loader
Foto

Excelența în medicina românească la "Un doctor pentru dumneavoastră"

În perioada 9-12 septembrie, de la ora 18.30, TVRi vă invită să revedeți medici de excepție care au au găsit un mod de a împăca dorința de afirmare și recunoaștere profesională cu dorul de casă.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 9.09.2019, redifuzare din 02 mai 2019

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - EXCELENȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ

Invitat: acad. IOANEL SINESCU, Rectorul UMF „C. Davila”, șef Centrul Urologie, Nefrologie și Transplant Renal,  IC Fundeni, președinte Asociația Română de Transplant Renal

(w882)

Născut la Iași, destinul l-a purtat spre București. Academicianul Sinescu, în Spitalul Fundeni, a fost martor, în 13 februarie 1980, la scrierea unei pagini a istoriei medicale românești. Alături de mentorul său, profesorul Eugeniu Proca, a participat la primul transplant renal reușit în România, de la donator în viață - mama receptorului. În 21 iunie 1997, este autorul primului transplant de rinichi recoltat de la donator în moarte cerebrală. A ales România pentru că iubește oamenii și vrea să fie tot timpul printre românii lui. 

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU


MARȚI, 10.09.2019, redifuzare din 01 mai 2019

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - EXCELENȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ

Invitat: prof. dr. MIRCEA PENESCU, Șef Clinica Nefrologie, Spitalul de Nefrologie "prof. dr. C. Davila", preşedinte Fundaţia Medicina și Muzica

(w882)

Născut la Pitești, pașii îl poartă pe profesorul Penescu spre o carieră de succes. Medic, profesor, om de cultură și familist, o valoare contemporană autentică care a ales România deși putea profesa oriunde în lume dar nu a conceput să-și trăiască viața departe de țara natală. Studiază pianul de la vârsta de 7 ani și vioara de la vârsta de 8 ani. E convins că muzica şi medicina au aceeaşi temelie – armonia. În prezent, este prim concert maestru în Orchestra Medicilor, pe care o consideră o a doua familie. Credinţa, dragostea de ţară, de familie sunt trăiri discrete, se simt, se trăiesc și profesorul Penescu vorbește, cu emoție, despre ele.

(w882) penescu 2

Moderator: ANA MARIA GHIUR


MIERCURI, 11.09.2019, redifuzare din 22 aprilie 2019

EXCELENȚĂ ROMÂNEASCĂ ÎN FRANȚA

Invitat: dr. CRISTIAN MIHALEA, medic primar neuroradiologie intervenţională, Spitalul Kremlin-Bicêtre, din Paris, Franța

(w882)

Neuroradiologul intervenționist CRISTIAN MIHALEA s-a născut la Hunedoara și a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara. Operează minim invaziv pe vasele cerebrale, performează în Franța și în România! Apreciat la Paris este autorul unei premiere medicale în țara noastră, împreună cu dr. Raoul Pop, medic specialist neuroradiologie intervenţională la Spitalul Universitar din Strasbourg: embolizare cerebrală prin tehnica de dublu abord vascular.

(w882)

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

JOI, 12.09.2019, redifuzare din 20 mai 2019

MEDICUL GHEORGHE CERIN, APRECIAT ÎN ITALIA

Invitat: dr. GHEORGHE CERIN, Șef Secția Cardiologie în Italia/România, președinte Asociația Medicilor Români din Italia

Când pleci din locurile natale urmărești un plan, poate un vis pe care îl vrei împlinit. Ignori emoțiilor și sentimentele care te leagă de locul din care pleci. Timpul nu iartă și dorul de casă își face locul cuvenit, în suflet. Este  momentul pe care îl trăiesc cei care părăsesc țara pentru o viață mai bună. Mai devreme sau mai târziu, recuperează timpul, amintirile și relațiile cu cei rămași acasă. Mulți medici plecați doresc întoarcerea la rădăcini, locul unde s-au format ca oameni, ca specialiști. Se întorc pentru familie, pentru a împărtăși din experiența și cunoștințele lor tinerelor generații de medici, pentru a crea mediul prielnic ca să rămână în țară.

(w882)

Astfel de sentimente îl încearcă și pe medicul Gheorghe Cerin, care ne împărtășește cum a fost drumul către o medicină de performanță, ce a simțit când a fost departe de familie și care este rețeta pentru a deveni un medic recunoscut dincolo de granițele țării în care te naști. ”Mamei mele îi datorez ceea ce sunt!”, declară invitatul nostru, plin de recunoștință și dragoste. Dorul de ”acasă” îl cheamă mereu în România, mai ales că ”Viața de emigrant român este o luptă continuă”. Povestea medicului român de excepție care a vrut să se facă marinar dar care a împlinit, în final, dorința mătușii Anica, aceea de a avea un doctor în familie.

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

10:50 Smart Diaspora

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri