loader
Foto

Taxele judiciare de timbru, pe agenda "Avocatului dumneavoastră"

Luni, 24 iunie, de la ora 21.30, la TVR Internațional, Angela Avram v-a dat întâlnire cu doi avocați care au avut informații de interes larg pentru românii plecați în afara țării.

 

Angela Avram
Avocatul dumneavoastră

Invitații ediției au fost avocatul Dan Laurențiu Stoicescu, care a vorbit despre taxele judiciare de timbru, și avocata Carmen Madlen Nedea, care ne-a dat detalii despre dreptul la vizită al minorului în cazuri de divorț si despre pensia de întreținere a minorului în Italia.

Taxele judiciare de timbru reprezintă plata pe care trebuie să o facă orice persoană fizică sau juridică atunci când se adresează unor instanțe de judecată. Taxele judiciare de timbru trebuie plătite atunci când este depusă o cerere sau o acțiune la instanțele judecătorești, la Ministerul Justiției sau la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Taxele de timbru se stabilesc diferențiat, în funcție de mai multe aspecte, cel mai important fiind dacă obiectul lor poate fi sau nu evaluabil în bani. Spre exemplu, pentru acțiunile evaluabile în bani, taxa judiciară de timbru se calculează în funcție de valoarea solicitată. Pornește de la 20 de lei și poate depăși 6.000 de lei.

 

10:00 Rivalii (R)

Prezentatori: Marina Almăşan şi Dan Helciug

Jurnalist coordonator Mirela Vasile

Realizatori: Marina Almaşan şi Adreea Baciu

Regizor artistic Luminiţa Iordanescu

Colaboratori: Costin Teodorescu şi Raluca Tudor

Producător Marina Almăşan

Coproducător Astra dell Arte

(Reluare)

11:35 La un pas de România

*Transcarpatia

Episodul 2-Blestemul sarii

La un pas de România în Transcarpatia, peste Tisa, Slatina sau Solotvino, cum îi este numele în ucraineană, este una dintre cele mai vechi şi cunoscute aşezări din toată zonă. Localitatea este şi a fost dintotdeauna una de români maramureşeni. La răscrucea drumurilor istoriei şi ale vieţii, natura şi divinitatea au înzestrat pământurile Slatinei cu cea mai bună sare din Europa. Solul şi subsolul Slatinei au fost cercetate încă de pe vremea romanilor, dornici de a lua cu ei spre Roma ”darul zeilor” de cea mai bună calitate. De 2000 de ani au tot venit alţi şi alţi curioşi care şi-au încărcat fie sacii, fie carele, fie căruţele, vagonetele, camioanele, sau containerele cu sarea Slatinei. Pentru mulţi, şi pungile cu bani se îngroşau, tot datorită sării de lângă Tisa, la fel şi conturile din băncile lumii. Totul a fost bine până acum mai bine de 10 ani când apa s-a năpustit în minele cu sare şi nu s-a mai lăsat dusă. Sarea s-a ascuns în apele din ce în ce mai bogate, minerii şi-au pierdut locurile de muncă, iar conturile din bancă s-au închis. Nu pentru toţi.

Realizator şi producător Aura Dobre

(redifuzare)

 
IN MEMORIAM ADRIAN PINTEA

IN MEMORIAM ADRIAN PINTEA

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

Anul acesta se împlinesc 17 ani de la moartea marelui actor și profesor, Adrian Pintea. A plecat dintre noi mult prea repede, la apogeul ...

Poeta ANA BLANDIANA şi MIRCEA DUMITRU în DIALOGURI ACADEMICE

Duminică, 8 decembrie, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la un dialog de colecţie cu ANA BLANDIANA, prima româncă recompensată ...

Artiști basarabeni și artiști români, la „Drag de România mea!”

O nouă gală specială avem în dar pentru voi sâmbătă, v7 decembrie, de la ora 20.00 și duminică, de la ora 15.00, numai la TVR 2.

 

#tvri