loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Antrenați pentru viață!

La TVR Internațional și online pe TVR+, de luni până joi, de la ora 18:30, emisiunea "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită, în perioada 8-10 iunie, să revedeți ediții cu subiecte de interes.

 

Măriuca Mihăilescu
Ana Maria Ghiur

Luni

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ – COPILUL INTERIOR

Invitați: psihoterapeut relațional GÁSPÁR GYÖRGY, psiholog clinician, specializare în hipnoză clinică, psihoterapia familiei și integrativă, președinte al Asociației de Psihologie și Psihoterapie; preot FRANCISC DOBOȘ, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano – Catolice, București; CORINA DOBRE, producător executiv TVR Internațional, moderator emisiunea ”A doua Românie”; prin telefon: IULIANA TUDOR, producător tv și MIRELA RETEGAN, jurnalist, Antrenorul Părinților, fondator ”Gașca Zurli”

Încă din copilărie, este prioritar să te cunoști și să te înțelegi mai întâi pe tine însuți ca să poți ajunge să-i cunoști și să-i înțelegi pe ceilalți. La început, copilul explorează și descoperă sentimente, emoții, mai întâi la el, apoi la cei din jur.  Procesul de cunoaștere este util să fie susținut cu răbdare și atenție de familie, școală și societate cărora, o corectă educație impune să evite să-l rănească, să-l neglijeze și chiar să-l abandoneze pe micuț. O ediție în care aflăm cum să fim prietenii noștri cei mai buni, să ne respectăm, să ne iubim și să avem grijă de noi!

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU


Marți

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ! – DEZVOLTAREA PERSONALĂ LA COPII ȘI ADOLESCENȚI

Invitați: psiholog SABINA STRUGARIU, psihoterapeut; ALEXANDRA MIROSLAV, coordonator voluntari - Fundaţia Tineri pentru Tineri; lector dr. FLORINA RAD, medic primar psihiatria copilului și adolescentului, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”


Fiecare individ trece prin procese de dezvoltare biologică, psihologică și afectiv-emoțională care, alături de însușirea valorilor spirituale, duc la definitivarea dezvoltării personale. Pentru o evoluție continuă personală, copiii învață și capătă deprinderi, abilități, cunoștințe, informații, valori morale, etice, culturale și spirituale, care le oferă o stabilitate în socitate, o gândire extinsă și o creativitate variată. Pentru a pune bazele unei personalități și a unui caracter uman bine conturat, este necesară, în primul rând, dezvoltarea inteligenței emoționale, cu însușirea capacităților de conștientizare și gestionare a emoțiilor. O ediție în care vorbim despre gândirea pozitivă, dezvoltarea emoțională și responsabilizarea copiilor și adolescenților, despre autocunoaştere, acceptarea vieții cu bune și rele, activități care cresc stima de sine, gestionarea tentațiilor adolescenței, forța recunoștinței, sursele bucuriei: curajul, generozitatea, iertarea și sacrificial dar și despre zooterapie, beneficiile cititului și terapii prin joc, dans și mișcare.

Moderator: ANA MARIA GHIUR


Miercuri

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ! – DEPENDENȚELE SE POT TRATA!

Invitați: psihoterapeut DIANA ȘERBAN, psiholog Agenția Națională Antidrog, expert în adicții;  dr. EDUARD PETRU MOȚOESCU, medic primar psihiatrie, Șef Clinica Psihiatrie VI, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”; DANA NĂLBARU, artist

Problematica adicțiilor este din ce în ce mai des dezbătută și se derulează campanii extinse ca urmare a creșterii numărului de tineri și copii care apelează la forme diverse de droguri, mai ales cele inhalante, canabis și etnobotanice, alcool, tutun, medicamente, dulciuri, jocuri de noroc, telefon, internet și lista poate continua. Statisticile arată că dependențele apar de la o vârstă tot mai mică. Lipsa de informare și educare încă de la vârstele de grădiniță, sărăcia, problemele familiale, abandonul și socializarea în medii nepotrivite vârstelor, duc la îmbolnăvirea gravă a generației tinere și pierderea controlului acesteia asupra propriei vieți. Boli cardiovasculare, degenerări ale creierului, psihoze, boli respiratorii și renale, sunt doar câteva din multitudinea efectelor dezastruoase ale persoanelor cu  dependențe. Fenomenul a luat amploare din cauza incapacității copiilor și părinților de a-și controla emoțiile și de a face față dificultăților psihosociale cu care se confruntă.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

***

ECHIPA TVR:

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator: Cristina Anton

Regizor tv: Manuela Apostol

Producător: Monica Ancuța

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

 

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri