loader
Foto

Galerie foto

Românii din diaspora și parcursul european al Republicii Moldova, la Articolul VII

Miercuri, 17 februarie, de la ora 21:00, pe TVRi, Mihaela Crăciun i-a avut invitați pe: Oana Ursache, secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Dragoș Tudorache, Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

“Eu cunosc două Românii: România din țară și România din afara granițelor României. Sunt două țări în care locuiesc aceiași oameni. Preiau acest mandat cu bucuria de a fi în slujba acestor români care sunt stabiliți pe întreaga planetă. Cu responsabilitatea miilor de povești pe care le-am ascultat și pe care le voi întâlni de acum înainte și cărora voi încerca, cu toată energia și disponibilitatea mea, să le găsesc soluții și rezoluții. Intru în această echipă administrativă cu mândria de a reprezenta românii oriunde aș merge, așa cum am făcut și până acum. Cu smerenie, dar și sete de schimbare, de acțiune, de rezultate. Sunt vocea României din afara României.” – a declarat secretarul de stat Oana Ursache, la preluarea mandatului de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Parcursul european al Republicii Moldova, principalul său partener comercial, Uniunea Europeană, şi statutul limbii române, se regăsesc printre temele discuţiei cu Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova. Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova un ajutor de 15 milioane de euro. Preşedintele Maia Sandu anunţă semnarea decretului pentru iniţierea negocierilor.

Limba română trebuie să fie cunoscută și vorbită în egală măsură de absolut toți cetățenii care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Curtea Constituțională de la Chișinău a pus punct disputei electorale care dura de 30 de ani, legate de statutul special al limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

***
Regia de emisie: Alexandru Calin
Jurnalist: Raluca Tudor
Realizator și producător: Mihaela Crăciun

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

19:30 Prezenţe româneşti

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC.

Realizator şi producător Marian Voicu

(redifuzare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri