loader
Foto

“Un doctor pentru dumneavoastră”: despre relaționarea pozitivă copii - părinți

Urmăriți subiecte dedicate tinerilor și părinților sub sloganul: “ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ!”, în perioada 5-7 noiembrie 2019, la TVRi, de la ora 18.30!

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Marți, 5 noiembrie 2019

PIELEA ȘI IMUNITATEA CORPULUI

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Pielea, cel mai extins organ al corpului, este oglinda modificărilor profunde care se desfășoară în interiorul organismului. Cele mai multe dintre ele apar în urma reacțiilor sistemului imunitar la aceste schimbări. Există situații când celulele cu rol în apărarea organismului interpretează greșit aceste modificări și declanșează în lanț distrugerea țesuturilor proprii corpului. Se produce un sindrom autoimun, în cadrul căruia se produc boli grave la nivel de sisteme de organe, precum endocrin, gastrointestinal, nervos și piele.

(w882)

CICATRICILE ȘI BLOCAJELE ENERGETICE

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Orice modificare la nivelul mineralelor și ionilor, care fac posibile procesele fizice și biochimice celulare, duce la modificarea fluxurilor electrice și, în final, la un dezechilibru energetic celular. Ca urmare, toate reacțiile de prelucrare, procesare și sinteză de substanțe mediatoare sau de construcție a unităților de bază a țesuturilor și organelor, fie nu mai au loc fie se realizează într-o direcție greșită. Aceste modificări se situează printre principalele cauze generatoare de boli la nivelul întregului organism.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

(w882)

Miercuri, 6 Noiembrie 2019

DEPRESIA, BOALĂ MILENARĂ

Invitat: dr. CRISTIAN RĂCHITAN, naturopat SUA

”Sufletul nu este spiritul, sufletul este prelungirea spiritului în viața materială, deci sufletul este de fapt guvernatorul existenței noastre.”, afirmă invitatul nostru. Psihicul joacă un rol primordial în apariția bolilor corpului pentru că generează modificări la nivelul echilibrului psihoendocrinologic și a mecanismelor principale de la nivelul celulei nervoase. Astfel, apare sindromul neurodepresiv, cu manifestări psihoafective majore printre care amintim randament intelectual scăzut, atenție minimă, oboseală psihică și fizică, stare de tristețe, anxietate sau lipsă de comunicare.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

(w882)

Joi, 7 noiembrie 2019

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ! PRIETENUL DE LÂNGĂ NOI

Invitați: dr. CRISTIAN ANDREI, neuropsihiatru, președinte Institutul de Relații Umane din București; PAULA TONGHIOIU, profesor de educație fizică și sport, Școala Gimnazială nr. 1 – Pantelimon, Ilfov; Emil Pantelimon, manager Corul Național de Cameră "Madrigal"- Marin Constantin, coordonator programul Național Cantus Mundi, Director de Comunicare Opera Comică pentru Copii și din Italia: preot ANATOLIE CAZACU, Milano Vest ”Izvorul Tămăduirii”

Omul, ființă cuvântătoare și socială, simte nevoia să se asocieze cu persoane ca el, pentru a împărtăși sentimente și emoții, a găsi răspunsuri și soluții, fără un efort mare, fără reproșuri, fără critică. Cooperarea și legăturile afective, dintre două sau mai multe persoane, definesc noțiunea de prietenie. Acest complex de reacții comportamentale este necesar să se desfășoare cu onestitate, respect, afecțiune, sinceritate, la o intensitate echilibrată, în termeni de reciprocitate. Este greu de găsit un prieten adevărat într-o diversitate de personalități și caractere, în comunitatea de lângă noi, care să ne fie alături la bine și la rău. Avem la îndemână prieteni care nu trădează: o carte bună, o muzică cu care rezonăm și care are forța să schimbe societăți, un sport elevat cum este șahul sau oricare altul care ne place ne ajută să ne disciplinăm, să petrecem timpul plăcut și să ne armonizăm. Preotul Anatolie Cazacu împreună cu alt preot român sosit de la Paris, în săptămâna dedicată tinerilor, îi îndrumă pe aceștia spre Dumnezeu care este mai mult decât un prieten.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina noastră de Facebook

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

19:00 Info Diaspora

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

19:30 Prezenţe româneşti

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri