loader
Foto

România, ţara turismului rural, ediţie specială de Paşti

În a treia zi de Paști, de la ora 21.00, la TVR Internațional, v-am propus o ediţie specială „Investiţi în România!”, în care vă invităm să redescoperiți frumusețea satelor românești.

 

Investiţi în România!

Hristos a Înviat!

În fiecare zi, dar mai ales de Sărbători vă mistuie Dorul! Cei care aveţi familiile aproape, care v-aţi integrat în ţările de adopţie, poate îl simţiţi mai puţin, dar pentru aceia dintre dumneavoastră care aţi lăsat acasă părinţi, fraţi şi surori, copii, dorul de cei dragi şi de meleagurile strămoşilor este atât de puternic, încât orice obiect tradiţional sau o priceasnă sunt un balsam pentru inimă. Vă propunem o ediţie specială Investiţi în România!”, în care vă invităm să redescoperiți frumusețea satelor românești.

Aducem în casele dumneavoastră, investitori în turism din Bucovina, Buzău, Delta Dunării şi poveşti din zona Sibiului, Braşovului, mai exact Bran-Moieciu, leagănul turismului rural românesc, a Olteniei de sub munte sau din regiunea inedită, Cazanele Dunării.

„Sunt multe inițiatiative, multe preocupări la nivel local, regional și național pentru dezvoltarea turismului, dar trebuie cumva corelate. Trebuie susținere și pentru activitatea de turism, atât la nivel de pensiune, de cazare, cât și în ceea ce privește produsul turistic, promovarea unei zone. Pentru mine acasă este Oltenia, Oltenia de sub munte, care are foarte multe mănăstiri care merită vizitate și revizitate. Mă gândesc la Tismana, Horezu, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Govora, Mănăstirea Arnota. Sunt foarte multe lăcașuri de cult și treptat s-a construit și acolo o rețea de pensiuni turistice și agroturistice, mărturisește conf. univ. dr. Marilena STOIAN, preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

(w882) marilena s

„La ora actuală turismul rural este cea mai bună formă de înțelegere a unei țări. Întotdeauna când, fie ambasadorii, fie oaspeții străini pe care i-am invitat să tot viziteze România, mă întrebau de locuri de cazare, nu am ezitat niciodată, întotdeauna le-am spus că cea mai bună formulă de a cunoaște sufletul României și ospitalitatea sa autentică este turismul rural, consideră E.S. Simona MICULESCU, ambasador Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO.

(w882) simona mic

„Pentru mine, ANTREC-ul a fost călăuza în ceea ce înseamnă activitate turistică și în momentul în care fondatorii ANTREC-ului au pus la un loc noțiunile de rural, ecologic și cultural, am încercat să ne aliniem la aceste concepte și să îndeplinim întocmai aceste deziderate, astfel încât turistul să aibă parte de o întreagă experiență a vieții la țară, într-o manieră ecologică și nu lipsită de aspectul cultural. Cultural însemnând de la istorie, tradiții, gastronomie, muzică populară, dansuri, toate aceste lucruri îngemănate care dau farmec vieții la țară”, afirmă dr. Simona TĂNASE, proprietar pensiuni turistice, Berca, judeţul Buzău.

(w882) simona tan

„În comuna Fundu Moldovei din judeţul Suceava păstrăm în continuare tradițiile și ne mândrim cu ele. În localitate sunt la ora actuală vreo 22 de pensiuni, stăm foarte bine din punct de vedere turistic și toată partea aceasta Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului sunt numeroase spații de cazare, gastronomia este la superlativ, iar ospitalitatea bucovinenilor este recunoscută, povestește Nelu IVANCIUC, administrator Domeniul Cerbilor, Comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava.

(w882) ivanciuc

„Mare parte dintre cei care activează în Delta Dunării s-au orientat spre ecoturism. Încercăm să facem tot posibilul ca Delta să fie mai curată, mai plăcută pentru vizitatori, care pot opta pentru excursii ecvestre, hiking, zbor cu parapanta, călătorii cu ghizi autorizați, diverse programe artistice, bucurându-se totodată de bucatele alese specifice locului, spune Marcel MOCANU, proprietar Verada Tour, judeţul Tulcea.

(w882) mocanu

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

 

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri