loader
Foto

Galerie foto

„A doua Românie”: succese culturale ale românilor

Joi, 8 octombrie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, echipa emisiunii „A doua Românie” v-a adus în atenție artiști valoroși, ale căror talente sunt apreciate peste tot în lume.  

 

Corina Dobre
A doua Românie

Emisiunea „A doua Românie” continuă cu o nouă ediție în care Corina Dobre și invitații săi, ale căror realizări depășesc granițe și sunt recunoscute în toată lumea, încearcă să reducă distanțe, să dărâme bariere de orice natură pentru a fi împreună cu românii de pretutindeni.

„El gringo jovial” este cel mai recent proiect al muzicianului AG Weinberger, care aniversează 35 de ani de activitate. A  fost nominalizat la 7 categorii la Premiile Grammy, apreciat de numeroase publicații de specialitate din toata lumea, de muzicieni legendari, precum BB King și de șefi de stat, precum fostul președinte american Bill Clinton.

(w882)

Celebrul chitarist vorbește despre exilul cultural in SUA, relația cu Romania și statutul său de triplu minoritar.

(w882)

După o lungă perioadă de așteptare, muzicieni romani valoroși, recunoscuți peste hotare, au revenit în România, pentru a se întâlni cu publicul din țara lor de origine. O nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, a propus flautistul Matei Ioachimescu și partenerii săi de scenă, care au susținut un turneu în România.

(w882)

Despre teatru și literatură povestește scriitoarea Cătălina Florina Florescu, stabilită de peste 20 de ani în SUA, unde predă literatură și cursuri de cinematografie la Pace University, New York și care a lansat, în acest an două piese de teatru online, adaptate restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, în care a colaborat cu artiști români.

***

ModeratorCorina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri