea abuzului, prescriere judicioasă, igienă, respectarea regulilor de către noi toți, pentru protecția noastră, a tuturor.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

 

Joi, 15 octombrie

AUTOMEDICAȚIA POATE AFECTA SĂNĂTATEA

Invitat studioul 12: dr. CRISTIAN ANDREI, neuropsihiatru, președinte Institutul de Relații Umane din București

În orice situație, autodiagnosticarea și autotratamentul sunt inacceptabile. Internetul este o sursă imensă de informații. Este greșit să iei tratament după ureche, din auzite, la recomandarea prietenei, vecinului sau chiar a farmacistului.

Prin Zoom, din Franța: dr. MIHAELA RUȘITORU, cercetător științific, Fundația Europeană pentru Știință din Strasbourg, director Centrul de Excelență Clubul de Lectură Actissia France Loisirs, Paris

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882) doctor 2

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

(w882) doctor 3

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri