loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Viaţa fără stres şi fără ţigări!

TVR Internaţional vă invită, în săptămâna 19-22 septembrie, să revedeţi ediţii ale emisiunii "Un doctor pentru dvs.", cu subiecte medicale dezbătute cu prietenie şi profesionalism, de la ora 18:30, de luni până joi.

 

Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 19 septembrie

Incidenţa bolilor cardiovasculare a crescut în ultimii 10-15 ani, inclusiv în România, avertizează cardiologii. 60% dintre decese au drept cauză boli la nivelul inimii.

Irninis Miricioiu discută despre complicaţiile infarctului miocardic cu dr. Daniela Popescu, medic primar cardiologie, cercetător ştiinţific principal grad 3, competenţe în ecografie vasculară, ecocardiografie transesofagiană, Spitalul SANADOR, și cu conf. dr. Horaţiu Moldovan, medic primar chirurgie cardiovasculară, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale, Şef Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul SANADOR.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Marţi, 20 septembrie

Îndemnul STOP FUMAT! este lansat de dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog și tabacolog, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, în dialog cu Sorin Sîrbov.

În a doua parte a emisiunii, dr. Daniela Vrânceanu, medic primar ORL, Coordonator Compartimentul ORL, Spitalul Universitar de Urgenţă, vorbește despre: FUMATUL ȘI CANCERELE DE CAP ȘI GÂT. CAUZE ȘI EFECTE. Aflăm informații detaliate privind afecțiunile cele mai frecvent apărute la nivelul nasului și gâtului.

Ediția aduce informații despre influența fumatului asupra cancerelor de la nivel nasofarigian și gât. Primul tip de cancer este rar comparativ cu alte tipuri de cancere (sân, colon, prostată etc.), dar riscul de apariție este mare, mai ales la fumătorii activi, însă și la cei pasivi. Anual, mai mult de 500.000 de oameni de pe mapamond sunt diagnosticați cu unul dintre aceste tipuri de cancer.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Miercuri, 21 septembrie

Ana Maria Ghiur ne atrage atenţia alături de dr. Cristian Răchitan, naturopat, că stresul dăunează sănătăţii.

Conform studiilor, deşi durata de viaţă a crescut, îmbătrânirea apare mai rapid, fenomen determinat de viaţa tumultoasă pe o care trăieşte omenirea. Rezultatul este stresul care conduce la apariţia bolilor psihosomatice şi nu numai. Ce putem face pentru o viaţă cât mai lungă şi cât mai sănătoasă, aflăm din această ediţie.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 22 septembrie

NATURA ȘI SĂNĂTATEA este tema de la care porneşte dialogul lui Sorin Sîrbov cu acad. ing. ch. ŞTEFAN MANEA, dir.gen. HOFIGAL, și cu dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală din Breaza.

Vă mai oferim informații utile legate de utilizarea plantelor și a substanțelor active extrase, în tratarea multiplelor afecțiuni cu care se confruntă omul. E demonstrat științific că ingredientele cele mai bune pentru sănătate și frumusețe sunt cele naturale.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+!

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 5 mai, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR Internaţional

 

#tvri