loader
Foto

Branduri româneşti ce au rezistat timpului

Sorin Burtea vă invită să descoperiţi secretele unor branduri cu notorietate, care au avut succes  în perioada comunistă, dar şi după aceasta, marţi, 9 aprilie, la TVRi, de la ora 21.30, la “Investiţi în România!”.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Un produs pentru a deveni brand trebuie să treacă testul timpului! Fie că e vorba de ape minerale, vinuri, dulciuri, electrocasnice, confecții, detergenţi sau maşini, România se poate lăuda cu mărci românești puternice, care au făcut faţă tranziției de la comunism la capitalism și sunt cunoscute și astăzi în lume. A fost necesar ca cele care au rezistat vremurilor să se adapteze nenumăratelor modele de consumatori şi cerințe ale pieței, să se reinventeze, să schimbe imaginea și modul de a se comercializa. Dacă unele s-au pierdut, altele au renăscut spre bucuria nostalgicilor şi surprinderea celor tineri.

(w882)

Eugenia, Borsec, Jidvei, Plafar, Ana Aslan, Guban, Adesgo, Dero, Romvac, Dacia, Tarom, Arctic şi Electromagnetica sunt nume cu care românii se identifică de zeci de ani. Unele dintre aceste branduri au fost cumpărate de mari companii din străinătate, altele, însă, au rămas cu capital 100% autohton.

(w882)

Comunismul încă vinde, iar nostalgia românilor poate fi valorificată! Dovadă stau rezultatele sondajelor realizate de-a lungul anilor. În preferințele consumatorilor români, atât a celor din țară, cât și din diaspora, mărcile autohtone sunt printre cele mai de încredere când vine vorba de cumpărături.

(w882)

Accesând liniile telefonice, afişate pe ecran, sau pagina de facebook a emisiunii, puteţi exemplifica produsele care vă trezesc amintiri şi vă aduc mai aproape de „acasă”.

Invitaţi:

-         Dr. Anca Ştefan, manager al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan”

-         Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica Bucureşti

-         Inginer chimist Constantin Chiurciu, director general al Romvac

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

4:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri