loader
Foto

Stresul sub control, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

În perioada 5-8 iunie, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, „Un doctor pentru dumneavoastră” vine cu informaţii utile pentru un stil de viaţă sănătos. Vă suntem aproape, oriunde v-aţi afla!

 

Sorin Sîrbov
Lorena Mazăre
Ana Maria Ghiur

Luni, 5 iunie

Vă propunem să revedeţi ediţia din 15 decembrie 2016.

Terapii complementare pentru sănătate

Invitată: Florica Munteanu, specialist în biorezonanță și dermato-cosmetică, DermaVITAL

Moderator Ana Maria Ghiur

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 6 iunie

Stresul sub control

Invitat: dr. Cristian Răchitan, naturopat SUA

Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinţe, sarcini, situaţii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanță pentru individul respectiv.

Nu este o noutate faptul că stresul poate avea un impact major asupra organismului, de cele mai multe ori în sens negativ: creşte riscul de boli cardiace, contribuie la acumularea kilogramelor, poate determina apariţia insomniei şi a depresiei. Pe termen lung, poate slăbi capacitatea sistemului imunitar şi chiar favoriza instalarea cancerului. În concluzie: Controlează stresul!

Moderator Ana Maria Ghiur

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 7 iunie

Partea I - Prevenirea bolilor neurologice

Invitat: prof.dr. BOGDAN OVIDIU POPESCU, Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, Şef Clinica Neurologie, Spitalul Colentina, Prorector al UMF Carol Davila

Prof. dr. Bogdan O. Popescu afirmă: „Afecţiunile neurologice sunt şi frecvente şi grave...”. Incidenţa bolilor neurologice este în România de aproape 4 ori mai mare decât în alte ţări ale Uniunii Europene, cea mai frecventă fiind accidentul vascular cerebral, însă aceste suferinţe ar putea fi prevenite prin mişcare, alimentaţie naturală, citit şi prietenii de calitate. Starea psihologică generală, starea de tensiune în care oamenii trăiesc şi stresul zilnic sunt factori de risc pentru toate bolile, mai ales pentru cele neurologice. Ce trebuie să ştim pentru a preveni apariția unor afecţiuni precum: epilepsia, boala Alzeheimer, alte tipuri de demenţe, boli cerebro-vasculare, scleroza multiplă, boala Parkinson, neuroinfecții, tumori cerebrale, discutăm în această ediţie.

Partea a II-a - Conjuctivitele şi noutăţi în chirurgia oftamologică

Invitat: conf.univ.dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog, preşedintele CNAS

Conjunctivita, cea mai comună infecţie a ochiului, poate să apară iniţial la un ochi pentru ca apoi, în 2-3 zile să afecteze ambii ochi, atât la adulţi, cât şi la copii. Este o afecţiune inflamatorie, natura cauzei fiind variabilă: bacteriană, virală, alergică, factori iritanţi, canal lacrimal incomplet deschis la nou-născuţi. Conjunctivitele cauzate de viruşuri şi bacterii pot fi uşor transmise de la o persoană la alta, dar nu reprezintă un risc important dacă sunt diagnosticate la timp şi se tratează adecvat. Este importantă respectarea regulilor de igienă strictă. Deasemenea, puteţi afla şi ultimele noutăţi în chirurgia oftalmologică şi nu numai.

Moderator Sorin Sîrbov

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 8 iunie

Partea I - Patologia tiroidiană

Invitată: dr. Raluca-Alexandra Trifănescu, medic primar endocrinolog, Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon”, şef  lucrări Disciplina de Endocrinologie, UMF „Carol Davila”

Tiroida, una din cele mai importante glande ale organismului, aparţine sistemului endocrin. Activitatea ei este reglată prin influenţa hipofizei şi a hipotalamusului. Influenţează multe procese metabolice din organism. Afecțiunile tiroidei sunt diverse şi variază de la modificari anatomice ale dimensiunilor, până la dezechilibre majore de funcționare, care se răsfrâng în organism, până la apariţia cancerului.

Cea mai frecventă problemă a tiroidei este legată de secreţia inadecvată de hormoni, în exces sau în minus: hipertiroidism (hiper, prea mult) sau hipotiroidism (hipo, prea puţin). Deşi manifestările clinice ale acestor afecţiuni crează disconfort, în general, patologia tiroidiană, poate fi tratată și ținută  sub control, astfel încât pacientul să ducă o viaţă normală.

Partea a II-a - Importanţa ecografiilor şi ecoterapia

Invitatul nostru, dr. Corneliu Lungu, medic primar medicină de familie, spune despre ecografie că este al doilea stetoscop al unui medic. Este ideal să facem măcar o ecografie pe an pentru a avea o imagine reală asupra sănătăţii noastre. Este cunoscută utilitatea ei, faptul că este neiradiantă şi singura care permite diagnosticarea în timp real.

Poate vizualiza perfect pancreasul, ficatul, rinichii, splina, organele genitale interne şi poate pune în evidenţă modificările patologice, de la simpla modificare a dimensiunilor şi formelor acestor organe, până la afectările de natură inflamatorie, degenerativă sau tumorală. Elementul de noutate al ediţiei îl constituie ECOTERAPIA, metodă de tratament neinvaziv prin care se inactivează tumorile benigne solide de tiroidă şi sân. Pacienţii pot fi trataţi în timp record, fără bisturiu, prin intermediul ultrasunetelor, fără a distruge ţesuturile din jur.

Moderator Lorena Mazăre

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.


(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

***

Emisiunea poate fi urmărită LIVE pe TVR+.

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri