loader
Foto

Galerie foto

„Ultimul cartuş” şi „Sosesc păsările călătoare”, în weekend la TVR MOLDOVA

TVR MOLDOVA a pregătit pentru sâmbătă, 11 iunie, şi duminică, 12 iunie, un film poliţist semnat de Sergiu Nicolaescu şi o comedie, în regia lui Geo Saizescu.

 

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 22.00, TVR MOLDOVA vă invită să urmăriţi un film de acţiune „Ultimul cartuş”, în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu), rămas fără sprijinul lui Miclovan (Sergiu Nicolaescu) - ucis în misiune - vrea să-l vadă pedepsit pe asasinul acestuia, liderul grupărilor de crimă organizată din Bucureştiul de după cel de-al Doilea Război Mondial, Dom' Semaca (George Constantin), pe care tribunalul îl achitase din lipsă de probe.

(w882) Ultimul Ca

Roman primeşte şi o nouă misiune, de data asta sub acoperire: să prindă un spion german încă activ pe teritoriul ţării, despre care se bănuieşte că ar sta ascuns într-o mânăstire.

(w882) Ultimul Ca

În această misiune, comisarul Roman are şi un ajutor - pe Oarcă (Sebastian Papaiani), un fost argat care se dovedeşte bun la toate.

(w882) Ultimul Ca

România, 1973. Regia: Sergiu Nicolaescu. Scenariul: Titus Popovici şi Petre Sălcudeanu. Cu: llarion Ciobanu, George Constantin, Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Marga Barbu, Ion Besoiu.

* 1973 - ACIN - Premiul pentru regie Sergiu Nicolaescu și pentru interpretare masculină - Ilarion Ciobanu.

***

Duminică, 12 iunie, de la ora 22.00, puteţi urmări la TVR MOLDOVA comedia „Sosesc păsările călătoare”.

Sătenii comunei Barza din Delta Dunării aşteaptă două evenimente speciale: sosirea anuală a păsărilor călătoare precum şi cea a unui nou medic. Oamenii de acolo speră să fie un doctor care să rămână şi să nu părăsească satul, la fel cum făcuseră predecesorii. Cei din sat, însă, vor avea o surpriză la apariţia medicului.

(w882) Sosesc pas

Filmul este opera unui regizor care, de mic, n-a visat şi n-a realizat decât comedie. Un anume tip de comedie, comedia din picuri. Un pic absurdă, un pic duioasă, un pic trăznită, un pic năucă… O comedie fugărită când pe ape, când pe uscat, un fel de haz de viaţa Deltei din satul Barza, cu pescari, raţe, hoţi de icre negre, amorezi răscopţi, accidente de viaţă, locuri de băut şi băutori, berze şi, evident, cu păsări călătoare la propriu şi la figurat. ” - Eva Sârbu (Cinema, 1985).

România, 1985. Regia: Geo Saizescu. Scenariul: Fănuş Neagu. Cu: Emil Hossu, Rodica Mureşan, Tora Vasilescu, Octavian Cotescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Jean Constantin.

FILMELE TALE DE ACASĂ, LA TVR MOLDOVA!

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Filmele pot fi urmărite şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Exclusiv în România

*Episodul 1: Povestea Sătmarului

Primul episod al noului sezon, cel cu numarul XXII, “Exclusiv in Romania” incepe in judetul Satu Mare, mai exact in comuna Tarna Mare pentru a afla cine sunt ugocenii si prin ce se deosebesc ei de celebrii oșeni. Așa am aflat ce este rastauța cu lapte și umplutura cu carne, rețete gatite pentru noi de cea mai priceputa gospodina din Tarna Mare, tanti Viorica.
Mergem apoi la Carei unde il vom cunoaste pe Ciprian Muresan, cel care detine cea mare colecție de automobile Dacia din lume. A construit acest muzeu cu pasiune si rabdare, are zeci de modele Dacia de toate felurile, inclusiv modele foarte rare cum ar fi Dacia Estafette și Dacia Sport. Dar pana sa facem o plimbare cu o Dacie clasica, pentru a ne aminti cat de solicitant și amuzant era șofatul candva, vom vedea și colecția de automobile straine. Vom afla și de ce un membru al familiei Porsche și-a comandat un BMW blindat, dar și motivul pentru care americanii foloseau o mașina de poliție prin Viena.
Ansamblul monumentului ”Sfantul Anton de Padova” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Satu Mare. Biserica franciscana se afla in centrul comunei Capleni, unde este si cripta familiei nobliare Karolyi. Indiferent unde au murit in lume, nobilii familiei Karolyi au dorit sa-și doarma somnul de veci in cripta din Capleni. Mulți dintre ei au fost aduși dupa moarte, aici, la Capleni, din toate colțurile lumii chiar și din Brazilia. Asa se face ca in prezent aici se afla peste 36 sarcofage de o frumusete aparte. Aici mai exista și doua urne cu inima lui Karolyi Antal și cu inima soției lui Iosif Karolyi. Gaja Iren, ghidul nostru ne va spune povestea acestui loc cu adevarat impresionant.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

(redifuzare)

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: joi, 02 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvri