loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Chirurgia sânului în perioada pandemiei

Echipa emisiunii vă propune să revedeți, în 24 și în 25 noiembrie, de la ora 19:00, la TVRi, două ediții cu informaţii despre metodele naturale de recuperare după Covid-19 și chirurgia sânului în perioada pandemiei.

 

Măriuca Mihăilescu

Miercuri, 24 noiembrie (redifuzare din 1 noiembrie)

Metode naturale de recuperare după Covid

Invitat: dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală, Breaza

(w882)

O ediţie în care vorbim despre beneficiile ozonoterapiei, kinetoterapiei şi fitoterapiei care este denumită Medicina Viitorului.

Solidaritate dincolo de graniţe pentru România
Invitat, din Franţa: Teodora Bogaciu, medic rezident oftalmologie

(w882)


Sănătate din natură: Beneficiile cătinei
Nutriţionistul Alina Epure vorbeşte despre uimitoarele fructe de cătină. Acestea conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. Au efect imunostimulator, ajută organismul să lupte împotriva bolilor, întărind sistemul imunitar, fiind un adjuvant în ameliorarea simptomelor răcelilor şi virozelor respiratorii. De asemenea, are proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene.
Dicţionar medical: Proteinele şi aminoacizii - rubrică realizată cu sprijinul medicului Alin Popescu

Joi, 25 noiembrie (redifuzare din 2 noiembrie)

Chirurgia sânului în perioada pandemiei
Invitat: dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică şi estetică

(w882)

Chirurgia estetică pentru unii este o necesitate şi pentru alții, un moft. Vom puncta probleme reale care pot afecta negativ psihicul şi aşa încercat de pandemia de coronavirus. Cât de importantă poate fi reconstrucția mamară după alăptare? Răspundem la această principală direcție de discuție și la altele din domeniul chirurgiei plastice.

Puterea comunităţii, dincolo de graniţe
Invitat, din Danemarca: dr. Flavia Cardaş, psihoterapeut, doctor în psihologie

(w882)

Sănătate din natură: Beneficiile strugurilor
Nutriţionistul Alina Epure vorbeşte despre struguri, fructele-vedetă ale toamnei. Un antioxidant puternic se găseşte în pielița strugurilor roșii și are capacitatea de a încetini creșterea tumorilor canceroase. Seminţele de struguri conţin o substanţă care reduce apariţia alergiilor ce pot provoca astmul. Un consum constant de struguri ne ajută să luptăm împotriva infecțiilor bacteriene și virale. Vitamina C este o bună sursă de protecție împotriva virusului gripal.

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist: Dan Cadar

Producător: Monica Ancuța

Foto credit: Monica Ancuța

***

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

4:00 Vineri seara în direct (R)

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(Reluare)

5:00 Exclusiv în România

*Minunile Romanaţiului

Cristi Tabără și Cristina Șoloc vă invită într-un loc atât de încărcat de istorie, încât pe oriunde calci sau pe oriunde sapi, ies la iveală urme ale trecutului. Echipa Exclusiv în România ajunge în județul Olt sau fostul județ Romanați, cu vestigii care dovedesc că acest ținut a fost locuit încă din preistorie. Doar că în ciuda acestor dovezi, locul a dobândit o faimă oarecum negativă, cum este orașul Caracal, cunoscut mai degrabă pentru “minunile” lui. Pentru că lumea pare mai preocupată de această latură anecdotică decât de trecutul cu adevărat important al acestui oraș, care ar putea avea și un viitor mult mai bun, dacă nu și-ar tot promova aceste minuni, discutăm despre ele, cu istoricul Dana Nicula-director al Muzeului Romanațiului, să vedem cât de justificate sunt și dacă nu cumva ar fi mai bine să fie înlocuite cu alte tipuri de povești despre Caracal și împrejurimi. Aflăm cine erau „proștii” din căruța care s-a răsturnat la Caracal și de ce cifra 4, de la ceasurile din acest oraș, este reprezentată de 4 linii, în loc de IV (roman). De asemenea, mergem și în orașul Corabia, unde vizităm Cetatea Sucidava, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, prima cetate romană de apărare de pe plaiurile noastre. Alături de ghidul nostru, Mirela Trandafir-directorul cetății, vedem cum arăta viața în perioada romană târzie și bem apă din fântâna secretă, o bijuterie inginerească unică în perioada romană. Și tot aici mai vedem urmele unui alt unicat mondial: prima fostă autostradă a antichității, construită de Constantin cel Mare, trecea Dunărea pe la Sucidava.

Căutăm și urme istorice vii, pentru că momentul 1848, foarte important în această zonă și foarte prezent, a lăsat urmași. Renumitul popă sau preot Radu Șapcă, cel care a mobilizat la vremea respectivă, revoluționarii din sudul românesc, are stră-strănepoți, care se numesc tot Șapcă și sunt tot revoluționari în felul lor. Și dacă tot vorbim de bijuterii, revenim în Caracal să admirăm bijuteriile arhitectonice construite aici în secolul trecut-134 de clădiri de patrimoniu. La începutul secolului XX, odată cu dezvoltarea portului Corabia și a tranzitului cu cereale, Romanațiul a devenit grânarul României, iar la Caracal se stabilea bursa grâului din întreaga Europă. Majoritatea moșierilor își construiau aici case, unde veneau vara la moșie. Aflăm povestea câtorva case boierești, a superbului Teatru Național Caracal, dar și a Parcului Constantin Poroineanu, al treilea parc natural din Europa. Uimitor este și faptul că majoritatea clădirilor vechi și a bisericilor din Caracal au fost construite cu cărămizi de Antina, din cetatea Romula, peste care s-a ridicat localitatea Dobrosloveni, unde și în prezent săpăturile arheologice dezvăluie nu doar urme ale romanilor, ci și urme ale culturii Vădastra, din perioada neolitică. Vizităm situl Romula, din satul Reșca, împreună cu arheologul Sabin Popovici, iar apoi mergem în comuna Vădastra, unde ceramica de Vădastra a fost reînviată, după 7000 de ani, de faimosul olar Ionel Cococi, care ne arată cum își construiau vasele înaintașii nostri din perioada preistorică. Si tot în comuna Vădastra stăm de vorbă cu Tezaurul Uman Viu UNESCO, meșterul cojocar Dumitru Liceanu.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri