loader
Foto

UE mai puţin dependentă de gazul rusesc! Cu ce costuri?

Cum se adaptează piața de energie din România contextului internațional? Cum rezistă antreprenorii prețurilor exorbitante? Ați aflat marți, 15 martie, de la ora 21.00, într-o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

Investiţi în România!

Războiul din Ucraina, dincolo de dramele umane și materiale din zona de conflict, afectează economia globală, accentuează crize preexistente sau creează unele noi. Sancțiunile impuse asupra industriei petroliere şi de gaze naturale din Rusia au dat peste cap sectorul energetic al unor state membre ale Uniunii Europene, determinând creșteri masive de prețuri.

(w882) 1

Cum se adaptează piața de energie din România contextului internațional? Cum rezistă antreprenorii prețurilor exorbitante? Care sunt soluțiile pentru a ieși din impas? Ați aflat într-o nouă ediție a emisiunii Investiți în România!

(w882) 2

Octavian-Dragomir JORA a discutat cu Iulian IANCU, președintele Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, despre cum afectează sancțiunile împotriva Rusiei, sectorul energetic mondial, european și cel românesc. Pe ce ar trebui să meargă țara noastră, „independență energetică” sau „interdependență” energetică, regională sau comunitară? Am vorbit și despre efectele creșterii facturilor în domeniu și soluțiile optime, astfel încât impactul asupra industriei și consumatorului să fie suportabil.

(w882) 3

Marian-Jean MARINESCU, membru al Parlamentului European, ne-a spus cum resimt țările membre ale Uniunii Europene măsurile economice luate de blocul comunitar împotriva statului agresor și cum se răsfrâng asupra României.

Tot în această ediție, am aflat dacă încercarea de a rupe dependența de Rusia va fi un accelerator sau o frână în calea ambițiilor climatice ale UE. Cum gândesc marile capitale cu privire la „tranziția energetică? Ce înseamnă REpowerEU pentru Europa, dar mai ales pentru România, am dezbătut la Investiți în România!

(w882) 4

Iar conf. univ. dr. Marius Cristian NEACŞU, director al Masterului de Geopolitică și Afaceri de la Academia de Studii Economice din București, a făcut o analiză geoeconomică a contextului actual. Am aflat cine poate umple golul livrărilor sistate din Rusia, care este setul alternativ de opțiuni energetice pentru UE și dacă acest conflict de la granițe poate transforma România într-un pol energetic regional sau dimpotrivă.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

  • IULIAN IANCU – președinte Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei
  • Marian-Jean MARINESCU – membru al Parlamentului European, membru supleant Comisia pentru industrie, cercetare și energie, Parlamentul European
  • conf. univ. dr. MARIUS CRISTIAN NEACŞU – director al Masterului de Geopolitică și Afaceri, Academia de Studii Economice din București

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri