loader
Foto

Românii din străinătate în condiții de criză, la "Articolul VII"

Situația cetățenilor români în contextul măsurilor adoptate pentru gestionarea și prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 a fost subiectul ediției din 11 martie, de la ora 21.00, la TVRi.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Invitata Mihaelei Craciun este Ioana Dumitrescu, realizator TVR.

Țările europene au impus restricții fără precedent, iar în Italia, țara cea mai grav afectată după China, intrată în carantină, românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini.  Numeroși cetățeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia. Vom intră în legatură telefonică directă cu românii din zonele cele mai afectate. De asemenea, va interveni, la telefon, și secretarul de stat Ovidiu Burdușa, de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

(w882)

Vom prezența și fragmente din mesajul ambasadorului României în Republica Italiană, George Bologan, adresat comunității românești în contextul epidemiei de Coronavirus (COVID19).

Să nu uităm că astăzi, 11 martie 2020, comemorăm 16 ani de la atentatele de la Madrid, în care, printre cele 191 de persoane decedate, s-au aflat și 16 cetățeni români, aflați atunci în  trenurile din Comunitatea Madrid-ului. Deoarece numărul de cazuri de coronavirus a crescut și în provincia Madrid, ambasadorul României, Gabriela Dancau, a adresat un mesaj comunității românești din Spania.

Autoritățile române rămân implicate și vigilente, considerând că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate pentru limitarea propagării virusului, având în vedere și numărul ridicat de cetățeni români aflați în zonele afectate din Italia, Spania, Franța.

Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalisti Raluca Tudor și Marian Nicola

Realizator și producător Mihaela Crăciun​

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri