loader
Foto

„Lumea și noi”: Roxana Luca, Prințesa Gheții

TVR Internaţional continuă seria de reportaje despre cei mai buni patinatori români, care acum sunt antrenorii altor visători pe gheață. Miercuri, 20 februarie, de la ora 21:00, în emisiunea „Lumea și noi” ați putut să o revedeţi pe Roxana Luca.

 

Angela Avram
Lumea şi noi

La TVR Internațional a fost difuzat un reportaj din seria „Campionii noștri, antrenorii lor", dedicată celor mai buni patinatori români.

Roxana Luca este prima patinatoare care a reprezentat România la Jocurile Olimpice după 34 de ani.

S-a născut în 1982 și se remarcă în istoria competițiilor de patinaj artistic din România prin cele 11 titluri de campioană națională cucerite. Ea a concurat de două ori la Jocurile Olimpice de iarnă - la Salt Lake City în 2002 și la Torino în 2006 - ajungând pe locul 23 la Salt Lake City.

Roxana a fost și campioană balcanică la juniori și seniori.

Cea mai bună performanță a Roxanei a fost locul 15 la Campionatul European, obținut într-un sport în care România nu are tradiție și nu are infrastructură. „Într-o ţară de 21 de milioane de locuitori, avem doar trei patinoare acoperite. Este foarte greu pentru a atinge performanţe. (…) „Chiar şi în aşa condiţii, am ajuns undeva sus, între primii 15 în Europa şi primii 30 pe plan mondial”, spunea Roxana Luca într-un interviu pentru Tribuna, acordat la Sibiu la sfârșitul anului 2007, după o gală unde sportiva evoluase alături de patinatoare din Germania, Italia și Cehia.

(w882) Lumea și

Antrenată în Germania de Marius Negrea, a mai participat și la ediția a X-a a Cupei Merano, Italia (2007), unde s-a clasat pe locul al treilea.

Din 2009 s-a retras din activitatea competițională și antrenează viitori campioni la Ravensburg, în Germania.

(w882) Lumea și

Producător: Angela Avram

Imagine: Silviu Andrei

Editor imagine: Gabriela Mocanu

La TVR Internaţional îi puteţi cunoaşte pe cei mai buni patinatori români, într-o serie realizată de Angela Avram.

Protagoniştii ediţiilor anterioare au fost: Zoltan Kelemen, Cornel GheorgheGheorghe Chiper, Marius Negrea.

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

 

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri