loader
Foto

Chirurgia estetică, moft sau necesitate, la „Un doctor pentru dvs”

Profesionalismul doctorilor români este recunoscut la nivel internaţional, iar emisiunea noastră vă oferă șansa de a beneficia de experienţa, cunoştințele şi talentul acestora, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 13 noiembrie

Partea I - Chirurgia estetică, moft sau necesitate

Invitată: dr. Mihaela Albu, medic specialist în chirurgie plastică și reconstructivă

Dincolo de frumuseţe şi cosmetică, chirurgia estetică rămâne, la bază, chirurgie plastică, reconstructivă şi reparatorie care, pentru mulţi oameni, mai puţin norocoşi, este o necesitate. Pentru alţii este doar o îmbunătăţire a aspectului şi a stării de bine. Despre toate acestea vorbim cu un medic reîntors în România, mai exact, în Bistrița.

Partea a II-a - Sănătatea psihică a familiei

Invitată: prof. dr. Iuliana Dobrescu, şef secţia de Psihiatrie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie „prof. dr. Al. Obregia”, Şef al Catedrei de Psihiatrie și Psihologie a Copilului şi Adolescentului, Facultatea de Medicina, UMF „Carol Davila”

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă. Cu condiţia ca, în familie, să existe comunicare, respect şi iubire.

Există "reţete" ale fericirii în familie? Ce importanţă are comunicarea între soţ şi soţie, între părinţi şi copii, între bunici şi copii, între fraţi? Ce factori distrug armonia unei familii?

Lămurim aceste aspecte și aflăm ce se întâmplă atunci când pleacă unul dintre membri.

MARŢI, 14 noiembrie

Partea I - Femeile și diabetul zaharat

Invitat: prof. dr. Cristian Serafinceanu, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice și nefrologie, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Femeile dau viață, devin mame. Păstrarea sănătaţii lor este extrem de importantă în contextul în care apariţia unei boli poate să însemne o predispoziţie a copilului de a face şi el, mai târziu, o afecțiune. Diabetul zaharat nu este, nici pe departe, o afecţiune neglijabilă, pentru că, la rândul ei, poate să dea startul unui şir de alte boli, la nivelul tuturor organelor.

Pe de altă parte, femeile sunt predispuse la diabet şi în perioada sarcinii, atunci când se crează premisele apariţiei hipertensiunii arteriale şi eclampsiei, care pun în pericol atât viaţa fătului cât şi a mamei. Această situaţie, dar şi simptomele, complicaţiile şi tratamentul diabetului zaharat reprezintă subiectul primei părți a ediției din 14 noiembrie.

Partea a II-a - Călătoriile și bolile contagioase

Invitată: dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase, şef de lucrări UMF „Carol Davila”, director medical Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”

În perioada concediilor şi a sărbătorilor de iarnă, călătoriile sunt aşteptate ca o eliberare, o gură de aer curat şi de primenire a minţii. Însă, când alegem o destinaţie mai mult sau mai puţin exotică e bine să ţinem cont şi de profilul epidemiologic al zonei respective astfel încât, starea de bucurie şi de plăcere să nu fie periclitată de vreo boală specifică acelei regiuni, pentru care trupul nostru nu este pregătit.

Ce măsuri luăm atunci când plecăm în străinătate şi ce ar trebui să conţină, din punct de vedere medical, bagajul nostru, aflați din această ediție a emisiunii.

MIERCURI, 15 noiembrie

Metode chirurgicale de tratare a obezităţii

Invitat: dr. Nicoleta Băjenaru, medic primar chirurgie generală, competenţă în chirurgie laparoscopică, endoscopie digestivă şi ecografie generală

Kilogramele în plus conduc spre obezitate severă, boală care atrage după sine afecţiuni grave, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, dislipidemia sau steatoza hepatică.

Una dintre soluțiile moderne la care putem apela în cazul obezității pentru corectarea problemelor pacienţilor este gastric sleev-ul (reducerea stomacului).

JOI, 16 noiembrie

Partea I - Valvulopatiile

Invitat: conf. dr. Cătălin Constantin Badiu, medic primar chirurgie cardiovasculară, Șef compartiment Chirurgie Cardiovasculară, SUUB

Bolile cardiace, printre care se numără şi valvulopatiile, ocupă un loc fruntaş între cauzele mortalităţii precoce. Este important să aflăm cum apar ele, cum putem preveni, care sunt simptomele şi tratamentul afecțiunilor de la nivelul valvelor inimii sau vaselor mari de sânge. Vom afla informaţii utile de la un medic şcolit peste hotare, care a luat hotarârea de a reveni definitiv în România pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de el.

Partea a II-a - Tehnologiile și sănătatea creierului

Invitat: prof .dr. Ioan Opriș, SUA

Tehnologia este un mare avantaj pentru omenire, iar unul dintre marii beneficiari este sistemul medical. De la exoschelete la dispozitive pentru purificarea aerului, sute de dispozitive ajung anual pe piaţă cu scopul de a face mai uşoară viaţa medicilor şi a oamenilor de rând. Vorbim și despre nanotehnologie, un domeniu care și-a demonstrat utilitatea și în medicină. Evoluția și potențialul acesteia de dezvoltare schimbă complet medicina, mai ales în partea terapeutică.

Acum, dispozitivele inteligente sunt atât de mici încât încap într-o pastilă care poate fi ușor înghițită. Există sisteme de  monitorizare și de diagnostic miniaturale care oferă pacienților confort și relaxare în contrast cu metode medicale care fac același lucru și sisteme de tratament, cum este și microcipul neuronal inventat de, omul de știință, Ioan Opriș.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri