loader
Foto

Galerie foto

“Romania News Report”, retrospectiva ştirilor în limba engleză, a revenit la TVRi

Începând din săptămâna 6 - 12 februarie, telespectatorii TVR din străinătate pot urmări din nou ştirile realizate de jurnaliştii Televiziunii Române, traduse în limba engleză.

 

Bogdan Stănescu
Romania News Report

Romania News Report”, singura retrospectivă săptămânală în limba engleză a ştirilor din România a revenit la TVR Internaţional sâmbătă, 11 februarie.

(w882)

Prezentată de Bogdan Stănescu, jurnalist cu o experiență de peste 30 de ani în televiziune, profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti, emisiunea se adresează telespectatorilor din străinătate, interesaţi de actualitatea românească, fără a fi neapărat vorbitori de limba română. Fie că sunt apropiaţi ai comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării, fie fac parte din familii mixte sau din categorii socio-profesionale interesate de actualitatea din România, telespectatorii Televiziunii Române au acum posibilitatea de a se informa mai uşor în legătură cu subiecte din sfera politică, economică, socială sau culturală, de interes pentru publicul internaţional.

Programul este realizat în parteneriat cu Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan - Engleză, Universitatea din Bucureşti.

Romania News Report” are 30 de minute şi se difuzează la TVR Internaţional, sâmbăta, de la 19.30, ora României, iar duminica, de la ora 14.30, la TVR Info şi pe platforma tvrplus.ro.

(w882)

La TVR Internaţional, emisiunea are mai multe redifuzări, programate inclusiv pentru publicul din SUA şi Australia, astfel: duminică - ora 2:30 şi 14:30; luni - ora 13:00; marţi - ora 5:00.

 

9:00 Weekend matinal

*Matinal (II)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

9:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri