loader
Foto

Ultimele noutăţi în tratamentul depresiei, la „Un doctor pentru dvs.”

În această săptămână, de la ora 19.00, la TVR Internaţional vorbim despre infecţiile rinichilor la copii, despre afecţiunile ginecologice şi aflăm ce aparate au apărut în tratamentele stomatologice.

 

Ana Maria Ghiur
Miruna Moraru
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 23 noiembrie

Irninis Miricioiu vorbeşte cu dr. Mihaela Bălgrădean, şef Secţia Nefrologie-Dializă, SCUC „M.S.Curie”, despre cât de periculoase sunt infecţiile rinichilor la copii.

Hrănirea copiilor, încă de la vârste foarte mici, cu alimente industrializate duce la apariţia unor boli grave la nivelul sistemului digestiv şi renal. Rinichii nu sunt pregătiţi să metabolizeze mâncarea incorect procesată.

Apa este extrem de importantă pentru micuţi, mai ales cea alcalină (cu PH mai mare de 7), care protejează căile urinare.

Despre acest subiect, aflaţi mai multe detalii luni, de la ora 19:00, la „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 24 noiembrie

Miruna Moraru vine cu informaţii despre afecţiunile ginecologice. Elena Gabriela Voiculescu, medic primar în obstetrică - ginecologie, vorbeşte despre cele mai frecvente boli ale aparatului genital şi cum le putem preveni, în funcţie de vârstă, cu o apariţie crescută mai ales după 20 de ani.

Peste 75% dintre femeile căsătorite au diverse afecţiuni ginecologice iar 13% dintre ele prezintă tumori la nivelul colului uterin.

În România, peste 50% dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 şi 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 25 noiembrie

Ana Maria Ghiur ne aduce noutăţi în ceea ce priveşte tratamentul depresiei împreună cu invitatul său dr. Daniel Vasile, medic primar în psihiatrie la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „C. Davila”.

La nivel global, depresia afectează peste 120 de milioane de oameni şi peste 50 de milioane doar în Europa.

Vorbim de o boală ascunsă care, încet şi profund, alterează starea de sănătate a organismului. Izolarea, scăderea productivităţii, a capacităţii de muncă, de comunicare sau chiar suicidul sunt doar câteva efecte ale acestei afecţiuni.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, 26 noiembrie

Sorin Sîrbov şi dr. Irina Trosca, medic stomatolog la LiviaDent, ne prezintă ultimele noutăţi în tratamentele stomatologice.

Folosirea unor tehnici şi mijolace cum ar fi: laserul dentar, aparatul de inhalosedare, microscopul dentar - permit tratamente stomatologice fără durere şi cu rezultate garantate. Astfel, salvarea şi refacerea rapidă a danturii a devenit o facilitate curentă a zilelor noastre.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Logo Ponde Unul dintre cele mai ambițioase proiecte medicale din Romania, Ponderasare o capacitate de 141 de paturi, 8  săli de operație și peste 35 de cabinete medicale. Centrul este dotat cu tehnologie de avangardă: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), cinci săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D,  anestezie video-asistată, două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, un centru de training ce are sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În prezent, Ponderas este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Contact: Tel.: 021 9886/ 0751.116.397,  office@ponderas.ropagina de Facebook

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


22:00 Dosar România

* Dincolo de aurul Apusenilor

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat. Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000. Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier. Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:40 Timişoara capitală culturala europeană

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

(redifuzare)

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri