loader
Foto

Galerie foto

„Un doctor pentru dumneavoastră”: Atenţie la imunitate în sezonul rece!

Realizatorii emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” vă invită să urmăriţi noi ediţii ce pun accentul pe grija pentru sănătate în anotimpul iernii, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, de luni până joi, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
Cristina Timuș
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 12 decembrie

Atenție la imunitate

Invitaţi: Dr. Rareş Simu, medic specialist în Imunologie Clinică, Alergologie, Homeopatie. Prof. dr. Pavel Chirilă, medic medicină internă, competenţă în apifitoterapie şi homeopatie.

Imunitatea organismului sau sistemul imunitar cuprinde mecanismele de apărare ale organismului faţă de agenţii patogeni - virusuri, bacterii, medicamente.

Dacă agenţii patogeni sunt în cantităţi mici, sistemul imunitar face faţă atacului. Există însă şi situaţii, mai ales în sezonul rece, când sistemul imunitar este depăşit, slăbit şi are nevoie de ajutor.

Moderator Sorin Sîrbov

Editia este disponibila online pe TVR+.

Marţi, 13 decembrie

Geriatria, știința care dă viață anilor

Invitată: Dr. Florentina Matei, medic primar Geriatrie-Gerontologie
Trăim în țara unde, în 1952, a fost înființat primul Institut de Gerontologie-Geriatrie din lume, la Bucuresti, iar unul dintre cele mai mari merite ale Anei Aslan a fost acela că, la nivelul științei medicale a anilor ’50, a văzut că peste ani, cea mai importantă știință medicală este prevenția.

Bila leneşă. Care sunt cauzele și ce este de făcut?

Invitat: Dr. Nicoleta Băjenaru, medic primar în chirurgia generală, cu competenţe în chirurgie laparoscopică, endoscopie.

Criza de bilă este una din cele mai dureroase afecţiuni, întrucât orice mănânci îţi cade greu. Produce greţuri, dureri abdominale, vărsături, balonări şi senzaţia de „gură amară”. Aceste neplăceri îţi pot strica bucuria zilelor festive şi te pot ţintui zile bune la pat.

Moderator Cristina Timuş

Editia este disponibila online pe TVR+.

Miercuri, 14 decembrie

Sănătatea familiei

Invitaţi: Prof. dr. Iuliana Dobrescu medic primar neuropsihiatrie infantilă, şef al Catedrei de Psihiatrie şi Psihologie a Copilului şi Adolescentului la Facultatea de Medicina UMF „Carol Davila”; Dr. Florina Rad, medic specialist psihiatria copilului şi adolescentului.

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă. Cu condiţia ca în familie să existe comunicare, respect şi iubire.

Există reţete ale fericirii în familie? Ce importanţă are comunicarea între soţ şi soţie, între părinţi şi copii, între bunici şi copii, între fraţi? Ce factori distrug armonia unei familii? Lămurim aceste aspecte împreună cu invitații noştri.

Moderator Sorin Sîrbov

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 15 decembrie

Sănătatea organismului în sezonul rece

Invitată - Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă, DermaVITAL.

În timpul iernii trebuie să acordăm sănătății noastre o atenție deosebită. Deși afectează pielea, părul, silueta, anotimpul rece nu trebuie considerat un inamic al frumuseţii. Sunt necesare doar câteva mici trucuri pentru menținerea stării de sănătate şi a frumuseţii exterioare.

Moderator Ana Maria Ghiur

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook. Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

5:50 Investiţi în România! (R)

* Reindustrializarea României, un proiect necesar

Invitat: Florin Spătaru-consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului

Moderator Cristina Leorenţ

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: vineri, 10 mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflați despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

 

#tvri