loader
Foto

Sărbătorim arta, cultura și ecoturismul la „Corespondent TVRi”

Joi, 9 aprilie, de la ora 22.00, am admirat imaginea României, așa cum este văzută de unul dintre cei mai talentaţi fotografi romani și aflăm cu câtă pasiune a ales un multiplu campion olimpic să îşi promoveze ţinuturile natale.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Tot în cadrul ediției de la TVR Internațional am descoperit și care sunt cele mai noi performanțe ale singurului teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România. Nume de marcă au venit în studioul emisiunii, printre care Ivan Patzaichin și Nicholas Simion, dar și Sorin Onișor și Mihai Mălaimare.

Sorin Onișor a fost desemnat, în 2010, „Fotograful anului” de către Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și are la activ peste 20 de expoziții personale de fotografie și mai mult de 40 de expoziții colective. A primit numeroase distincții la diverse concursuri de fotografie, fiind supranumit “fotograful satului românesc”. Tot el este inițiatorul mișcării ”Marea Hoinăreală”.

(w882) Sorin OniÅ

Teatrul Masca singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România, aniversează în această perioadă 25 de ani de la înfiinţare. Având o trupă tânără de actori profesionişti, Teatrul Masca şi-a construit în cei 25 de ani de la înfiinţare o reputaţie prestigioasă participând la numeroase turnee în ţară, cât şi peste hotare. Recent, a înregistrat încă un succes notabil la sărbătoarea francofoniei de la Lisabona, unde a participat cu două reprezentaţii cu piesa „Pierrot Lunaire”. Invitat: Mihai Malaimare, directorul Teatrului „Masca”

(w882) Mihai Măl

Începând din această lună, cultura românească  este prezentă şi vizibilă în mod constant în cel mai vizitat cartier al Lisabonei, Alfama. Asta pentru că Institutul Cultural Român din Lisabona şi-a inaugurat noul sediu, aflat în vecinătatea Marii Catedrale Patriarhale  a Lisabonei, unul dintre  cele mai vechi monumente de artă religioasă din Portugalia. Prin telefon ne dă detalii Lilian Zamfiroiu, preşedinte al Institutului Cultural Român.

(w882) Lilian Zam

Un grup de români din Londra, specializaţi în cinematografie, media şi comunicare, strânge fonduri pentru un documentar intitulat "13 Shades of Romanians", al cărui scop este acela de a prezenta, într-o manieră obiectivă şi cinematografică poveştile a 13 români stabiliţi în Marea Britanie. Detalii despre această iniţiativă ne oferă fraţii Anda şi Dragoş Teglas, producătoarea şi regizorul filmului.

(w882) Anda Tegla

(w882) DragoÅŸ Te

Rowmania este un program de promovare a mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle, care promovează de câţiva ani ecoturismul în România, la nivel naţional şi internaţional. Programul a fost lansat de Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", asociaţie care şi-a lansat, de curând, prima filială internaţională, la Quebec, în Canada. Invitaţi în studio sunt multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin, Teodor Frolu, vicepreşedinte al Asociaţiei Ivan Patzaichin Mila 23 şi Lizabel Nițoi, președinta Asociației Româno-Canadiene pentru Protecția Deltei Dunării din  Quebec.

(w882) Ivan Patza

(w882) Teodor Fro

A fost declarat un virtuoz al improvizaţiei. Saxofonistul şi compozitorul de jazz Nicholas Simion a primit de la Radiodifuziunea vest-germană WDR3 premiul pentru Jazz, secţiunea improvizaţie, ediţia 2015. Uniunea Compozitorilor din România i-a acordat, de asemenea, un premiu pentru compoziţie jazz. Despre concertele din România şi despre cele mai noi albume ale sale ne vorbeşte, muzicianul Nicholas Simion.

(w882) Nicholas S

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)

1:00 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitat Octavian Belu

Emisiune de Eugenia Vodă

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri