loader
Foto

Sărbătoarea românilor de pretutindeni

Ziua Românilor de Pretutindeni este în fiecare an un minunat prilej de întâlniri cu oameni remarcabili, care poartă România în suflet, oriunde s-ar afla, și care se regăsesc acasă, de ziua lor, pentru a celebra puterea lui împreună.

 

Faceți cunoştinţă cu câţiva dintre cei peste 500 de români din afara granițelor țării care s-au întors pentru trei zile în România, pentru a participa la Festivalul Aici Acolo, ajuns la cea de-a VII-a ediţie.

Unul dintre aceştia este Radu Crăciun, un adevărat ambasador voluntar al României în SUA, care a construit peste ocean o mică Românie, o bucățică din Maramureşul drag al copilăriei sale. Doctor în chimie, cu o vastă experiență în domeniul cercetării industriale în cadrul unor mari companii internaționale și consul onorific al României în statul New Jersey, Radu Crăciun a avut o contribuţie majoră la construcţia bisericii de lemn Izvorul Tămăduirii din Long Valley, NJ.

(w882)

Sute de români din diaspora și din comunitățile istorice, din 34 de țări, au fost invitaţi la Bucureşti pentru a participa la Festivalul „Aici – Acolo”, manifestare organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, eveniment care se bucură de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României. V-am invitat să urmăriţi câteva impresii de la această întălnire emoționantă.

(w882)

Din programul Festivalului ”Aici-Acolo”, dedicat românilor de pretutindeni, nu au lipsit nici surprizele culturale. Ateneul Român a fost gazda unui astfel de eveniment de excepţie, iar românii veniţi din toate colțurile lumii s-au bucurat de o experiență muzicală inedită. Concertul de la Ateneu s-a bucurat și de prezenţe importante ale diasporei. Pianistele Elizabeth Sombart, discipolă a maestrului Sergiu Celibidache, fondatoarea Fundației Resonnance din Elveţia și Lavinia Dragoș, stabilită în Germania şi director artistic al Asociaţiei Resonnance România au încântat audiența alături de muzicieni consacrați și viitoare speranțe.

Sărbătorită în fiecare an, în ultima duminică din luna mai, Ziua Românilor de Pretutindeni este cea mai bună ocazie pentru a aduce laolaltă oameni remarcabili, care poartă România în suflet, oriunde s-ar afla, și care se regăsesc acasă, de ziua lor, pentru a celebra puterea lui împreună.

(w882)

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

***

Această ediție a emisiunii ”A doua Românie” s-a reluat joi, 29 august, de la ora 21:00, pe TVR Internațional. Emisiunea s-a difuzat în premieră pe 30 mai 2024.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:30 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Stilul de viață este mai important decat moștenirea genetică

În această ediție aflăm detalii importante despre anxietate și cunoaștem povestea impresionantă a unei luptătoare, care se confruntă în fiecare ...

Documentare, tradiţie şi știri de ultimă oră, la posturile tematice ale Televiziunii Române

Descoperă magia sărbătorilor de iarnă alături de Televiziunea Română! Am pregătit programe speciale de Crăciun care vor captiva și vor aduce ...

 

#tvri