loader
Foto

Totul despre beneficiile remediilor naturale, la "Un doctor pentru dvs."

TVR Internaţional vă aduce în săptămâna 12-15 septembrie ediţii din mai şi iunie 2016 ale emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră", pe teme interesante şi utile despre îngrijirea sănătăţii, în dialoguri de la ora 18:30, de luni până joi.

 

Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 12 septembrie

Irninis Miricioiu vă dă întâlnire, în partea întâi a ediţiei, cu dr. DANIELA RAICIU, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedintele Societăţii Române a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing - Hofigal. Tema de discuţie este ROLUL ANTISEPTIC ŞI ANTIBACTERIAN AL ULEIURILOR ESENŢIALE.

În partea a doua, dr. IULIA BURGHIU-HOBEANU, medic specialist ORL, competenţă în apifitoterapie –HOFIGAL, ne vorbeşte despre REMEDIILE NATURALE ÎN AFECŢIUNILE ORL.

Din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite pentru substanțele lor active, atât extern, cât și pentru tratarea afecțiunilor interne. Uleiurile volatile, extrase din specii de plante, au proprietăți binefăcătoare, calmante și curative în aproape orice afecțiune sau deficiență fiziologică a organismului. Însă acestea se utilizează doar la recomandarea specialiştilor, pentru că pot avea efecte atât benefice, cât și dăunătoare.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 13 septembrie

Sorin Sîrbov are ca subiect, în prima parte a ediţiei de marţi, soarele şi sănătatea pielii. Expunerea la soare poate duce la apariţia unui melanom, cel mai grav cancer cutanat, dar şi la alte afecţiuni cutanate de care ar fi bine să ne ferim.

Soarele joacă însă un rol esenţial în dezvoltarea organismelor vii, mai ales prin producerea vitaminei D. Persoanele care au carenţe de vitamina D sunt predispuse să dezvolte cancer de sân, de colon, ovarian şi de prostată.

Deficienţa vitaminei D este asociată şi cu bolile de inimă, scleroza multiplă, hepatita, rahitismul şi osteoporoza.  Statistic, s-a dovedit că foarte mulţi oameni mor de boli asociate cu lipsa expunerii la lumina solară. Expunerea exagerată la radiaţiile ultraviolete duce, printre altele, la un număr foarte mare de tumori cutanate. Vorbim despre toate acestea cu dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatolog-alergolog, DermaVITAL.

În partea a-II-a a ediţiei, FLORICA MUNTEANU, specialist în biorezonanță şi dermato-cosmetică, DermaVITAL, ne explică eficienţa tratamentelor energo-informaţionale în migrenele şi durerile cronice.

Terapiile complementare vin în ajutorul medicinei clasice cu principii active din plante, acupunctură şi refacerea energiilor dezechilibrate de la nivelul capului şi al receptorilor durerii.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Un doctor

Miercuri, 14 septembrie

Ana Maria Ghiur află cum poţi fi SĂNĂTOS LA ORICE VÂRSTĂ de la dr. IRINA TROSCA, medic stomatolog, competență în implantologie orală, însoţită de o echipă de medici de la LiviaDent.

O alimentaţie sănătoasă ajută la păstrarea unei danturi sănătoase. Însă, cel mai important în menţinerea ei este o rutină completă de îngrijire orală și vizita la stomatolog, o dată la şase luni, pentru identificarea eventualelor probleme apărute ca urmare a tartrului, infecțiilor gingivale și carierii dinților. Există o strânsă legătură între afecțiunile dentare și sănătatea întregului organism Multe dintre problemele danturii pot determina instalarea diabetului, a bolilor cardiace sau chiar a cancerului. Prin urmare, îngrijirea dinților și a cavității bucale este atât o necesitate de ordin estetic, cât și o formă de prevenție a unui număr mare de boli.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 15 septembrie

Discuţia abordează tema plantelor şi modul în care ajută ele la starea de sănătate. Sorin Sîrbov stă de vorbă cu acad. ing. ch. ŞTEFAN MANEA, dir. gen. HOFIGAL, și dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală din Breaza.

În medicina integrativă se pune accent pe strânsa relație dintre om și mediu și sănătatea acestora. Întoarcerea la natură este primul pas pe care trebuie să-l facă fiecare dintre noi pentru a-și menține starea de sănătate. Plantele, cu toate principiile lor active, cu beneficiile lor medicale, dar și estetice, ne ajută să tratăm o varietate de boli.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+!

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri