Un doctor pentru dumneavoastră: Terapii, soluții, explicații
vineri, 29 martie 2019
La TVRi, continuăm și în perioada 1-4 aprilie să vă aducem invitați specialiști care să vorbească despre soluții în tratarea diverselor afecțiuni. De la ora 18.30, în emisiunea "Un doctor pentru dumneavoastră".
Ana Maria Ghiur

Luni, 1 aprilie

INFERTILITATEA CUPLULUI

Invitate:  dr. MARILENA BĂLUȚĂ, medic primar obstetrică – ginecologie, embriologie, competență în infertilitatea cuplului și fertilizarte in vitro și lector. univ. dr. LIGIANA PETRE, psiholog clinician și psihoterapeut

Odată cu evoluția civilizației umane, ritmul de lucru și de viață a crescut și incidența afecțiunilor cu care se confruntă familia. Printre acestea se înscrie, cu un procent destul de mare, infertilitatea, atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult, a scăzut foarte mult vârsta celor care sunt afectați de această boală. Mulți tineri de peste 25 de ani nu mai reușesc să conceapă un copil. Factorii sunt numeroși, însă stresul, oboseala cronică, timpul scurt petrecut în cuplu ocupă primele locuri în top. Metodele și tehnicile de tratare a infertilității au devenit din ce în ce mai performante, mărindu-se șansele cuplului de a concepe un copil.

GRAVIDITATEA LA ADOLESCENTE

Invitată: prof. dr. DOINA ANCA PLEȘCA, medic primar pediatrie și neurologie pediatrică, medic specialist pneumologie pediatrică, director Departament Pediatrieșef Disciplina Pediatrie, Spitalul Clinic de Copii “V. Gomoiu”, București, președinte Societatea Română de Pediatrie

România se confruntă cu o mare problemă socială și medicală: insuficienta informare și monitorizare a populației asupra bolilor care pot apărea în viața unui om, în lipsa unui stil de viață sănătos. De asemenea, problemele biopsihosociale cu care se confruntă familia sunt puțin discutate. Astfel, din perioada copilăriei apar comportamente neadecvate care modifică buna funcționare a individului în societate. Una dintre ele: graviditatea timpurie. Lipsa de informare și de educație sexuală, atât acasă, cât și la școală a dus la creșterea numărului de astfel de cazuri cu efecte devastatoare pentru membrii familiei.

Moderator Ana Maria Ghiur

(w640) Ana Maria

Marți, 2 aprilie

INSOMNIA ȘI APNEEA ÎN SOMN

Invitat: dr. OANA DELEANU, medic primar pneumologie și somnologie, Institutul de Pneumoftiziologie ”Dr. M. Nasta”, șef lucrări UMF ”Carol Davila”, membru în bordul Societății Europene de Cercetare în Somnologie (ESRS)

Din cauza ritmului rapid și tehnologizat al vieții, insomnia a devenit o maladie importantă a secolului XXI. La nivel mondial, simptome de insomnie apar la aproximativ 45% din populaţia adultă. Din nefericire, lipsa somnului are urmări grave la nivel sistemic, cu apariția de boli cronice: cardiovasculare, neurologice, diabet. În lume, se desfășoară campanii de informare asupra conștientizării importanței somnului în sănătatea omului și urmările nefaste ale insomniei. De multe ori, tulburările de somn apar din perioada copilăriei și pot fi congenitale sau dobândite, sub influența factorilor externi și interni ai organismului uman. O astfel de tulburare este sindromul apneei în somn, o cauza îngrijorătoare a unui mare număr de decese.

AUTISMUL, O ENIGMĂ

Invitată: ANA TURTUREANU, analist comportamental acreditat, asistent social

O boală a secolului în care trăim și care ne pune în situații limită este autismul.
O afecțiune despre care încă nu se știu prea multe lucruri, mai ales în ceea ce privește cauzele apariției. Foarte mulți cercetători consideră că este o boală genetică, indusă de probleme ale ambilor părinți, sau congenitală, generată de mediul extern și intern al mamei. La ora actuală, se știe precis că terapiile comportamentale au succes în recuperarea copiilor din spectru autist. Se estimează că, în lume, există o incidență a tulburărilor din spectrul autist de 1 din 60 de copii. În România, numărul cazurilor depășesc 10.000.

Moderator Ana Maria Ghiur

Miercuri, 3 aprilie

TERAPII MODERNE PENTRU VÂRSTNICI

Invitată: dr. ANCA ELENA ȘTEFAN, manager al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“

Fragilitatea vârstei a treia este o preocupare din ce în ce mai intensă a civilizației moderne, în scopul prelungirii calității vieții umane. Se fac cercetări multiple pentru regenerarea și îmbunătățirea funcțiilor organismului, în paralel cu dezvoltarea tehnologică a metodelor și tratamentelor de recuperare și menținere a vârstnicilor. Datorită acestor eforturi mondiale, s-a reușit prelungirea duratei de viață a omului modern, la ambele sexe.

ADENOMUL DE PROSTATĂ

Invitat: dr. CRISTIAN PERSU, medic primar urologie

Adenomul de prostată este cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului cu vârsta de peste 60 de ani. Potrivit specialiştilor, aproximativ 70% dintre bărbaţi suferă de această afecţiune, puțin diagnosticată, pentru că bolnavii nu dau importanță primelor stadii de dezvoltare a bolii. Diagnosticul adenomului de prostată şi a posibilelor sale complicaţii se stabilesc de către medicul urolog în urma examinării clinice şi investigaţiilor paraclinice. Bărbaților cu vârsta peste 50 de ani le sunt recomandate controale urologice periodice, la un interval de cel mult un an. În faza incipientă, boala se tratează mai ușor iar rezultatele sunt mai bune. Din nefericire, adenomul netratat la timp se poate transforma în cancer de prostată.

Joi, 4 aprilie

TRANSPLANTUL, ŞANSĂ LA VIAȚĂ

Invitat: dr. RADU ZAMFIR, medic primar chirurgie generală, atestat chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologica, diplomă europeană de transplant prelevare multi organ, director executiv Agenția Națională de Transplant, Centrul de Chirurgie si Transplant "Dan Setlacec", Institutul Clinic Fundeni

În anul 1998 a fost introdusă prima lege modernă a transplantului din România - “privind prelevarea şi transplantul de ţesuturi şi organe umane” în care erau specificate toate condiţiile de prelevare şi transplantare a organelor şi ţesuturilor. Problema transplanturilor este una acută și vitală. Mii de pacienți se află pe listele de așteptare. Din lipsă de organe, țesuturi și celule, se realizează puține operații. Informarea în ceea ce privește donarea de organe și necesitatea de a fi alături de bolnavi este foarte importantă și poate salva vieți!


DĂRUIEȘTE -ŢI O ȘANSĂ LA VIAŢĂ!

Invitat: ADINA MORARU, psiholog clinician, psihoterapeut

Stresul, depresia, ura, mânia…otrăvesc organismul și induc sentimente negative despre viață. Ce am putea face pentru a ne bucura de vitalitate și de viață? Un proiect personal pentru care fiecare dintre noi să facem planul, să îl vizualizăm şi să îl şi îndeplinim, indiferent cât de greu ne este, câte obstacole apar și cât de des cădem. Luptăm continuu, neobosit, cu speranță pentru șansa la propria viață.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+ sau pe pagina de Facebook.

 • 04:00
  Investiţi în România!
  *Drumul către digitalizarea României Invitaţi: Dragoş Preda-director general Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Alexandru Panait-expert inovare digitală guvernamentală şi Voicu Oprean-director executiv şi fondator AROBS Transilvania Software Moderator Cristina Leorenţ Documentarist Giorgiana Şuşurincă Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Realizator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr
 • 05:00
  Dosar România
  Producător Răzvan Butaru
 • 05:50
  Discover Romania
  *Grigore Vasiliu Birlic Realizator Dan Paul Ionescu Producător Diana Ilica
 • 06:00
  Reţeaua de idoli
  *Helmuth Duckadam Redactor Alina Avramescu Realizator Irina Păcurariu (redifuzare)
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal *Ştiri (I) Prezinta Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Aimee D`Albon Transmisiune directă *Sport (montaj TVRi)
 • 07:50
  Diasporadar
  Producător Raluca Tudor
 • 07:55
  Info Juridic
  Realizator Aura Iosif
 • 08:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal *Ştiri (II) Prezinta Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Aimee D`Albon Transmisiune directă *Sport (montaj TVRi)
 • 08:50
  Discover Romania
  *Dina Cocea Realizator Diana Ilica Producător Diana Ilica
 • 09:00
  Telematinal
  *Partea a III-a Jurnalist Anatol Fornea Moderatori: Victoria Sakharova şi Sandu Scobioala Producător Nicoleta Toacă
 • 09:55
  Memoria zilei
  Producător Laurenţiu Năstase
 • 10:00
  Agrostrategia
 • 10:30
  Fermierii României
 • 11:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *Impactul pandemiei în bolile endocrine Invitată: dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale Sistemul endocrin este sub controlul creierului. Efectele negative dominante în timpul pandemiei și-au pus amprenta asupra patologiei endocrine. *Autismul, lumea enigmatică de lângă noi Invitată: din Spania, dr. Gabriela Dagmar Nedelcu, psiholog și psihopedagog, competență în diagnosticul și tratarea autismului Vorbim despre autism și izolarea socială. Aflăm cum învingem tulburarea de spectru autist cu ajutorul terapiilor psihocomportamentale care au succes în recuperare. În concluzie, cu răbdare şi susţinere, autismul poate fi controlat. Moderator Măriuca Mihăilescu Jurnalişti: Dan Cadar şi Lucian Băbeanu Producător Monica Ancuţa
 • 12:00
  Investiţi în România!
  *Drumul către digitalizarea României Invitaţi: Dragoş Preda-director general Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, Alexandru Panait-expert inovare digitală guvernamentală şi Voicu Oprean-director executiv şi fondator AROBS Transilvania Software Moderator Cristina Leorenţ Documentarist Giorgiana Şuşurincă Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Realizator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr
 • 13:00
  Atelier de sănătate
  O emisiune de tip magazin, pe teme de sănătate și actualitate medicală. În fiecare zi, de luni până vineri, în direct, profesioniști din domeniul medical prezintă informații, recomandări și soluții pentru sănătatea noastră. Reportaje, sfaturi și recomandări practice, demonstrații live, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al emisiunii. Redactori: Otilia Găinar, Beatrice Cioba, Grigore Vîrsta, Dana Armașu, Dana Deac, Anca Mazilu. Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu. Transmisiune directă
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu / Alina Pagu Mihai Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă (redifuzare)
 • 15:00
  România… în bucate
  * Tăst Show Emisiune realizată de TVR Craiova Prezentator Doru Ciolacu Realizator Simona Muşuroi Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Murgu Producător delegat Alexandra Tiniche (redifuzare)
 • 15:30
  Locuri, oameni şi comori
  *Ep.8-Primele farmacii si tatuaje din Romania. De cand dateaza primele farmacii in Transilvania si ce contineau ele, cum erau tratati bolnavii in secolele 16-17, ce instrumente foloseau spiterii si cit de eficient era praful de mumie egipteana, veti ramine uimiti sa aflati. Primele doua farmacii din tara, cea de la Sibiu si cea de la Cluj, ne-au dezvaluit toate secretele! Tatuajele s-au nascut odata cu omul si cu inclinatia lui spre arta. Au aparut in antichitate si mereu au transmis un mesaj. In Romania, primul care le-a studiat a fost Nicolae Minovici. In acest episod, aflam povestea unor oameni, doar interpretind desenele de pe pielea subiectilor. Producător Emilia Nicolaescu (redifuzare)
 • 16:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  *O istorie care nu se învaţă la şcoală *Oamenii mari care au făcut România Mare Ion Lapedatu-Bancherul deschizător de drumuri Creator de instituții financiare în România Mare, ministru de finanțe și guvernator al Băncii Naționale, Ion Lapedatu nu și-a urmat fratele în închisoarea de la Sighet în august 1950. Un grav accident l-a țintuit la pat în ultimele luni de viață, așa că nu mai reprezenta o „amenințare” pentru guvernul comunist. Redactor Doina Teodoru Realizator Lucia Hossu Longin Producător Alexandru Munteanu O coproductie TVR-APTR (redifuzare)
 • 17:00
  În direct cu viaţa
  *Jurnal de vară Emisiunea „ÎN DIRECT CU VIAȚA” este construită ca o agendă a celor mai interesante evenimente (culturale, sportive, educative etc.) și a fost gândită cu scopul de a-i ajuta pe telespectatori să evadeze din agitația cotidiană, să se bucure de vacanță și de timpul liber pe care îl au la dispoziție. Informațiile ce vor fi prezentate în emisiune vor fi desprinse din realitatea proximă. Sunt acele lucruri pe care fiecare dintre noi le întâlnește în viața de zi de cu zi, însă nu mai are timpul necesar pentru a le acorda atenția cuvenită: subiecte interesante, dar dezbătute cu umor și cu non-conformism. Pentru că va fi difuzată în perioada vacanței de vară, abordarea subiectelor va fi într-o manieră lejeră, flexibilă, dorindu-ne să oferim publicului o alternativă de petrecere a timpului liber în perioada estivală. Tineri sau vârstnici, vedete sau oameni obișnuiți, fiecare dintre noi dorește să afle tot ceea ce este “trendy, fancy, funky, crazy, cool” în lumea din jur. De aceea, temele și rubricile din emisiune vor acoperi domenii vaste de interes, încercând să trezească interesul publicului: *Interviuri cu artiști, designeri vestimentari, arhitecți, stiliști, vedete *Reportaje despre: noutăți hi-tech, tunning auto, amenajări interioare, idei de vacanță, modalități de petrecere a timpului liber, sport extrem etc. *„În direct cu viața”-propunere pentru emisiune estivală zilnică Pagina 3 / 3 *Muzică ”live” *Tendințe deco sau vestimentare *Stiluri de vedetă *Trenduri în shopping *Idei de călătorii *Propuneri de rețete culinare delicioase și ușor de făcut Producători: Daniel Paraschiv şi Virginia Stoian Transmisiune directă
 • 17:50
  Secolul 22
  Realizator Bogdana Pascal
 • 17:55
  Info Juridic
  Realizator Aura Iosif
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Printre cuvinte
  Printre cuvinte este o rubrică de câteva minute despre utilizarea corectă a cuvintelor şi expresiilor limbii române Realizator Ana Crețu Producător Grigore Cazacu
 • 19:00
  Educaţie la înaltime
  Jurnalist: Bernard Tatomir Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Articolul VII
  Moderator Mihaela Crăciun Jurnalişti: Iulia Popescu şi Marian Nicola Realizator şi producător Mihaela Crăciun Înregistrare
 • 22:00
  Nocturne
  Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu (redifuzare)
 • 23:00
  Dincolo de alb şi negru
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 23:50
  Memoria zilei
  Producător Laurenţiu Năstase
 • 23:55
  Info Juridic
  Realizator Aura Iosif
 • 00:00
  Eu pot
  Prezinta Anca Mazilu Realizator si producator Anca Mazilu (redifuzare)
 • 01:00
  În direct cu viaţa
  *Jurnal de vară Producători: Daniel Paraschiv şi Virginia Stoian
 • 01:50
  Discover Romania
  *Dina Cocea Realizator Diana Ilica Producător Diana Ilica
 • 02:00
  Exclusiv în România
  Prezentator Cristian Tabără Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Articolul VII
  Moderator Mihaela Crăciun Jurnalişti: Iulia Popescu şi Marian Nicola Realizator şi producător Mihaela Crăciun
 • 05:00
  Omul si timpul
  Realizator Rafael Udriste
 • 05:50
  Discover Romania
  *Dina Cocea Realizator Diana Ilica Producător Diana Ilica