loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră”: Prevenție și imunitate

În perioada 10-13 ianuarie, echipa „Un doctor pentru dumneavoastră” vă invită să revedeți ediții cu  informații despre tratarea bolilor dermatologice, chirurgia sânului, terapii naturale și recomandări pentru prevenția și creșterea imunității.

 

Măriuca Mihăilescu

Luni, 10 ianuarie
Dermatologia în vremea pandemiei COVID-19
Invitat: prof. dr. George Sorin Ţiplică, șef Clinica Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina

(w882)

Corovirusul poate duce la erupții cutanate. Pornind de la acest fapt, din Franța, dr. Cristina Bulai Livideanu, medic primar dermatologie, coordonator Centrul de Referință de Mastocitoze din Toulouse, evidențiază câteva manifestări dermatologice ale bolii Covid-19 şi vorbeşte despre situaţia sanitară din ţara de adopţie.

(w882)

În studioul 12, prof. dr. George Sorin Ţiplică povesteşte despre cum sunt afectați pacienții cu boli de piele dacă se infectează cu SARS-CoV2, cum facem o igienizare regulată și corectă pentru a evita agravarea unor afecțiuni ale pielii cum ar fi de exemplu dermatita atopică sau psoriazisul, care sunt efectele Covid-19 asupra epidermei, cât de mult ne poate afecta sănătatea amânarea unor vizite la medic atunci când avem o problemă medicală dar și cât de utilă este telemedicina în aceste vremuri.

Marți, 11 ianuarie
Chirurgia sânului în perioada pandemiei
Invitat: dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică şi estetică

(w882)

Chirurgia estetică pentru unii este o necesitate şi pentru alții, un moft. Vom puncta probleme reale care pot afecta negativ psihicul şi aşa încercat de pandemia de coronavirus. Cât de importantă poate fi reconstrucția mamară după alăptare? Răspundem la această principală direcție de discuție și la altele din domeniul chirurgiei plastice.
*Puterea comunităţii, dincolo de graniţe
Invitat, din Danemarca: dr. Flavia Cardaş, psihoterapeut, doctor în psihologie

Miercuri, 12 ianuarie
Terapii naturale pentru sănătate
Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă

(w882)

Mulți dintre noi suntem afectați de ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales de boli cronice, pandemie şi restricții. În această ediţie specialistul nostru îndeamnă la speranţă şi vorbeşte despre câteva metode naturale recomandate pentru restabilirea sănătăţii fizice, psihice şi sufleteşti.

Joi, 13 ianuarie
Prevenție şi imunitate
Invitat:  dr. Florinela Stoianovici, medic primar medicină generală, specialist în medicină holistică și homeopatie

(w882)

2021 a fost un an greu pe care toţi l-am resimţit mai ales la nivelul sufletului, acolo unde doare cel mai tare, afirmă invitata noastră care crede că prevenția crește imunitatea. Ca să trecem peste situații grele, neprevăzute, este  recomandat să adoptăm strategii de echilibrare și de depășire a obstacolelor, astfel încât să căpătăm un tonus psihic pozitiv și constructiv. Orice boală este un mesager, un răspuns pe care noi trebuie să îl găsim pentru a ne putea trata şi a reface starea de vitalitate, de energie. Recomandări  ancorate în realitate, îndemnul de a duce tradiţiile româneşti atât de frumoase peste tot în lume şi de a privi înainte cu credinţă şi încredere, spre un 2022 mult mai bun!
*Beneficiile produselor apicole
Invitaţi: dr. Teodora Colţa, biolog, şef Laborator Chimia Produselor Apicole; Barbu Ana, şef vânzări produse naturale; dr. biotehnolog Roxana Spulber, sef Secţia Apiterapie
Virusurile şi bacteriile găsesc condiţii prielnice pentru a ataca organismele vii, în special în anotimpul rece. Produsele stupului pot fi aliat de nădejde pentru întărirea imunităţii. Un reportaj din care aflăm detalii şi despre produse apicole contrafăcute.
*Proceduri naturale de recuperare terapeutică
Invitat: dr. Simona Andreescu, medic primar medicină generală și apifitoterapie, Breaza
Frigul, umezeala, stresul sunt principalii factori care favorizează apariţia durerilor în această perioadă. Punctăm câteva proceduri de recuperare terapeutică pentru afecțiunile reumatismale dar și pentru relaxare și nu numai, printre care amintim: curenţi de înaltă şi joasă frecvenţă, ultrasunet laser, împachetare cu spirulină, reflexoterapie, masaj sedativ sau drenaj limfatic, băi cu uleiuri volatile de pin, brad, salvie, mentă sau lavandă.

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv: Dan Cadar

Producător tv: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

Foto credit: Monica Ancuța

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri