loader
Foto

Galerie foto

“Romania News Report”, retrospectiva ştirilor în limba engleză, a revenit la TVRi

Începând din săptămâna 6 - 12 februarie, telespectatorii TVR din străinătate pot urmări din nou ştirile realizate de jurnaliştii Televiziunii Române, traduse în limba engleză.

 

Bogdan Stănescu
Romania News Report

Romania News Report”, singura retrospectivă săptămânală în limba engleză a ştirilor din România a revenit la TVR Internaţional sâmbătă, 11 februarie.

(w882)

Prezentată de Bogdan Stănescu, jurnalist cu o experiență de peste 30 de ani în televiziune, profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti, emisiunea se adresează telespectatorilor din străinătate, interesaţi de actualitatea românească, fără a fi neapărat vorbitori de limba română. Fie că sunt apropiaţi ai comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării, fie fac parte din familii mixte sau din categorii socio-profesionale interesate de actualitatea din România, telespectatorii Televiziunii Române au acum posibilitatea de a se informa mai uşor în legătură cu subiecte din sfera politică, economică, socială sau culturală, de interes pentru publicul internaţional.

Programul este realizat în parteneriat cu Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan - Engleză, Universitatea din Bucureşti.

Romania News Report” are 30 de minute şi se difuzează la TVR Internaţional, sâmbăta, de la 19.30, ora României, iar duminica, de la ora 14.30, la TVR Info şi pe platforma tvrplus.ro.

(w882)

La TVR Internaţional, emisiunea are mai multe redifuzări, programate inclusiv pentru publicul din SUA şi Australia, astfel: duminică - ora 2:30 şi 14:30; luni - ora 13:00; marţi - ora 5:00.

 

9:55 Memoria zilei

Producător Laurenţiu Năstase

10:00 Natură şi aventură

*Studioul teritorial TVR Cluj

Pescuit la Izvoarele Nerei (II)

Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş

 

Luni, 27 martie, de la ora 21.00 , la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Avocatul dumneavoastră".

Concert-eveniment în deschiderea grilei de primăvară TVRi

Pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chişinău se vor întâlni mari artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Concertul „Limba Română e ...

Un doctor pentru dumneavoastră: Un nou sezon cu informații utile pentru sănătate!

Luni, 27 martie, începe un nou sezon al emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internațional. De peste 15 ani, medici români ...