loader
Foto

GENERAȚII ÎN IE, la TVR Internaţional

Campania GENERAȚII ÎN IE a TVR Internațional este despre noi și despre cea mai frumoasă formă a sufletului românesc.

 

Trimite povestea iei tale pe mail, la adresa de e-mail mesaje.tvri@tvr.ro sau la nr de whatsapp 00 40729 139 394 şi noi o vom face cunoscută lumii întregi. Cele mai frumoase poveşti vor fi difuzate pe postul TVR Internaţional.

Fiecare român, de oriunde s-ar afla, este invitat să se mândrească cu portul tradiţional şi să participe la campania pe care TVRi o organizează an de an.

Campania „GENERAȚII ÎN IE" se înscrie  în demersurile pe care postul TVR Internaţional le-a derulat pe parcursul ultimilor ani pentru a susţine includerea cămășii cu altiță în patrimoniul UNESCO, prin campanii și programe dedicate Zilei Universale a Iei.

Campania GENERAȚII ÎN IE" a TVR Internațional este despre noi și despre cea mai frumoasă formă a sufletului românesc.

Filmează-te în ia sau în costumul tău popular și spune-ne povestea ta și a iei tale. Câți ani are? Din ce zonă folclorică vine? Cum a ajuns la tine? A fost a bunicii, a mamei, a mătușii, ce amintiri te leagă de ea? De ce ai luat-o cu tine acolo unde trăiești acum? Când și cum o porți? Ce viitor îi prevezi? Suntem generații în ie și suntem diferiți. Și poveștile noastre sunt unice. Împărtășește-ne povestea ta și a iei tale. Noi le facem cunoscute lumii întregi.

Împreună țesem legenda vie a GENERAȚII ÎN IE".

Aşteptăm să ne trimiteţi poveştile IEI pe pe mail la adresa mesaje.tvri@tvr.ro sau pe Whatsapp  la numărul 00 40 729 139 394. Cele mai frumoase dintre aceste poveşti vor fi arătate cu mândrie, întregii lumi, la TVR Internațional.

Atenţie!!! Pentru a putea fi transmise la tv, filmările dumneavoastră trebuie să fie realizate în  format landscape (cu telefonul în poziție orizontală), la cea mai bună rezoluție!

Haideţi ca în 24 iunie, de Sânziene, când aniversăm Ziua Universală a Iei, să arătăm lumii întregi că suntem din nou împreună, „GENERAȚII ÎN IE"!

18:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.

 

#tvri