loader
Foto

Galerie foto

România vacanţelor tale, la TVR Internaţional

Marţi, 21 februarie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional descoperim cum privesc turiştii străini România şi care sunt plusurile unei vacanţe de neuitat la ţară.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Conf.univ.dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator ANTREC, dr. Simona Tănase, proprietar Pensiunea „Casa Matei” Berca, Buzău, Mihai Ogrinji, preşedinte Asociaţia Jurnaliştilor de Turism din România şi Noni Andrei, preşedinte Asociaţia Naţională pentru Calitatea Serviciilor din Turism CEDES-CD sunt invitaţii lui Sorin Burtea, la o nouă ediţie "Investiţi în România!"

Potențialul geografic, cultural, istoric, gastronomic al României începe să fie din ce în ce mai bine pus în valoare. Investițiile în turism, multe dintre ele pe fonduri europene nerambursabile, au dus la creșterea calității ofertelor și serviciilor. Astfel, anul trecut industria ospitalității a contribuit la performanța economiei cu mai mult de 5%. Principalii indicatori care măsoară afluxul de turiști au înregistrat, în 2015, avansuri de peste 16 procente față de anul anterior, conform Institutului Naţional de Statistică. Cei mai mulți străini care ne-au vizitat sunt din Germania, urmaţi de cei din Israel, Italia, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

(w882) Kirlibaba

Farmecul vacanțelor la țară câștigă adepți serioși. Investițiile în confort și îmbunătățirea serviciilor fac pensiunile căutate atât pentru petrecerea sărbătorilor pascale, cât și pentru vacanțe de neuitat. Programele ANTREC cu finanțare europeană pentru perfecționarea personalului din structurile de cazare care fac parte din asociație pun în valoare oferta ospitalității. Beneficiari sunt turiștii care trec pragul pensiunilor din Maramureș, Suceava, Neamț, Mehedinți, Vâlcea, Tulcea.

(w882) Vacanţă

Transilvania ocupă primul loc în Top 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet. Aceștia laudă frumuseţea satelor săseşti şi a bisericilor fortificate, aspecte care au fost evidenţiate şi la cea de-a XXXV-a ediţie a Târgului de Turism al României, desfăşurată la Romexpo.

(w882) sat pe dea

Finanţările nerambursabile obţinute de Consiliile Judeţene din această regiune, pentru dezvoltarea proiectelor cu valoare istorică și a zonelor cu atracţii naturale, sunt, de câteva ediţii ale Târgului, bine promovate. Dacă la acestea adăugăm crearea unor baze moderne pentru practicarea sporturilor, atunci oferta de petrecere a timpului liber devine cu adevărat atractivă. Astfel, Clujul, Alba, Sibiul, Bihorul, Brașovul au pus în scenă concepte integrate pentru vizitatori. Şi standurile județelor Neamţ, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinți au captat atenţia.

Despre România vacanțelor tale vorbim în această ediție!

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri