loader
Foto

Sfaturi pentru echilibru și vindecare, la “Un doctor pentru dumneavoastră”

Vă invităm să revedeți ediții ale emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, în care medicii invitați oferă recomandări profesioniste. Din 12 până pe 15 august, la TVRi de la ora 18:30.

 

Măriuca Mihăilescu
Ana Maria Ghiur

LUNI, 12 AUGUST

PRIETENII ȘI DUȘMANII SĂNĂTĂȚII

Invitat: prof. univ.  dr. Honoris Causa GHEORGHE MENCINICOPSCHI, membru al Academiei Oamenilor de Știință și membru al Academiei de Știinte Agricole și Silvice, membru al Academiei de Știinte din New York

Organismele vii sunt construite în baza principalelor molecule complexe generatoare de viață: proteinele, lipidele, carbohidrații, mineralele și vitaminele. Sistemul viu are mecanisme, procese și organe destinate să absoarbă și să transporte elementele vitale către fiecare celulă în parte. Un om, ca să se formeze, să se dezvolte, să trăiască și să-și mențină sănătatea, e indicat să primească cantitățile potrivite de substanțe esențiale, în stare cât mai naturală. În epoca modernă, alimentația s-a schimbat atât de mult încât și organismul uman a început să se transforme, de la apariția bolilor până la instalarea mutațiilor și a diverselor modificări din structura chimică a materialului genetic. Alimentele sunt cei mai puternici factori de mediu epigenetic, care modulează expresia genotipică a genomului nostru.

ANTIBIOTICELE, ÎN ERA INFECȚIILOR MULTIREZISTENTE

Invitat: conf. dr. SIMIN-AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase, supraspecializare în boli tropicale, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “dr. Victor Babeş”

Oamenii sunt dotați de la natură cu sisteme puternice și complexe de apărare, cel mai important fiind cel imunitar. Sângele este purtătorul unor tipuri de celule de apărare cu acțiune rapidă și eficientă în lupta cu corpurile străine care ajung în organism, dar mai ales împotriva dușmanilor naturali: bacteriile, virusurile și paraziții. Aceste celule, globulele albe, numite leucocite, sunt principalele resurse de protecție în fața infecțiilor. Atunci când bacteriile produc infecții majore, iar globulele albe nu mai fac față, este necesar să se intervină cu substanțe active antibacteriene, în limitele recomandate. Utilizarea acestora în exces poate duce la creșterea rezistenței bacteriene la antibiotic. Cum le păstrăm eficacitatea și pentru viitor, aflăm din această ediție.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882)

MARȚI, 13 AUGUST

FICATUL, SUFLET ȘI INTELIGENȚĂ

Invitat: dr. TEODOR COLDEA, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicină ayurvedică

În medicina taoistă, fiecare organ intern găzduiește o parte a conștiinței noastre, este asociat cu emoții negative și pozitive și este strâns legat de spiritul fiecărui individ. De exemplu, ficatul controlează ”hun”, adică sufletul nostru superior și eteric, este legat de energia Yang, de natura umană individuală și este sediul emoțiilor puternice, negative, precum ura și mânia sau conflictul între suflet și mental. Orice problemă apărută în sistemul afectiv-emoțional poate duce la îmbolnăvirea ficatului și distrugerea funcționării armonioasă a tuturor organelor interne.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 14 AUGUST

LUCRĂRILE DENTARE PE TERMEN LUNG

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic implantologie, Clinicile dr. Leahu

Implanturile dentare, coroanele de zirconiu, sunt lucrări dentare de lungă durată, care întrețin sănătatea orală și redau estetica unui zâmbet frumos, într-un timp scurt, fără intervenții chirurgicale majore și fără durere, la care pot accesa pacienții a căror structură dentară și osoasă nu a fost afectată covârșitor.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

JOI, 15 AUGUST

ECHILIBRUL ENERGETIC AL CORPULUI

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrative, DermaVital

În fiecare clipă, organismul uman acumulează, la nivelul celulelor, compuși toxici rezultați din procesele metabolice, de ardere, din procesele de digestie, dar și cele endocrinologice. Aceste substanțe inhibă funcțiile celulare până la îmbolnăvirea țesuturilor și organelor. Aici este locul în care apare starea de sănătate sau de boală. Orice dezechilibru, apărut în procesele biochimice și psihologice, poate duce la modificarea stării normale de sănătate. Medicina energo-informațională este acea ramură a medicinei care se ocupă cu reechilibrarea organismului. Cum putem să scăpăm de ”gunoiul” emoțional din creier și cum corectăm suferințele sufletului, ne spune specialistul în medicina integrativă, Florica Munteanu.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

 

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri