loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Chirurgia oncologiei digestive

Revedeți o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" dedicată performanței. Pe 28 februarie, de la orele 2:00 și 11:00, la TVR Internațional.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De 16 ani, doctori români apreciați în țară și în diaspora, construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

Invitaţi:

Acad. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală, preşedinte Academia de Ştiinte Medicale

(w882)Dr. Olivia Sgarbură, medic chirurg oncolog, Institutul de Cancer Montpellier, Franța, dr. în ştiinţe medicale, cercetător principal, membru în grupul de lucru strategic al Societăţii Europene de Chirurgie Oncologică, Societatea Franceză de Oncologie Chirurgicală, Rețeaua Națională Franceză de Malignități Peritoneale.

(w882)Acad. Irinel Popescu este părintele transplantului hepatic în România, cel care a realizat cu succes primele operații la adult, cu ficat întreg, și la copil, cu fragment de ficat, la Institutul Clinic Fundeni, pionier în organizarea Programului Național de Transplant (2000), cel care a introdus chirurgia robotică în România (2008), oferă informaţii din experienţa acumulată în diagnosticarea şi tratamentul celor mai frecvente tipuri de  cancere ale tubului digestiv, care apar inclusiv la tineri. A contribuit la înființarea programelor de transplant hepatic de la Spitalul Republican din Chișinău (2013), Spitalul „Sf. Maria“, București (2014), Spitalul „Sf. Spiridon“, Iași (2016) şi într-un spital privat din Bucureşti, unde coordonează Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice. A înființat prima biobancă de probe biologice din România, printre primele din Europa de Est (2002) și Centrul de Excelență în Medicină Translațională la Fundeni.

(w882)A fost mentor pentru dr. Olivia Sgarbură, investigator principal studii clinice, expert şi formator internaţional pe Carcinomatoză peritoneală, o chirurgie avansată pentru cancere metastatice. Vorbim despre răspândirea unor altor tumori în interiorul abdomenului, complicaţie de care pacienţii diagnosticaţi cu o formă de cancer e bine să ştie. Activitatea sa clinică și de cercetare se concentrează pe metastazele peritoneale și hepatice, iar în tratamentul afecțiunilor maligne peritoneale are experiență cu tehnici moderne ca HIPEC, PIPAC și IP.

(w882)Invitaţii noştri atrag atenţia asupra importanţei prezentării rapid la medic, identificării precoce a cancerului şi tratamentului chirurgical, esenţiale în lupta de a supravieţui. Şi, chiar şi în stadii avansate ale bolii, vorbesc despre speranţă.

(w882)

***

Redifuzare din 23.01.2024

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă-Enache

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

Un doctor pentru dumneavoastră, de 16 ani împreună cu publicul TVRi

23:10 Teatrul TV

* Jurnalul unui nebun de N V Gogol

Arhiva de Aur. Inregistrare din anul 1968

Interpreteaza Dumitru Furdui

Scenografia, dramatizarea si regia artistica Mircea Marosin

"Proza lui Gogol este, cel putin, cvadridimensionala. El poate fi comparat cu contemporanul sau, matematicianul Lobacevski, care a aruncat in aer lumea euclidiana..." Vladimir Nabokov

Redactor George Mladen

0:30 @RTE & FAPTE (R)

Realizator Cristi I. Popescu

Producător Ana Maria Pleşcan

(Reluare)
 
Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: Turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor | VIDEO

Ediţiile speciale au putut fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur ...

 

#tvri