loader
Foto

Sănătatea are prioritate la "Un doctor pentru dumneavoastră"

În perioada 16 - 19 noiembrie, ați urmărit pe TVRi și online pe TVR+, de la ora 19:00, noi ediții ale emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” cu teme de interes pentru fiecare dintre noi.

 

Măriuca Mihăilescu
Irina Mohora

Luni, 16 noiembrie

SĂNĂTATEA ARE PRIORITATE

Invitați: Din Belgia: dr. GRAZIELA BITER, medic specialist anestezie și terapie intensivă, Bruxelles și din Anglia: dr. TUDOR TOMA, medic senior pneumolog și lector în Londra

(w882)

Criza medicală globală se resimte în toată lumea. Mulți oameni, de teama coronavirusului, refuză să iasă din casă. Alții, reușesc să treacă peste teamă, ajung la medic dar se confruntă cu tot felul de probleme. O ediție care își propune să faciliteze accesul la informații corecte pentru promovarea și apărarea drepturilor omului la sănătate și creșterea calității vieții pacienților cu boli cronice. Discutăm despre virusuri şi bolile de la nivelul plămânilor și primim recomandări despre anestezii.

(w882)

Invitații noștri sunt voluntari în ”Rețeaua de solidaritate”. O componentă importantă a rețelei este Comunitatea Medici Solidari care schimbă informații oficiale, validate, implementate în spitalele în care lucrează dar și din experiența personală. Un spațiu sigur de ascultare și dialog între medici. Ascultarea stimulează solidaritatea. Din rețea fac parte sute de cadre medicale din România și din diaspora. Astfel, este posibilă conectarea românilor care au nevoie de ajutor cu cei care-l pot oferi.

Moderator: Irina Mohora

(w882)

Marți, 17 noiembrie

PUNȚI DE COMUNICARE ÎNTRE GENERAȚII

Invitați: psiholog OANA BUDIȘ, Fundația Regală Margareta a României, dr. RADU DOP și prof. dr. FLORIAN COLCEAG, Institutul pentru Cercetarea și Dezvoltarea Cunoașterii Umane

(w882)

Oameni pentru oameni este deviza tuturor celor care cred că o faptă bună, un gând bun în momentul potrivit, este medicamentul ideal pentru cine este în impas. Iată cea mai frumoasă formă de educare între generații. Românii au tradiția de a ține familia aproape și vârstnicii alături de tineri, pentru a crea legături profunde, de iubire și respect și a împărtăși experiențe și învățăminte utile pentru viață. Așa a apărut metoda intergenerațională care creează punți de comunicare între generații.

(w882)

Copiii, tinerii și bătrânii sunt încurajați să participe împreună la activități educative, recreative, sportive, într-un cadru comunitar. Fiecare persoană, indiferent de vârstă, este o sursă de energie și înțelepciune pentru comunitatea din care face parte. Această metodă valorifică potențialul tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații, pentru o societate mai puternică. Transferul de informații între generații prin dăruirea de timp, experiență, cunoștințe, oportunități, zâmbete sunt căi de vindecare pentru societatea actuală iar în acest proiect ambițios și umanist mentorii sunt mentori pentru viitorii mentori.

Moderator: Irina Mohora

Miercuri, 18 noiembrie - premieră înregistrată

DOCTORUL CRISTIAN RĂCHITAN, MEREU APROAPE DE ROMÂNIA

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

O ediție de colecție!

Invitatul nostru special, medicul Cristian Răchitan, român stabilit de aproximativ 40 de ani la New York, este apreciat în America și de către elita sportivă mondială.

(w882)

Considerat între primii 5 diagnosticieni osteopați din lume, dr. Cristian Răchitan spune că bolnavul este unic, nu există boli ci bolnavi iar România este locul în care îi sunt rădăcinile și îi este dator.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Joi, 19 noiembrie

MEDICINA DE CĂLĂTORIE

Invitată: dr. RALUCA JIPA, medic specialist boli infecțioase, Institutul Național de Boli Infecțioase „prof. dr. Matei Balș”, asistent universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", București, membru în Societatea Română de Medicină de Voiaj

Înaintea unei călătorii în străinătate este recomandat să consultați medicul de familie sau specialistul în boli infecţioase, să pregătiți în bagaj o adeverință care să ateste de ce afecţiuni suferiți și o reţetă cu medicamentele pe care le administrați în mod curent. Este ideal să tratați durerile dentare dacă e cazul, să pregătiți o trusă de prim ajutor cu medicamente şi materiale sanitare și lista continuă. Situația actuală impune respectarea tuturor regulilor impuse de autorități atât în zona de domiciliu cât și în cea în care călătoriți.

Este foarte important să vă informați asupra riscurilor de îmbolnăvire specifice zonelor în care veți merge, tipurile de vaccinuri și medicația profilactică ce trebuie administrată înainte sau în timpul călătoriei dumneavoastră. O ediție în care aflăm cum ne protejăm de îmbolnăviri în călătorii.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din PORTUGALIA: dr. ANGELA ZGARDAN, specializare medicină de familie, Asociația Medicilor Moldoveni

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882)

Realizator: Cristina Anton

Producător: Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

2:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri