loader
Foto

Soluţii de repornire a economiei, la "Investiți în România!"

Sorin Burtea și echipa emisiunii ”Investiți în România” v-au propus o ediție dedicată redresării economice pe 9 iunie, de la ora 22:00, la TVR Internațional.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Europarlamentarul Maria Grapini, Alexandra Can, preşedintele Asociației Patronale din Industria Ușoară, Republica Moldova, Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Ioan Popa, primarul Municipiului Reşiţa, Caraș-Severin, Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, analistul economic Aurelian Dochia au fost invitații lui Sorin Burtea.

Pandemia de coronavirus, cea mai gravă criză de sănătate a epocii moderne, a aruncat economia mondială într-o recesiune profundă, afectând atât ţările bogate, cât şi pe cele în curs de dezvoltare sau sărace. Pentru a veni în sprijinul statelor, organismele internaţionale au adoptat un set amplu de măsuri, în încercarea de a atenua efectele negative ale COVID-19 asupra nivelului de trai al populației.

Comisia Europeană a propus un plan de redresare, prin care alocă ţărilor membre UE 750 de miliarde de euro, România urmând să primească 33 de miliarde de euro fonduri, în mare parte nerambursabile, prin care ar trebui să suţină domeniile cele mai afectate precum: sănătatea, educaţia, transporturile ori turismul. Care sunt paşii de urmat pentru ca ţara noastră să beneficeze de această sumă ne explică europarlamentarul Maria Grapini.

(w882) burtea

Unul dintre cele mai importante domenii afectate de criză îl reprezintă investiţiile. Cu toate acestea, în România există proiecte care au continuat în această perioadă. Vorbim cu Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, despre primul aeroport care se construiește în ultimii 50 de ani în ţara noastră, o investiţie mult așteptată de localnici, dar mai ales de turiștii care vin în județ, precum şi despre celelalte programe pe care le are în derulare. De asemenea, primarul Ioan Popa ne povesteşte cum a ajuns Reşiţa campioană la atragerea fondurilor europene, care sunt măsurile pe care le-a adoptat pentru a veni în sprijinul locuitorilor oraşului în timpul pandemiei, precum şi care sunt cele mai importante proiecte pe care le desfăşoară.

(w882) burtea

De la Alexandra Can, preşedintele  Asociației Patronale a Industriei Ușoare din Republica Moldova, aflăm care sunt efectele economice provocate de COVID-19 peste Prut şi ce măsuri au fost luate pentru a combate pandemia.

(w882) burtea

Iar  Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi analistul economic, Aurelian Dochia ne propun soluţii de repornire a economiei.

 

Ediția va fi transmisă în premieră pe TVR Internaţional pe 9 iunie, de la ora 22:00 și în reluare pe 10 iunie, de la orele 04:30 şi 12:20 (ora României)


***

JURNALIŞTI TV: Raluca Amzăr, Roxana Segneanu, Răzvan Onesa

REGIZOR TV: Manuela Apostol

MODERATOR și PRODUCĂTOR: Sorin Burtea

***

Email: investitiinromania@tvr.ro

Pagina de Facebook

Investiți în România! De 19 ani în grila TVR Internaţional, de 19 ani în casele dumneavoastră!

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri