loader
Foto

Sistemul japonez Kaizen, aplicat de români, la "Investiţi în România!"

Dr.ing. Julien Bratu, director general al Institutului Kaizen România, Sebastian Cândea, manager Kaizen, Takata România şi Radu Timiş, preşedinte al Grupului Cris-Tim au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 16 aprilie, la TVRi, de la 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Kaizen este arta de a trăi frumos şi sănătos, o filosofie niponă care se concentrează pe îmbunătăţirea continuă în toate aspectele vieţii, un proces ce poate fi aplicat cu succes oriunde, oricând şi de oricine. Termenul înseamnă în limba japoneză schimbare în bine. Principiul a fost dezvoltat în timpul refacerii de după cel de-al Doilea Război Mondial, în companiile din Japonia, apoi s-a răspândit pe tot globul. A pornit din lumea automobilelor, de la Toyota, primul gigant care l-a implementat, având ca rezultate eliminarea pierderilor, reducerea costurilor şi creşterea producţiei. Filosofia a ajuns şi în România, la început prin intermediul multinaţionalelor, apoi dezvoltată de societăţi româneşti cu sprijinul Institutului Kaizen, înfiinţat în ţara noastră în martie 2004. A fost prima filială din Europa Centrală şi de Est, instituţia globală existând în Japonia, din 1985.

Pe cât de simplu, pe atât de eficient, KAIZEN poate fi implementat de orice companie, cu condiţia să-i urmeze paşii corect şi să-i aplice cu perseverenţă procedeele. Efectele nu vor întârzia să apară. O arată chiar Japonia, o ţară cu resurse puţine şi cu rezultate remarcabile, acel miracol, care a renăscut din cenuşă, ca pasărea Phoenix.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri