loader
Foto

Sănătatea românilor, „tratată” prin investiţii

Pe 18 mai de la ora 21.00, la TVR Internațional, ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii „Investiţi în România!” despre fonduri alocate în sistemul medical românesc.

 

Investiţi în România!

Octavian-Dragomir JORA, gazda emisiunii, discută cu Nicolae Ştefănuţă, membru al Parlamentului European, despre oportunităţile pe care le are statul român în atragerea fondurilor comunitare în domeniul sanitar, în perioada 2021-2027, şi cum ar trebui sprijinite instituţiile din ţara noastră pentru a avea acces mai uşor la banii europeni.

Care este motivul pentru care în România nu a fost construit niciun spital regional timp de 30 de ani, ar putea opri dezvoltarea sistemului privat de sănătate exodul medicilor şi i-ar aduce acasă pe cei aflaţi peste hotare şi ce ar trebui făcut pentru a simplifica legislaţia din domeniul în beneficiul pacienţilor din ţară, aflăm de la dr. Florin Buicu, vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

Şcoala românească de medicină este recunoscută internaţional. Mulţi dintre absolvenţi profesează la spitale de renume din afară şi un număr mare de străini aleg să studieze medicina în ţara noastră. Vorbim cu prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, despre proiectele de dezvoltare ale instituţiei, la „Investiţi în România!”.

(w882) Investiti

Echipa emisiunii vă invită să urmăriţi un reportaj realizat de jurnalistul Roxana Segneanu, cu dr. Ovidiu Nicolae Palea, un medic român care, după 10 ani de experiență în Statele Unite ale Americii, s-a întors acasă pentru a pune bazele uneia dintre puținele unităţi sanitare private de la noi din ţară, Provita, cu specializare în Terapia Durerii și chirurgia minim invazivă a coloanei vertebrale.

(w882) Provita

Pe ce criterii este finanţat sistemul medical din Germania şi cum este să operezi vorbind în limba română, ne spune prof. dr. dr. h. c. Horia Sîrbu, şeful Clinicii de Chirurgie Toracică, Spitalul Universitar Erlangen, Germania, într-un interviu realizat de Cristina Leorenţ, jurnalist TVR.

(w882) H Sirbu

Dr. Mircea Lupușoru, managerul Spitalul Clinic Colţea, ne povestește despre programul ambiţios de investiţii demarat de actuala echipă de conducere, într-un reportaj de Răzvan Onesa, jurnalist TVR.

(w882) Coltea

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA în ediția din 18 mai:

NICOLAE ŞTEFĂNUŢĂ – membru al Parlamentului European

dr. FLORIN BUICU – vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie, Camera Deputaţilor

prof. univ. dr. VIOREL JINGA – rector al Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, sedentarism ...

 

#tvri