loader

Starea de bine, echilibru şi sănătate, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Sănătatea este un complex de factori și totul ţine de mintea, sufletul şi corpul omului. De luni până joi, de la ora 18.30, la TVRi şi TVR+, echipa noastră vă este aproape oriunde v-aţi afla.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni, 18 decembrie

Partea I - Starea de bine, echilibru şi sănătate

Când ajungi să iubești viața, vei vedea frumusețea în toate lucrurile posibile”, spunea poetul și filosoful Kahlil Gibran.

Fiecare om doreşte să fie sănătos și să se bucure de viaţă. Primul pas este redobândirea echilibrului. Starea de sănătate se definește prin lipsa bolii, prin starea de bine a corpului fizic, mental, emoțional. În concluzie, sănătatea este un complex de factori și totul ţine de mintea, sufletul şi corpul omului. Excesele ne pot afecta sănătatea şi chiar ne pot pune viaţa în pericol.

Cât de importantă este starea de spirit în atingerea stării de bine? Ce influență au relațiile sociale asupra stării de bine?

Sunt întrebări la care răspunde un medic priceput şi un mare om, doctorul de suflet al Maicii Tereza, cel care a năşit 63 de copii şi a învăţat, pe parcursul unei vieţi, că inteligenţa şi caritatea, puse în slujba vieţii, pot face adevarate minuni - dr. Radu Dop.

Partea a II-a - Vindecarea, proces continuu

De obicei, gândim că, procesul de vindecare se referă strict la boală, o disfuncţionalitate fizică sau mentală care necesită un tratament mai mult sau mai puţin medicamentos. Rar gândim că traversăm un proces continuu de vindecare, că avem nevoie să fim vindecaţi şi de ură, o boală a sufletului, şi de ne-iubire, şi de disperare, şi de singurătate, şi lista continuă. Iertarea, din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie iar din punct de vedere ştiinţific, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters şi se instalează în corp un echilibru energetic.

Vorbim despre forța credinţei, puterea rugăciunii pe care o poţi face oriunde atunci când crezi. Iisus zice: credinţa ta te-a vindecat”. Corpul nostru este expresia materială a sufletului. Orice tulburare care afectează sufletul se răsfrânge și asupra corpului. Orice maladie are o origine psihică, căci orice manifestare fizică își are originea în lumea energetic a gândurilor, sentimentelor și trăirilor noastre sufletești.

Te vindeci trupeşte, dacă te-ai vindecat sufleteşte. Descoperim că fiecare minut trecut ne poate cufunda mai mult în boală sau, dimpotrivă, ne poate ajuta să ne vindecăm. Discutăm despre toate acestea cu prof. dr. Pavel Chirilă.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Marţi, 19 decembrie

Doctor pentru România

Mii de cadre medicale au plecat să lucreze peste hotare iar dintre cele rămase, multe iau în considerare, în continuare, posibilitatea unei emigrari. Sistemul medical, care ar trebui să ne facă bine, are el însuşi nevoie de ajutor. Cum putem să-l vindecăm?

Pe parcursul a mai mult de o lună, TVR Internațional a provocat la discuţie medici care trăiesc dincolo de hotare, dar şi medici care, după ce au studiat sau au lucrat în străinătate, au luat hotărârea de a se întoarce şi de a-şi pune ştiinţa, priceperea şi talentul în slujba românilor.

De ce are nevoie sistemul medical românesc pentru a se face bine?

Aflăm din dezbaterea la care au acceptat să participe:

dr.Vasile Cepoi, președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Secretar de Stat

dr. Călin Bumbuluţ, medic primar medicină de familie, Vicepreședintele Colegiului Medicilor din România, președinte ales al Uniunii Europene a Medicilor de Familie (UEMO), pentru următorii 5 ani

dr. Dan Mitrea, medic specialist neurologie

Cine va fi reprezentantul Ministerului Sănătății care completează acest puzzle, aflăm în această ediție care închide Campania  Doctor pentru România”.

Mulțumim tuturor celor care sunt Doctori pentru România!

Moderator: Ana Maria Ghiur

Miercuri, 20 noiembrie

Frumuseţe şi sănătate

Invitaţi: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog-alergolog, și Florica Munteanu, specialist în medicina integrativă, DermaVital

Frumusețea vine din interior. Orice proces defect de la nivelul mediului intern al corpului se exprimă la suprafața pielii, prin vezicule, pete, înroșiri, adică eriteme, inflamații și lista continuă. În prezent, există o multitudine de metode complementare medicinei clasice care au rolul de a rezolva problemele interne și externe ale organismului. Există aparate ultraperformante care nu numai că redau frumusețea externă, dar și relaxează pacientul și îl ajută să-și găsească starea de echilibru. Multe informații despre toate acestea aflăm de la specialiştii noștri care ne învaţă să fim frumoşi cu ajutorul terapiilor naturale.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Joi, 21 decembrie

Inovaţie în stomatologie

Invitat: dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile dr.Leahu

Starea danturii unui om oferă o imagine nu numai asupra stării sale de sănătate ci şi a atenţiei pe care o acordă igienei lui. Prin urmare, se poate spune că, dantura reprezintă o adevărată carte de vizită care poate influenţa în mod decisiv părerea celor cu care ia contact persoana respectivă. Despre o tehnologie revoluționară de vindecare rapidă - PRGF Endoret, utilizată cu succes pentru reîntinerirea naturală a pielii, despre cum ne putem îngriji dantura în mod eficient și care sunt cele mai noi descoperiri în domeniu, aflăm de la invitatul nostru.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

11:30 Info Plus

*Lumea diplomatică

Realizator Vlad Ungar

(Reluare)

12:00 Români universali

*Teodora Groza-inteligenţa concurenţei

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă de filozofie și lector la Sciences Po Paris. Ea a studiat Dreptul în Olanda şi Austria, iar acum este doctorandă la Universitatea Sciences Po din Paris, unde şi predă. Domeniile ei de interes sunt guvernarea AI, relația dintre inovare și reglementare, impactul noilor tehnologii asupra tehnicilor de reglementare, respectiv Dreptul și Economia.

Ea este, de asemenea, bursier de cercetare pentru proiectul Track AI, o inițiativă co-găzduită de Sciences Po Law School și CodeX, The Stanford Center for Legal Informatics. În plus, ea a fost redactor și curator al Harvard Journal of Law Technology Digest și este redactor-șef al Stanford Computational Antitrust Journal.

Teza de doctorat a Teodorei se concentrează pe guvernarea noilor tehnologii prin diverse module juridice (antitrust, drept corporativ, guvernanța datelor) și este considerată revoluționară în domeniu.Teodora Groza a mai scris și despre piețele de date, guvernanța noilor tehnologii, rolul reglementărilor în promovarea inovării și impactul noilor modele de afaceri asupra cadrelor antitrust din UE și SUA. Teza de licenţă în Drept a Teodorei a fost premiată, în 2019, drept cea mai bună cercetare în domeniul Dreptului european.

Este deosebit de implicată social și participă la nenumărate seminarii, conferințe și colocvii menite să contribuie la instruirea societății și mai ales a generațiilor tinere. Deși trăiește acum în Paris, Teodora Groza ține legătura cu Oradea natală și este activă și în România.

Realizator si prezentator Cristian Tabără

Producător Marin Găbudean

(Reluare)
 
Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

publicat: joi, 08 mai 2025

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă ...

Drumuri aproape: Lugoj

Drumuri aproape: Lugoj

publicat: miercuri, 07 mai 2025

Lugojul e nod rutier și feroviar, dar mai e, privit din altă perspectivă, un nod cultural și istoric de mare importanță, atât în vremea ...

TVR organizează dezbaterea decisivă a alegerilor prezidenţiale la Palatul Cotroceni

„Un preşedinte pentru România" va fi difuzată joi, 15 mai 2025, pe canalele TVR1, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA şi în mediul online

 

#tvri