loader
Foto

Tratamente non invazive pentru încheieturi, la „Un doctor pentru dvs.”

Săptămâna aceasta, la TVR Internaţional revedeţi noutăţile care au apărut în chirurgia obezităţii, dar şi cum puteţi trata durerile încheieturilor prin metodele energo-informaţionale. De luni până joi, de la ora 19.00.

 

Luni, 25 ianuarie

Irninis Miricioiu discută cu dr. Ionuț Hutopilă, medic specialist chirurgie generală, competență în chirurgia obezității, Ponderas.

Tulburările metabolice afectează peste 20% dintre românii cu vârsta peste 18 ani, arată studiul epidemiologic ”Obezitatea în România”. Conform analizei, rata obezităţii creşte odată cu vârsta. Care sunt avantajele estetice şi medicale pe care le câştigă pacienţii în urma unei intervenţii de chirurgie metabolică aflăm de la invitatul ediţiei de luni, la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 26 ianuarie

Miruna Moraru vă prezintă o serie de tratamente non invazive pentru durerile încheieturilor alături de Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă şi dermato-cosmetică, DermaVITAL.

Artrita reumatoidă denumită şi poliartrita cronică cuprind peste 1% din populaţia globului. Medicina clasică foloseşte medicamente, în vreme ce medicina alternativă, prin metodele energo-informaţionale, are rezultate tot mai bune şi oamenii apelează la acest gen de terapii.

Durerea e privită ca un strigăt al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hyaluronic. În acest sens, se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 27 ianuarie

Ana Maria Ghiur stă de vorbă cu inginerul şi chimistul Ştefan Manea, director general HOFIGAL, despre plante şi sănătate.

În anotimpul rece, organismul uman este supus agresiunii variaţiilor de temperatură şi microbilor care determină, în principal, infecţii la nivelul aparatului respirator şi digestiv. Plantele,  sub formă de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, ne pot ajuta în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boală, ne pot creşte imunitatea organismului şi rezistenţa faţă de factorii externi nocivi.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 28 ianuarie

Sorin Sîrbov vine cu noutăţile care au apărut în chirurgia obezităţii. În lume, aproape 300 de milioane de adulţi şi 22 de milioane de copii sub 5 ani sunt obezi. Această problemă a progresat mult în rândul copiilor.

Alimentaţia bogată în zaharuri şi grăsimi nocive şi activitatea fizică redusă reprezintă principalele cauze ale obezităţii şi duc la maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, accidentele vasculare cerebrale sau unele forme de cancer.

Atunci când problemele devin extrem de grave se intervine cu chirurgia metabolică. Cătălin Copăescu - medic primar în chirurgie generală, specialist în chirurgia obezităţii, director general Ponderas Hospital, ne explică despre acest fapt.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

*Primăvara creştină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

1:10 De ce-aş citi? (R)

*Invitat: Vava Ştefănescu, dansatoare şi coregrafă, manager Centrul Naţional al Dansului şi Radu Nica, regizor, manager Teatrul Metropolis

De ce-aș citi? Ca să înțeleg mai bine artele performative, teatrul și coregrafia. Pe 29 aprilie se celebrează în fiecare an Ziua Internațională a Dansului, iar noi vom încerca să aflăm care este relația textului cu dansul, a literaturii cu coregrafia și cu mișcarea scenică.

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)
 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea s-a difuzat ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri