loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Chirurgia oncologiei digestive

Revedeți o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" dedicată performanței. Pe 28 februarie, de la orele 2:00 și 11:00, la TVR Internațional.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciați în țară și în diaspora, construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

Invitaţi:

Acad. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală, preşedinte Academia de Ştiinte Medicale

(w882)Dr. Olivia Sgarbură, medic chirurg oncolog, Institutul de Cancer Montpellier, Franța, dr. în ştiinţe medicale, cercetător principal, membru în grupul de lucru strategic al Societăţii Europene de Chirurgie Oncologică, Societatea Franceză de Oncologie Chirurgicală, Rețeaua Națională Franceză de Malignități Peritoneale.

(w882)Acad. Irinel Popescu este părintele transplantului hepatic în România, cel care a realizat cu succes primele operații la adult, cu ficat întreg, și la copil, cu fragment de ficat, la Institutul Clinic Fundeni, pionier în organizarea Programului Național de Transplant (2000), cel care a introdus chirurgia robotică în România (2008), oferă informaţii din experienţa acumulată în diagnosticarea şi tratamentul celor mai frecvente tipuri de  cancere ale tubului digestiv, care apar inclusiv la tineri. A contribuit la înființarea programelor de transplant hepatic de la Spitalul Republican din Chișinău (2013), Spitalul „Sf. Maria“, București (2014), Spitalul „Sf. Spiridon“, Iași (2016) şi într-un spital privat din Bucureşti, unde coordonează Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice. A înființat prima biobancă de probe biologice din România, printre primele din Europa de Est (2002) și Centrul de Excelență în Medicină Translațională la Fundeni.

(w882)A fost mentor pentru dr. Olivia Sgarbură, investigator principal studii clinice, expert şi formator internaţional pe Carcinomatoză peritoneală, o chirurgie avansată pentru cancere metastatice. Vorbim despre răspândirea unor altor tumori în interiorul abdomenului, complicaţie de care pacienţii diagnosticaţi cu o formă de cancer e bine să ştie. Activitatea sa clinică și de cercetare se concentrează pe metastazele peritoneale și hepatice, iar în tratamentul afecțiunilor maligne peritoneale are experiență cu tehnici moderne ca HIPEC, PIPAC și IP.

(w882)Invitaţii noştri atrag atenţia asupra importanţei prezentării rapid la medic, identificării precoce a cancerului şi tratamentului chirurgical, esenţiale în lupta de a supravieţui. Şi, chiar şi în stadii avansate ale bolii, vorbesc despre speranţă.

(w882)

***

Redifuzare din 23.01.2024

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă-Enache

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

6:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri *Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa

Producători Delia Nicola şi Andreea Vişan

Transmisiune directă

8:35 Călător de meserie

*Studioul teritorial Târgu Mureş

Meșteșuguri, tradiții și peisaje: o călătorie la Tălișoara și în Cheile Vârghișului

#CalatorDeMeserie ne poartă prin zona Baraolt din Covasna, un loc bogat în atracții turistice. Sunt cele naturale cu chei, peșteri și izvoare, și cele culturale, cu muzee, gastronomia specifică, obiceiuri și meșteșuguri tradiționale.

Ne plimbăm prin Cheile Vârghișului, o rezervație naturală cu peisaje de vis și peste 100 de peșteri, mergem în vizită la un atelier de fierărie tradițional și învățăm să facem tăiței așa cum îi pregătea bunica.

Realizator şi producător Simona Boanta

 
Drepturile şi protecţia consumatorului în Uniunea Europeană

Angela Avram și invitatul acestei ediții,  Sorin Mierlea, președintele Infocons Protecția Consumatorilor din România, vă propun o  discuție ...

În spatele frontului: Prizonierii de război

În spatele frontului: Prizonierii de război

publicat: miercuri, 02 aprilie 2025

Cei doi amfitrioni, Mihai Constantin şi lectorul universitar dr. Alin Matei, prodecanul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, ne ...

Istoriile orașului - Școli de fete

Istoriile orașului - Școli de fete

publicat: marţi, 01 aprilie 2025

Până în secolul al XIX-lea, învățământul a fost mixt. Băieți și fete frecventau împreună ciclul primar, însă de acolo puține erau elevele care ...

 

#tvri