loader
Foto

România turistică, la TVR Internaţional

În plin sezon estival, Sorin Burtea şi emisiunea „ Investiţi în România!-Euroeconomia ” vă propune să revedeţi o dezbatere despre turismul din ţară, cu invitaţi din domeniu. De la ora 22:00, la TVRi şi TVR+.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!
Invitaţii lui Sorin Burtea sunt: Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, Alin Burcea, prim vicepreş. ANAT, dir. gen. „Paralela 45”și Mihai Handolescu, dir. gen. „Băile Govora”.

La începutul primăverii, Bucureștiul este gazda celui mai important eveniment din industria ospitalităţii, Târgul de Turism al României. La cea de a 33-a ediție au participat peste 250 de firme, o treime dintre acestea, în principal, din Europa.

Aveţi o țară fascinantă, declară străinii care ne vizitează! Aveţi castele fortificate, cetăţi medievale, biserici şi mânăstiri vechi de sute de ani, dar şi peisaje încântătoare, stațiuni balneare, munte, mare, Delta Dunării. Călătorul este atras şi de savoarea gastronomiei tradiţionale.

Odată cu finalizarea unor investiţii cu bani europeni, turismul balnear redevine atractiv. Colaborarea între autorităţi şi antreprenori a dus la renaşterea anumitor branduri. De exemplu, stațiunii Băile Govora, printr-un program ambiţios, cu sprijinul finanţărilor nerambursabile, i se redă strălucirea interbelică, recunoscută de elita europeană de altă dată. Să nu uităm de Sovata, Covasna, Băile Felix.

Oraşele au intrat şi ele în circuitul turistic. Craiova este în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Despre atuurile regiunii, vorbim în această ediţie.

Promovarea obiectivelor naturale, tradiţiilor, evenimentelor culturale de anvergură trebuie făcută ţintit, în funcţie de tipologia turiştilor, astfel încât informaţia să ajungă la cei care își doresc să petreacă vacanţele în România. Nu este vorba doar despre formarea unei imagini care să atragă, ci şi despre crearea de locuri de muncă şi scoaterea din anonimat a unor zone extraordinar de frumoase.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

 

 

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri