loader
Foto

Sănătate înainte de toate la “Un doctor pentru dumneavoastră”!

În săptămâna 23-26 mai, echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” a pregătit recomandări de prevenţie şi tratament, alături de întâlniri cu specialişti de top din domeniul medical. De luni până joi, de la ora 18.30, la TVR Internaţional!

 

Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov

Subiectele săptămânii includ: rolul antiseptic şi antibacterian al uleiurilor esenţiale, remediile naturale în afecţiunile ORL, tratarea cancerului de colon, prevenirea apariţiei cariilor şi a altor probleme dentare, afecţiunile reumatismale şi importanţa acordării primului ajutor.

Luni, 23 mai

Irninis Miricioiu vă dă întâlnire, în partea întâi a ediţiei, cu dr. DANIELA RAICIU, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedintele Societăţii Române a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing - Hofigal. Tema de discuţie este ROLUL ANTISEPTIC ŞI ANTIBACTERIAN AL ULEIURILOR ESENŢIALE.

(w882) Irninis Mi

În partea a doua, dr. IULIA BURGHIU-HOBEANU, medic specialist ORL, competenţă în apifitoterapie –HOFIGAL, ne vorbeşte despre REMEDIILE NATURALE ÎN AFECŢIUNILE ORL. Din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite pentru substanțele lor active, atât extern, cât și pentru tratarea afecțiunilor interne. Uleiurile volatile, extrase din specii de plante, au proprietăți binefăcătoare, calmante și curative în aproape orice afecțiune sau deficiență fiziologică a organismului. Însă, acestea se utilizează doar la recomandarea specialiştilor pentru că pot avea efecte atât benefice, cât și dăunătoare. Ce plante ne ajută în afecţiunile ORL, aflăm în această ediţie.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 24 mai

Sorin Sîrbov v-aduce cele mai bune recomandări în depistarea şi tratarea CANCERULUI DE COLON de la dr. MARIA ELIZA GANGONE, medic primar chirurgie generală, competență în Chirurgie oncologică și laparoscopie, SANADOR. Cancerul de colon constituie o problemă majoră în lume. Afectează 1 din 20 de locuitori în țările dezvoltate și este a doua cauza de deces prin cancer la ambele sexe. Pe glob, în fiecare an, se înregistrează 500.000 de cazuri noi de cancer de colon. România este pe locul al doilea ca incidență, cu 15.000 de cazuri noi în fiecare an. De aceea, medicii recomandă efectuarea tuturor testelor de screening, după 40 de ani, pentru a depista din timp apariția acestei boli.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 25 mai

Ana Maria Ghiur află cum poţi fi SĂNĂTOS LA ORICE VÂRSTĂ de la dr. IRINA TROSCA, medic stomatolog, competență în implantologie orală, însoţită de o echipă de medici de la LiviaDent.

(w882) Ana Maria

O alimentaţie sănătoasă ajută la păstrarea unei danturi sănătoase. Însă, cel mai important în menţinerea ei este o rutină completă de îngrijire orală și vizita la stomatolog, o dată la şase luni, pentru identificarea eventualelor probleme apărute ca urmare a tartrului, infecțiilor gingivale și carierii dinților. Există o strânsă legătură între afecțiunile dentare și sănătatea întregului organism Multe dintre problemele danturii pot determina instalarea diabetului, a bolilor cardiace sau chiar a cancerului. Prin urmare, îngrijirea dinților și a cavității bucale este atât o necesitate de ordin estetic, cât și o formă de prevenție a unui număr mare de boli. O ediţie care acordă atenţie sănătăţii de la mic la mare!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 26 mai

Sorin Sîrbov încheie săptămâna sfaturilor medicale cu informaţii utile despre AFECȚIUNILE REUMATISMALE. Invitatul prime păţi este conf. dr. CĂTĂLIN CODREANU, medic primar reumatolog, doctor în științe medicale, directorul Centrului de Boli Reumatismale “dr. Ion Stoia”. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecțiunile reumatice reprezintă cea mai frecventă boală la adulți. Există peste 200 de afecțiuni care intră în această categorie, dintre care reumatismul infecțios, poliartrita reumatismală, artroza și lista continuă. Aproape jumătate dintre adulți prezintă antecedente de simptom osteoarticular sau anomalii musculo-scheletice, iar 10% din populaţie prezintă un grad de handicap motor. În România există peste 4 milioane de bolnavi artrozici. Din nefericire numărul pacienților cu o boală reumatismală este în creștere, începând de la vârstele fragede, ca urmare a predispozițiilor și infecțiilor netratate.

(w882) Sorin Sîr

În partea a doua a ediţiei ÎNVĂȚĂM SĂ SALVĂM VIEȚI cu dr. ALICE GRASU, manager general al Asociaţiei Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF). Atunci când ne aflăm în situațiile cele mai cumplite, când cineva, în urma unui accident rutier, înec, inendiu, este la limita dintre viaţă şi moarte, ne dăm seama de necesitatea de a cunoaște măsurile de prim ajutor pe  care le-am putea da semenilor noştri. Sunt vitale și pot fi învățate de către oricine, chiar și de copii. Pe 28 mai, pe Național Arena, 12.000 de oameni sunt aşteptaţi la cel mai mare curs de resuscitare din lume, eveniment care va fi înscris în Cartea Recordurilor. Până atunci, în studioul 4, instructorii ne învaţă, printre altele, cum procedăm în cazul unui stop cardio-respirator.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

21:00 Vineri seara in direct

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri