loader
Foto

„România promovată prin valori”, la TVR Internaţional

Răzvan Filipescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism - a fost invitatul lui Sorin Burtea, miercuri, 12 martie, la TVR Internaţional.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția emisiunii de miercuri 12 martie este disponibilă online pe TVR+

Iarna, la schi în staţiunile montane, vara, la drumeţii pe cărări încă neumblate, acolo unde curg râuri au apă cristalină şi aerul este puternic ozonificat, primăvara în sălbăticia Deltei Dunării și tot anul la spa pentru tratarea diferitelor afecţiuni în zonele balneare - destinaţia….este România. Oferta turistică poate fi completată cu atracţiile oraşelor - muzeele şi galeriile de artă, arhitectura specifică, dar şi cu tradiţiile păstrate în satul românesc, gastronomia.

România are atuurile necesare promovării pe pieţele externe. Autoritatea Naţională pentru Turism a început o campanie agresivă de atragere a vizitatorilor de peste hotare. Țara noastră a fost prezentă la târgurile de profil de la Madrid, Tel Aviv, Berlin, New Delhi, Istanbul, Zurich. Pe lângă participarea la acest gen de evenimente, promovarea outdoor, crearea unei platforme şi a unei campanii online în perioada 2014-2015, alături de realizare de coproducţii cu televiziuni interne şi internaţionale completează strategia națională de dezvoltare turistică.

Autoritatea de Resort împreună cu parteneri din mediul privat şi Asociaţia pentru Ecoturism au desemnat în baza criteriilor sistemului european, primele trei zone din ţară certificate ca destinaţii ecoturistice: Maramureş, Zărneşti şi Munţii Apuseni. Alte şase arii se află pe listă şi aşteaptă acreditarea până la sfârşitul acestui an.

Anul trecut a însemnat 3% mai mulţi străini care ne-au vizitat şi o rată de absorbţie a fondurilor europene de 24%, faţă de 6 procente la începutul lui 2013.

***

Emisiunea Investiţi în România!-Euroeconomia este difuzată, în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR. Nu uitaţi că emisiunea poate fi urmărită online, live şi înregistrat, pe TVR+.

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri