loader
Foto

Terapia durerii, sănătatea şi stresul, subiecte la „Un doctor pentru dvs.”

În ultima săptămână a lunii iunie, la TVR Internațional, de luni până joi, de la ora 18.30, revedeți edițiile „Un doctor pentru dumneavoastră” din perioada 7-10 martie. Aflați mai jos care au fost temele abordate atunci.

 

Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov

Luni, 27 iunie

Irninis Miricioiu şi dr. George Mincu, medic primar ORL, competenţă în Chirurgie Endoscopică, Chirurgie Laser şi Somnologie, Spitalul Sanador, vorbesc despre rinoplastii.Rinoplastia este o intervenţie chirurgicală folosită pentru scopuri estetice, reconstructive, pentru corectarea defectelor congenitale sau a problemelor de respiratie. Este o necesitate sau un moft? Amănunte, în prima parte a emisiunii, de la ora 18:30.

În partea a doua a ediţiei, se discută despre afecţiunile tumorale cervico-faciale.

Ediţia este redifuzare din data de 7 martie și este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 28 iunie

Sorin Sîrbov vine cu informaţii despre alimentaţie şi despre bolile civilizaţiei. Invitat în această ediţie este dr. Virgiliu Stroescu, medic primar endocrinolog, specialist în nutriţie. Definiţia pe care o dă invitatul nostru cuvântului OAMENI este: O - odihnă, A - alimentataţie, M - muncă, E - educaţie, N - natură, I - înţelepciune.

Ediţia este redifuzare din data de 8 martie și este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 29 iunie

Ana Maria Ghiur atrage atenţia, în prima parte a emisiunii, împreună cu dr. Mihaela Bălgrădean, şef Clinica de Nefrologie-Dializa, SCUC ”M.S.Curie”, asupra importanţei sănătăţii rinichilor, având în vedere că în data de 10 martie sărbătorim Ziua Mondială a Rinichiului.

Bolile de rinichi afectează milioane de oameni, chiar şi copii de vârstă fragedă. Riscul complicaţiilor şi numărul deceselor cauzate de boala cronică de rinichi se reduce, dacă este depistată la timp.

A doua parte a emisiunii este dedicată transplantului de rinichi. Dezbatem acest subiect împreună cu dr. Ioanel Sinescu,medic primar urolog, şeful Centrului de Urologie, Nefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Ediţia este redifuzare din data de 9 martie și este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 30 iunie

Sorin Sîrbov are ca subiecte în ultima ediţie a săptămânii - terapia durerii, sănătatea şi stresul. Elena Copaciu, Şeful Clinicii ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, vine cu explicaţii despre ce înseamnă terapia durerii.

Alegerile noastre pot influenţa destinul. Cristian Răchitan, naturopat, a venit direct din Statele Unite cu o temă de actualitate:stresul şi sănătatea. Stresul, sedentarismul, atitudinea, stilul de viaţă sunt câteva elemente importante care definesc starea noastră de sănătate. Cum ne pot afecta organismul, aflăm din această ediţie.

Ediția este redifuzare din data de 10 martie și este disponibilă online pe TVR+.

 

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri