loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Sănătate în lectură și în bucate

Automedicația, alimentația, efectele bullyingului și beneficiile lecturii sunt printre cele mai importante teme de actualitate pe care le puteți revedea, de la ora 19.00, la "Un doctor pentru dumneavoastră", în perioada 6-9 septembrie, la TVRi.

 

Măriuca Mihăilescu

Luni, 06 septembrie, medicul Cristian Andrei, neuropsihiatru, trage un semnal de alarmă: în orice situație, autodiagnosticarea și autotratamentul sunt inacceptabile. Internetul este o sursă imensă de informații dar este greșit să iei tratament după ureche, din auzite, la recomandarea prietenei, vecinului sau chiar a farmacistului. În concluzie, automedicația poate afecta sănătatea!

(w882) doctor 022

(w882) doctor 011

Conexiunea cu Franța ”topește” granițele și dr. Mihaela Rușitoru, cercetător științific, directorul Centrului de Excelență Clubul de Lectură Actissia France Loisirs din Paris aduce în această ediție informații valoroase despre beneficiile lecturii pentru sănătatea minții și starea de bine.

Alimentația mereu importantă este tema ediției de marți, 7 septembrie despre care ne vorbeşte dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, specializată în psihonutriție, o ramură medicală care face legătura între nutriție, psihologie și medicină, cu rolul de a trata bolile cu ajutorul hranei naturale. Tema punctează importanța conștientizării  consumului de alimente funcționale, respectiv combinații ”inteligente” care, dincolo de valoarea lor nutritivă, aduc avantaje consistente organismului nostru, ne pot proteja și pot preveni apariția unor boli.

(w882) doctor

Miercuri, 8 septembrie, recomandările psihologului Mihaela Dinu, coordonator programe Salvați Copiii și ale Teodorei Stoica, manager proiect Salvați Copiii pot fi utile într-o lume dominată de tot felul de probleme în care sunt multe victime ale bullying-ului. Comportamente ostile, de excludere din grup, de umilire, de etichetare, de tachinare legat de aspectul fizic ("grasule, urâtule, aragaz cu patru ochi..."), se transformă în diverse forme de atac. Cuvinte, gesturi care stârnesc furie și care dor afecteaza copilul și percepția sa despre el și ceilalți. Spunem: Stop bullying și aflăm cum putem face față umilirii, hărțuirii, intimidării sau violențelor fizice și de limbaj.

(w882) d66

(w882) d661

Se alătură discuției, din Italia,  doctorul Florin Puflea, medic specialist anestezie și terapie intensivă  la Verona, voluntar  al Rețelei de Solidaritate.

(w882) docotor3

(w882) d44e

Joi,  9 septembrie, doctorul Cristian Răchitan, românul stabilit de aproximativ 40 de ani la New York, este aproape de România, unde are rădăcinile și căreia îi va fi mereu dator. Invitatul nostru este convins că bolnavul este unic: nu există boli, ci bolnavi.  O ediție cu informații și recomandări pentru sănătate!

(w882) doctor 6

Sănătatea este cea mai importantă, să avem grijă de ea!

***

Moderator Măriuca Mihăilescu

Producător tv: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri