loader
Foto

Galerie foto

Tradiție, natură și sănătate

Sfaturi medicale pentru perioada vacanței și o ediție de sărbătoare cu ocazia Zilei Universale a Iei sunt invitațiile noastre pentru 23 și 24 iunie, în emisiunea „ Un doctor pentru dumneavoastră", la TVRi de la ora 19:00.

 

Albertina Ionescu
Măriuca Mihăilescu

"Un doctor pentru dumneavoastră" va invită la CONCURS pe Facebook.

Miercuri,  23 iunie

SOARELE ŞI SĂNĂTATEA PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie

În anotimpul soarelui e perioada vacanțelor. Lumina solară poate fi un cumul important de pericole pentru sănătatea pielii. Vara se agravează simptomatologia unor boli dermatologice ca acneea, cuperoza sau melasma.

(w882) doctor

Din antichitate, se fac băi de soare pentru tratarea bolilor, inclusiv a celor de piele. Soarele are rol esențial în producerea vitaminei D. Deficiența de vitamina D predispune la dezvoltarea cancerelor de sân, ovarian, colon, prostată. Statistic, s-a dovedit că mulți oameni mor de boli asociate cu lipsa expunerii la lumina solară, iar expunerea exagerată la radiații ultraviolete duce la un număr mare de tumori cutanate. Ne ajutăm corect de energia solară pentru a păstra sănătatea pielii dacă evităm expunerea în intervalul 11:00-18.00, când radiaţiile depăşesc limita admisă, indicele 10. Un indice de 8-10 indică probabilitatea apariţiei arsurilor solare. După expunerea prelungită la soare, pielea se deshidratează, devine aspră, se reduce fermitatea, se pot accentua leziunile de acnee sau  pistruii, pot să apară pete pigmentare, pe față, decolteu sau mâini, cu creșterea dimensiunilor porilor și dezvoltarea de vase sparte, vizibile, factori care accelerează procesul îmbătrânirii pielii.

Aflăm și ce afecțiuni pot fi provocate de mușcătura de căpușă. Din cele aproximativ 650 tipuri de căpușe, cea mai răspândită în Europa, căpușa comună, poate transmite meningoencefalita de vară sau boala Lyme.

***

Suntem parte a campaniei TVR Internațional GENERAȚII ÎN IE, dedicată Zilei Universale a Iei. Susţin includerea iei în patrimoniul UNESCO: dr. ADA EPISTATU, fondator Ada Dental Center; RIA și TRAIAN SĂPLĂCAN, fondatorii Florăriilor Tria’s.

(w882) doctor

***

SOLUȚII PENTRU UN SISTEM  IMUNITAR STABIL

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Se știe că psihicul influențează sănătatea iar stresul afectează organele. Organismul are nevoie de refacere. Ce înseamnă echilibru? Recomandările vizează echilibrarea energetică din toate punctele de vedere. În concedii este ideal să renunțăm la telefoane mobile și gadgeturi. Ne încărcăm bateriile cu terapii faciale, masaj, mișcare și orice alegere cu care rezonăm. Este extrem de important să reușim prin echilibru să deținem cheia pentru un sistem imunitar stabil și să ne bucurăm de o stare de bine. Printre terapii, vom afla cum funcționează și cum ne poate ajuta terapia Bach.

(w882) doctor

Moderator: Albertina Ionescu

Joi, 24 iunie -  transmisiune directă

TRADIȚIE, NATURĂ ȘI SĂNĂTATE

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală  ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

Natura, tradițiile, sărbătorile, costumul popular, toate alcătuiesc cea mai valoroasă moștenire lăsată din moși strămoși, un liant între generațiile trecute și prezente pentru sănătatea generațiilor viitoare. Efectele negative ale vieții de zi cu zi  pot fi combătute cu ajutorul resursele nenumărate ale  naturii care poate reface organismul, echilibrându-l.

***

(w882)

De Ziua Iei, ajungem pe Valea Prahovei, unde am întâlnit-o pe dna. ing. CLAUDIA VERZEA de la Arta Casnică Breaza, în locul unde a luat ființă prima cooperativă artizanală de artă populară din România. Un tărâm încărcat de povești neștiute. Una dintre lucrătoare ne-a mărturisit că a învățat să coasă ii de la soacra sa. Îi ia aproximativ o lună să coase o ie și, în 30 de ani, a cusut sute.

(w882) doctor

(w882) doctor

Moderator Măriuca Mihăilescu

***

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412

(w100) ada dental Ada Epistatu, dr. în estetică dentară, specialist în stomatologie generală, membru al Academiei Americane de Implantologie Dentară și al Academiei Internaționale de Estetică Facială, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, oferă informații și recomandări pentru sănătatea dentară. Conduce o echipă de 10 specialiști în stomatologie. Deși tehnologia avansată din clinică vine în ajutorul pacientului, totuși factorul uman și echipa care lucrează împreună pentru confortul pacientului definesc zâmbetul perfect al fiecărei persoane care trece pragul clinicii Ada Dental Center: https://adadental.ro; tel. 0723 071 014; clinica@adadental.ro; Facebook.

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri