loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Excelența medicală românească în lume

Medici români care își practică profesia în alte țări vorbesc din experiența lor și oferă sfaturi specializate, în ediții pe care le puteți revedea în perioada 26-29 august, la TVRi, de la ora 18.30.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 26 AUGUST

STOP CANCER!

Invitat: prof. dr. DORU PAUL, medic specialist oncologie, hematologie şi medicină internă, S.U.A

Specialiștii caută continuu să identifice cauzele și factorii generatori de cancer, dar mai ales tratamentele potrivite și metodele de prevenție ale acestei maladii. Prof. dr. Doru Paul vine din SUA în studioul 12 al Televiziunii Române, cu informații prețioase. Vorbește, printre altele, despre natura cancerului, imunoterapia ca metodă terapeutică inovatoare care face parte din medicina personalizată, translațională, despre tratamentul cu CAR-T cells, importanța și progresele cercetărilor în oncologie, telemedicina în oncologie, modalități de prevenție a cancerului, probleme legate de vitamine si anti-oxidanți în cancer, dieta anti-cancer.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882)

MARȚI, 27 AUGUST

EXCELENȚA ROMÂNEASCĂ ÎN GERMANIA

Invitat: prof. univ. dr. HORIA SÎRBU, doctor Honoris Causa, medic primar chirurgie toracică și cardiacă, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universității ”Friedrich Alexander” Erlangen - Nürnberg și șeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen, Germania

Prof. dr. Horia Sîrbu, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgie toracică din Europa, excelează în Germania. Născut la Bucureşti, destinul îl poartă, în 1992, spre Germania, cu o bursă de stat pentru studiul problemelor cancerului pulmonar. Ajunge să coordoneze Clinica de Chirurgie Toracică și să fie, timp de 4 ani, purtător de cuvânt al secțiunii universitare  a Societății Germane de Chirurgie Toracică si, alți 4 ani, reprezentantul Societății Germane în cadrul Societății Europene de Chirurgie Toracică. Medicul este atașat de România și își dorește să revină aici, pentru a oferi toată experiența sa: ”Am o specialitate destul de complexă. Operaţiile pe plămâni sunt intervenții deosebite şi tare mi-aş dori să le fac şi în România”.

Prin telefon, din Germania: acad. ANCA-LIGIA GROSU

Născută la Cluj-Napoca, a emigrat în Germania pentru specializare în Radiologie. După 15 ani în München, s-a mutat în SUA, pentru cercetare în domeniul terapiei cu protoni, la Harvard Medical School din Boston. Lucrările științifice, considerate pionierat, au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care pot salva vieți.

Prin telefon, din România: dr. ANDREI MANU-MARIN, medic primar urologie, specializare neuro-urologie și urodinamică

Din fonduri europene, a înființat un centru de diagnostic și tratament al tulburărilor urinare, proiect care l-a ținut în țară. Dr. Andrei Manu-Marin și prof. Horia Sîrbu au fost colegi de facultate.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)

MIERCURI, 28 AUGUST

CHIRURGUL CĂTĂLIN BADIU ”REPARĂ” INIMI ÎN ROMÂNIA

Invitat: conf. dr. CĂTĂLIN CONSTANTIN BADIU, medic primar chirurgie cardiovasculară, Șef Departament Chirurgie Cardiovasculară, Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

Când suntem mici, visăm să devenim profesori, avocați, aviatori… Când avea câțiva anișori, Cătălin Badiu a vrut să fie medic. Aproape de majorat a cochetat cu actoria, dar destinul lui a fost altul. „Când am simţit prima dată o inimă vie în mână, am ştiut că este ceea ce vreau să fac toată viaţa!”, povestește medicul Cătălin Badiu. Ileana, soția lui, nu concepea viața departe de România, motiv pentru care chirurgul Badiu a hotărât să se întoarcă în București, după ani de studiu și activitate profesională la München, în Germania, În 2007, și-a încheiat doctoratul în ştiinţe medicale la Technische Universität München și a obținut calificativul Magna cum Laude”. A operat 12 ani la Centrul Inimii din München, unul dintre cele mai mari spitale germane, dedicat doar cordului. Echipa de chirurgie cardio-vasculară a SUUB, sub coordonarea sa, devine singura unitate publică din România care acoperă întregul arsenal de operaţii minim-invazive prin mini-toracotomie, realizând atât reparaţii, cât şi protezări ale valvelor aortă, mitrală şi tricuspidă. Aproape zilnic operează și într-un centru privat important din România. Vă invităm să descoperiți un medic modest, luptător și învingător prin muncă și perseverență.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

JOI, 29 AUGUST 2019

EXCELENȚĂ ROMÂNEASCĂ ÎN AUSTRIA

Invitat: dr. SIMONA FUCHS, medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă , medicină de urgență, competențe în terapie durerii, diplomat al Academiei Europene de Anestezie

”În terapie intensivă, impactul psihic pentru personal este foarte mare, te confrunți zi de zi cu situații dramatice…”  A văzut lumina zilei la Roman. Împreună cu soțul ei, bucureștean, medic ginecolog, trăiește de peste 20 de ani în Viena. Rudele sunt în Roman, majoritatea medici. Mărturisește: ”Toată viața mea din România am luat-o cu mine în suflet. Mi-e dor de primul meu brad de Crăciun, de doamna învăţătoare, de profesorii pe care i-am îndrăgit nespus, de anii de liceu, de prieteni,…de un oraș cu foarte mulți castani. Toamna … castane pe străzi, mirosul de frunze acoperite cu brumă, apa care îmi intră în pantofi, norii grei pe cer…”.

Prin telefon, din România: dr. OANA ONU, medic primar radiologie imagistică-medicală, director medical Spitalul Municipal de Urgență, Roman - a absolvit același liceu și a copilărit împreună cu Simona Fuchs, cea care a convins-o să facă medicină.

Prin telefon, din România: dr. LUANA ALEXANDRESCU, medic primar gastroenterologie, Spitalul Clinic Universitar din Constanța, șef lucrări Fac. de Medicină din Constanța - colega de cameră a Simonei Fuchs pe vremea studenției, la Facultatea de Medicină din Iași.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***
Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

11:55 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

12:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Ediţia 3

De 17 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate!

*Terapia prin călătorii și pasiuni

Povești care inspiră... cu prof. dr. Alexandru Radu Mărmureanu, medic primar chirurgie toracică și cardiovasculară, director Secție Chirurgie Cardiotoracică din Los Angeles, SUA

Stresul face parte din viața noastră. Când este continuu, pot apărea probleme de sănătate. Este important să îl gestionăm, să ne adaptăm și să ne deconectăm de la acest inamic, cât mai des cu putință. Invadat constant de stres, chirurgul Mărmureanu a reușit să găsească metode de combatere a acestuia și să mențină un echilibru între viața personală și cea profesională. Afecțiunile apar din cauza stilului de viață dezechilibrat iar alimentația, mișcarea, socializarea, drumețiile pot preveni apariția bolilor. Echilibrul în toate este cheia pentru sănătate! Vorbim despre întoarcerea Acasă, reconectarea cu propria istorie, despre lucruri care contează, despre identitate și rădăcini.

*Experți din 38 de țări la EABM 2024, cel mai mare congres de chirurgie cardiovasculară din România

Recent, sub egida Societății Euro-Asiatice de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, orașul Iași a găzduit cel mai mare eveniment științific de Medicină Cardiovasculară organizat în România. Sute de specialiști au împărtășit idei inovatoare ce vor stimula dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare și toracice. Evenimentul s-a desfășurat sub președinția dlui. prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, membru de onoare al Academiei de Ştiinţă a Moldovei din Chişinău, membru al Academiei de Științe Medicale și al Academiei Oamenilor de Știință din România, carepunctează faptul că diferențele de acces la tehnologie între țări reprezintă o problemă reală și aceste reuniuni ajută să învățăm unii de la alții, să dezvoltăm parteneriate internaționale și să identificăm soluții comune pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților.
Prezentator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist Lucian Băbeanu

Realizator şi producător Monica Ancuţa-Tiuntiuc

 
Scriitoarea Narine Abgarian, invitată la „Garantat 100%”

Scriitoarea Narine Abgarian, invitată la „Garantat 100%”

publicat: sâmbătă, 23 noiembrie 2024

„The Guardian” a inclus-o pe lista celor mai buni șase autori contemporani europeni. E una dintre cele mai importante voci ale literaturii ...

Echilibrul în viață, cheia sănătății

Echilibrul în viață, cheia sănătății

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Stresul face parte din viața noastră. Când este continuu, pot apărea probleme de sănătate. Este important să îl gestionăm, să ne adaptăm și să ne ...

„Tu votezi România!” – maraton jurnalistic şi emisiuni speciale la TVR, pe 24 noiembrie

Sub genericul „Tu votezi România!”, Televiziunea Română difuzează, pe 24 noiembrie, jurnale şi ediţii speciale dedicate primului tur al ...

 

#tvri