loader
Foto

Terapii psihologice şi spirituale, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

„Un doctor pentru dumneavoastră” vine, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, cu informaţii uitile pentru un stil de viaţă sănătos.

 

Sorin Sîrbov
Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu

MARŢI, 18 aprilie - Terapii psihologice şi spirituale

Invitaţi: Carmen Botezatu, psiholog, şi prof.dr. Pavel Chirilă

Profesorul psihiatru şi neurolog dr. Raphael Bonelli spunea: „Oamenii religioşi sunt mai ocrotiţi şi mai feriţi de pericolul dependenţei de droguri, alcool, al depresiilor şi al sinuciderii”.

Aceasta nu însemnă că religia se poate oferi în locul medicinii. Omul religios trăieşte adesea mai sănătos fiindcă el nu face exces de alcool, nu consumă droguri, se hrăneşte cumpătat, duce o viaţă sexuală ordonată, apreciază familia, luptă împotriva egoismului. Religia în calitatea şi sensul ei de legătură cu Divinitatea poate birui şi depăşi frici şi stări sufleteşti apăsătoare.

Moderator: Sorin Sîrbov

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

MIERCURI, 19 aprilie - Arta de a trăi

Invitat: dr. Teodor Coldea, medic primar, specilizare în medicina sportivă, competenţă în acupunctură și medicină ayurvedică

Divinitatea ne dă totul. Dacă vrem să fim sănătoşi şi fericiţi să ne hrănim cu roadele pământului, cât mai aproape de starea lor naturală, să evităm excesele, să facem mişcare, să ne odihnim, să fim optimişti şi plini de speranţă.

Să alegem legile iubirii: să fim înţelegători, darnici, iertători şi să trăim în armonie cu natura.

Moderator: Lorena Mazăre

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

JOI, 20 aprilie

Partea I - Albinele, natura şi sănătatea

Invitat: dr. Ştefan Stângaciu,  președintele  Societăților Române și Germane de Apiterapie,  Secretar general al Federatiei Internaționale de Apiterapie

Prima parte a emisiunii o dedicăm Zilei Mondiale a Pământului (22 aprilie). Albinele, specie de insecte uimitoare şi deosebit de benefică, literalmente suportă de la temelie susţinerea vieţii pe Pământ. Simpla lor prezenţă, într-un anumit loc, demonstrează că acel spaţiu este nepoluat, curat şi, prin urmare, propice vieţii omului. Însuşi Albert Einstein ar fi spus: Dacă albinele ar dispărea de pe Pământ, omenirii i-ar rămâne doar câţiva ani de viaţă.”

În concluzie, dacă dispar albinele, dispare și viața pe planeta noastră. Calitățile mierii de albine, a fagurelui şi a polenului, sunt dovedite mai ales de faptul că apicultorii, consumatori fideli de produse din stup, sunt mai sănătoși și mai longevivi. Vorbim și despre o modalitate de întărire a sistemului imunitar cu produse naturale. În documente oficiale, Uniunea Europeană arată că 78% dintre alimente există datorită albinelor și 86% dintre plante sunt polenizate cu ajutorul albinelor.

Partea a II-a - Scoliozele şi Kinetoterapia

Invitat: Bogdan Goga, fizioterapeut

Scolioza este una dintre afecţiunile întâlnite cel mai des la copii şi adolescenţi. Potrivit specialiştilor, boala poate evolua spre invaliditate. Este foarte important să cunoaştem semnele acestei afecţiuni şi mult mai important este să mergem cât mai curând la medic. Metodele de tratament sunt astăzi nenumărate. Printre acestea, Terapia Schroth, o tehnică ce foloseşte  exerciţii de respiratie şi postură pentru a reda organismului poziţia corectă a coloanei vertebrale.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.


(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri