Excelența în medicina românească la "Un doctor pentru dumneavoastră"
joi, 05 septembrie 2019
În perioada 9-12 septembrie, de la ora 18.30, TVRi vă invită să revedeți medici de excepție care au au găsit un mod de a împăca dorința de afirmare și recunoaștere profesională cu dorul de casă.
Un doctor pentru dumneavoastra
penescu 2
s1
Un doctor pentru dumneavoastra
penescu 2
s1

LUNI, 9.09.2019, redifuzare din 02 mai 2019

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - EXCELENȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ

Invitat: acad. IOANEL SINESCU, Rectorul UMF „C. Davila”, șef Centrul Urologie, Nefrologie și Transplant Renal,  IC Fundeni, președinte Asociația Română de Transplant Renal

(w640)

Născut la Iași, destinul l-a purtat spre București. Academicianul Sinescu, în Spitalul Fundeni, a fost martor, în 13 februarie 1980, la scrierea unei pagini a istoriei medicale românești. Alături de mentorul său, profesorul Eugeniu Proca, a participat la primul transplant renal reușit în România, de la donator în viață - mama receptorului. În 21 iunie 1997, este autorul primului transplant de rinichi recoltat de la donator în moarte cerebrală. A ales România pentru că iubește oamenii și vrea să fie tot timpul printre românii lui. 

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU


MARȚI, 10.09.2019, redifuzare din 01 mai 2019

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - EXCELENȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ

Invitat: prof. dr. MIRCEA PENESCU, Șef Clinica Nefrologie, Spitalul de Nefrologie "prof. dr. C. Davila", preşedinte Fundaţia Medicina și Muzica

(w640)

Născut la Pitești, pașii îl poartă pe profesorul Penescu spre o carieră de succes. Medic, profesor, om de cultură și familist, o valoare contemporană autentică care a ales România deși putea profesa oriunde în lume dar nu a conceput să-și trăiască viața departe de țara natală. Studiază pianul de la vârsta de 7 ani și vioara de la vârsta de 8 ani. E convins că muzica şi medicina au aceeaşi temelie – armonia. În prezent, este prim concert maestru în Orchestra Medicilor, pe care o consideră o a doua familie. Credinţa, dragostea de ţară, de familie sunt trăiri discrete, se simt, se trăiesc și profesorul Penescu vorbește, cu emoție, despre ele.

(w640) penescu 2

Moderator: ANA MARIA GHIUR


MIERCURI, 11.09.2019, redifuzare din 22 aprilie 2019

EXCELENȚĂ ROMÂNEASCĂ ÎN FRANȚA

Invitat: dr. CRISTIAN MIHALEA, medic primar neuroradiologie intervenţională, Spitalul Kremlin-Bicêtre, din Paris, Franța

(w640)

Neuroradiologul intervenționist CRISTIAN MIHALEA s-a născut la Hunedoara și a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara. Operează minim invaziv pe vasele cerebrale, performează în Franța și în România! Apreciat la Paris este autorul unei premiere medicale în țara noastră, împreună cu dr. Raoul Pop, medic specialist neuroradiologie intervenţională la Spitalul Universitar din Strasbourg: embolizare cerebrală prin tehnica de dublu abord vascular.

(w640)

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

JOI, 12.09.2019, redifuzare din 20 mai 2019

MEDICUL GHEORGHE CERIN, APRECIAT ÎN ITALIA

Invitat: dr. GHEORGHE CERIN, Șef Secția Cardiologie în Italia/România, președinte Asociația Medicilor Români din Italia

Când pleci din locurile natale urmărești un plan, poate un vis pe care îl vrei împlinit. Ignori emoțiilor și sentimentele care te leagă de locul din care pleci. Timpul nu iartă și dorul de casă își face locul cuvenit, în suflet. Este  momentul pe care îl trăiesc cei care părăsesc țara pentru o viață mai bună. Mai devreme sau mai târziu, recuperează timpul, amintirile și relațiile cu cei rămași acasă. Mulți medici plecați doresc întoarcerea la rădăcini, locul unde s-au format ca oameni, ca specialiști. Se întorc pentru familie, pentru a împărtăși din experiența și cunoștințele lor tinerelor generații de medici, pentru a crea mediul prielnic ca să rămână în țară.

(w640)

Astfel de sentimente îl încearcă și pe medicul Gheorghe Cerin, care ne împărtășește cum a fost drumul către o medicină de performanță, ce a simțit când a fost departe de familie și care este rețeta pentru a deveni un medic recunoscut dincolo de granițele țării în care te naști. ”Mamei mele îi datorez ceea ce sunt!”, declară invitatul nostru, plin de recunoștință și dragoste. Dorul de ”acasă” îl cheamă mereu în România, mai ales că ”Viața de emigrant român este o luptă continuă”. Povestea medicului român de excepție care a vrut să se facă marinar dar care a împlinit, în final, dorința mătușii Anica, aceea de a avea un doctor în familie.

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

  • 22:00
    Drag de România mea
    *Partea a II-a Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti: Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu
  • 23:00
    NEMURITORII
    Film * România, 1974 Regia Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică Aventuri. Adaptare cinematografică a scenariului După furtună de Titus Popovici. La zece ani de la asasinarea lui Mihai Viteazul, foştii lui oşteni rătăcesc încă prin Europa. Câţiva se hotărăsc să renunţe la pribegie şi să se întoarcă acasă pentru a-şi ţine jurământul faţă de voievod: să împlinească visul Unirii. Cu ei au un cufăr, în care credeau că se află galbenii adunaţi de domnitor pentru refacerea armatei, şi steagul celor trei Ţări Româneşti unite-Moldova, Ţara Românească şi Transilvania. Vitejii fac faţă diverselor obstacole ivite în lungul drum spre casă; duşmanii îi atacă la tot pasul. Fără a fi înfrânţi, eroii noştri pier unul câte unul, apărând cu vitejie preţiosul steag al Unirii. * 1974-ACIN-Premiul pentru interpretare masculină-Sergiu Nicolaescu. Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
  • 00:45
    Discover Romania
    Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
  • 01:00
    Nu uita ca esti roman
    * Partea I Producător Iuliana Tudor (redifuzare)
  • 02:00
    Nu uita ca esti roman
    * Partea a II-a Producător Iuliana Tudor (redifuzare)
  • 03:00
    Telejurnal
    Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei, Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
  • 03:50
    Zi de zi
    * cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
  • 04:00
    Revanşa
    Film * România, 1978 Regia Sergiu Nicolaescu Scenariul: Sergiu Nicolaescu, Vintilă Corbul, Eugen Burada, Mircea Gândilă Cu: Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu Poliţist. Filmul urmăreşte destinul principalelor personaje din pelicula Un comisar acuză în primele zile ale anului 1941. Împuşcat şi crezut mort la finalul filmului anterior, comisarul Moldovan revine pentru a-şi lua „revanşa” faţă de Paraipan şi de colonelul Zăvoianu, vinovaţi de moartea mamei sale şi de tentativa de ucidere a sa. Lupta comisarului cu legionarii se desfăşoară pe fundalul evenimentelor tulburi din ianuarie 1941, care au culminat cu rebeliunea legionară. Moldovan reuşeşte să-l omoare pe Paraipan şi să-l aresteze pe Zăvoianu, dar-în încercarea de a-l aresta pe Horia Sima-îi este ucis unicul copil. „Sigur, Revanşa suportă comparaţie măgulitoare cu oricare din filmele de acest gen. Și mai sigur însă, el este cel mai bun dintre filmele cu comisari realizate de Sergiu Nicolaescu.”-Eva Sîrbu Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
  • 05:45
    Discover Romania
    Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
  • 06:00
    Unirile românilor
    *Episodul 2: Unirea Principatelor Române-24 ianuarie 1859 Seria Unirile Românilor îşi propune să aducă relatări, biografii şi evenimente care au marcat destinul românilor în ultimii 100 de ani şi să ne ajute să nu uităm cine suntem şi care ne sunt rădăcinile. Pentru acest lucru, echipa TVRi s-a deplasat în zeci de localităţi din ţară şi din străinătate-dorind să afle nu numai perspectiva istoricilor, dar şi pe cea a românilor care trăiesc în afara ţării. Astfel, filmările s-au desfăşurat pe întreg teritoriul României, în aproape toate locurile semnificative pentru Unire-dar şi în Franţa, Bulgaria, Ungaria, Austria, Germania, Ucraina, S.U.A., Republica Moldova. Producător Radu Găină (redifuzare)
  • 06:55
    Imnul României
  • 07:00
    Universul credinţei
    *Partea I Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi Producător Andrei-Victor Dochia (redifuzare)
  • 07:50
    Discover Romania
    Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
  • 08:00
    Universul credinţei
    *Partea a II-a Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi Producător Andrei-Victor Dochia (redifuzare)
  • 09:00
    Alina şi picii ei
    * Ediţia 4 Emisiune pentru copii
  • 10:00
    În grădina Danei
    Jurnalist Magda Olteanu Producător tv. Dana Constantinescu
  • 10:25
    Diasporadar
    Realizator Raluca Tudor
  • 10:30
    Discover Romania
    Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
  • 10:40
    Hora Unirii
    * Interpreteaza Paula Seling
  • 10:45
    Reţeaua de idoli
    * Nicolae Furdui Iancu Redactor Mariana Cernăianu Realizator Irina Păcurariu
  • 11:30
    Ediţie specială
    Uniti in cuget si-n simtiri Gabriela Baiardi va fi în dialog cu istoricul Gheorghe Iacob, profesor de Istorie contemporană la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea mai veche instituţie academică din România. Realizator Gabriela Baiardi Transmisiune directa de la Iasi
  • 13:00
    Tezaur folcloric
    * Best of Jurnalişti tv: Roxana Pletea Popuşoi, Carmen Vrabete Producător Gheorghiţa Nicolae
  • 14:00
    Telejurnal
    Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producători: Anamaria Panait, Violeta Iorgulescu Transmisiune directă Sport *Montaj Meteo *Montaj
  • 14:30
    Identitate Basarabia
    * Episodul 7 Radu Ghilaş (actor) La 10 ani a fost distribuit într-un film. La 20 abandona o faculate la Chişinău pentru a veni in România, la 30 juca pe scena unuia dintre cele mai frumoase teatre din lume, la 40 şi-a dat seama că vrea să spună ceva şi ca regizor, iar la 50... are încă multe de făcut. Realizator Violeta Gorgos
  • 15:00
    Unirile românilor
    *Episodul 2: Unirea Principatelor Române-24 ianuarie 1859 Seria Unirile Românilor îşi propune să aducă relatări, biografii şi evenimente care au marcat destinul românilor în ultimii 100 de ani şi să ne ajute să nu uităm cine suntem şi care ne sunt rădăcinile. Pentru acest lucru, echipa TVRi s-a deplasat în zeci de localităţi din ţară şi din străinătate-dorind să afle nu numai perspectiva istoricilor, dar şi pe cea a românilor care trăiesc în afara ţării. Astfel, filmările s-au desfăşurat pe întreg teritoriul României, în aproape toate locurile semnificative pentru Unire-dar şi în Franţa, Bulgaria, Ungaria, Austria, Germania, Ucraina, S.U.A., Republica Moldova. Producător Radu Găină
  • 15:50
    Teatru TV
    * Povestea Unirii de Tudor Şoimaru Adaptare TV de Constantin Paraschivescu si Eugen Todoran In distributie: Traian Stanescu, Elena Albu, Teofil Vilcu, Gheorghe Cozorici, Ion Marinescu, Tudor Gheorghe, Boris Ciornei, Ion Pavlescu, Ileana Cernat, Adrian Georgescu s.a. Regia artistica Eugen Todoran Redactor George Mladen (Arhivă)
  • 17:15
    Omul si timpul
    * Editie speciala dedicata zilei de 24 ianuarie Prezentator Rafael Udriste Producător Ruxandra Tuchel
  • 18:00
    Telejurnal Moldova
    Prezentator Victoria Coleşnic Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
  • 19:00
    Identitate naţională prin muzică şi artă
    * La iniţiativa baritonului Cătălin Aurelian Petrescu, cu sprijinul Ministerului Culturii, actriţa Alexandra Velniciuc ne propune o călătorie muzicală prin Palatul Regal de la Bucureşti, sediul Muzeului Naţional de Artă al României, printre capodoperele artiştilor români ai secolului al XIX-lea. Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, Orchestra Metropolitană Bucureşti ne poartă paşii imaginari de-a lungul Scării Voievozilor, apoi prin Sala Tronului. Producator Claudia Robu
  • 20:00
    Telejurnal
    Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei, Cristian Petru Transmisiune directă Sport *Montaj Meteo *Montaj
  • 20:50
    Zi de zi
    * cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
  • 21:00
    Festivalul Lucreţia Ciobanu
    *Ediţia 1 Partea I Producător Iuliana Tudor (redifuzare)
  • 22:00
    Festivalul Lucreţia Ciobanu
    *Ediţia 1 Partea a II-a Producător Iuliana Tudor (redifuzare)
  • 23:00
    Revanşa
    Film * România, 1978 Regia Sergiu Nicolaescu Scenariul: Sergiu Nicolaescu, Vintilă Corbul, Eugen Burada, Mircea Gândilă Cu: Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu Poliţist. Filmul urmăreşte destinul principalelor personaje din pelicula Un comisar acuză în primele zile ale anului 1941. Împuşcat şi crezut mort la finalul filmului anterior, comisarul Moldovan revine pentru a-şi lua „revanşa” faţă de Paraipan şi de colonelul Zăvoianu, vinovaţi de moartea mamei sale şi de tentativa de ucidere a sa. Lupta comisarului cu legionarii se desfăşoară pe fundalul evenimentelor tulburi din ianuarie 1941, care au culminat cu rebeliunea legionară. Moldovan reuşeşte să-l omoare pe Paraipan şi să-l aresteze pe Zăvoianu, dar-în încercarea de a-l aresta pe Horia Sima-îi este ucis unicul copil. „Sigur, Revanşa suportă comparaţie măgulitoare cu oricare din filmele de acest gen. Și mai sigur însă, el este cel mai bun dintre filmele cu comisari realizate de Sergiu Nicolaescu.”-Eva Sîrbu Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
  • 00:45
    Breaking fake news
    Producător Marian Voicu
  • 01:15
    Drag de România mea
    *Prima parte Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu (redifuzare)
  • 02:05
    Drag de România mea
    *Partea a II-a Prezintă Paul Surugiu-Fuego Jurnalişti: Adina Toderaşcu şi Andreea Baciu Producător Codruţa Prunariu (redifuzare)
  • 03:00
    Telejurnal
    Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei, Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
  • 03:50
    Zi de zi
    * cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
  • 04:00
    NEMURITORII
    Film * România, 1974 Regia Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică Aventuri. Adaptare cinematografică a scenariului După furtună de Titus Popovici. La zece ani de la asasinarea lui Mihai Viteazul, foştii lui oşteni rătăcesc încă prin Europa. Câţiva se hotărăsc să renunţe la pribegie şi să se întoarcă acasă pentru a-şi ţine jurământul faţă de voievod: să împlinească visul Unirii. Cu ei au un cufăr, în care credeau că se află galbenii adunaţi de domnitor pentru refacerea armatei, şi steagul celor trei Ţări Româneşti unite-Moldova, Ţara Românească şi Transilvania. Vitejii fac faţă diverselor obstacole ivite în lungul drum spre casă; duşmanii îi atacă la tot pasul. Fără a fi înfrânţi, eroii noştri pier unul câte unul, apărând cu vitejie preţiosul steag al Unirii. * 1974-ACIN-Premiul pentru interpretare masculină-Sergiu Nicolaescu. Redactor Gabriela Mocanu Drepturi online: simulcast cu emisia TV exclusiv pe tvrplus.ro
  • 05:45
    Discover Romania
    Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica