loader
Foto

„România în lume”, al doilea sezon la TVR Internațional

Aflat la al doilea sezon, programul „România în lume” - difuzat de postul TVR Internațional - creează noi punți între românii de dincoace și de dincolo de granițele țării.

 

Kyrie Mendél

Dacă în primul sezon am adus în faţa telespectatorilor noştri destine impresionante, oameni care au plecat departe de ţară, dar care nu au uitat niciodată cine sunt, de unde vin și care este legatura cu radăcinile lor, și în acest sezon Kyrie Mendél, gazda emisiunii, va avea invitați  de seamă - atât personalităţi ale scenei artistice românești, cât și ale diasporei.

(w882) „Români

Cu o pasiune imensă pentru teatru şi film, Dorina Lazăr este una dintre cele mai îndrăgite  actrițe din România. Având o carieră artistică de peste 60 de ani, dovedind o vitalitate extraordinară, umor, înțelepciune și aceeași charismă cu care ne-a obișnuit, Dorina Lazăr vine în studioul emisiunii „România în lume” pentru a ne delecta cu istorisirile sale pline de farmec.

(w882) „Români

Mădălina Pașol este pianist concertist și face parte dintr-o familie de muzicieni. A aflat, astfel, încă din copilărie, că performanța se poate face doar cu multă muncă și implicare. A studiat şi a trăit la Berlin, unde a cunoscut succesul, dar a ales să se întoarcă în România, pentru a dezvolta aici noi proiecte muzicale. Într-o savuroasă discuție cu moderatorul emisiunii, ne împărtășește din vasta sa experiență artistică.

(w882) „Români

 

Realizatori: Bogdan Stănescu și Kyrie Mendél

Producător: Liliana Văduva

Sursa foto: Arhiva emisiunii „România în lume”

 

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei-Victor Dochia

Jurnalişti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiţă, Răzvan Bucuroiu, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea

Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

*Mănăstirea Robaia, Arges

De sărbătoarea Floriilor, a Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, vă propunem un popas la Mănăstirea Robaia din judeţul Argeş. Potrivit tradiţiei, mănăstirea ar fi fost întemeiată după ce barbarii ar fi incendiat un loc de rugăciune al copiilor şi al femeilor, robi creştini ucişi aici în noaptea Învierii Domnului. De atunci acest loc se numeste Robaia. Primul ctitor atestat documentar este Alexandru cel Rău, la sfârşitul veacului al XVI-lea, dar biserica exista deja de ceva vreme. Locaşul de cult a fost acoperit cu fresce de către zugravul Pârvu Mutu, cuviosul Pafnutie, care de altfel a şi fost înmormântat la Robaia.

Invitat preot profesor Constantin Necula
Jurnalist senior Estela Dincă
Producător Victor Andrei Dochia

 
 Interacţiunea dintre generații - beneficii pentru sănătate

Cercetările arată faptul că, participarea seniorilor la diferite acțiuni poate aduce beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit, ...

România face bine

România face bine

publicat: vineri, 11 aprilie 2025

Ne propunem, în această primăvară, să luăm România la pas. Să îi descoperim oamenii, peisajele și poveștile fabuloase. Vă invităm alături de noi ...

„România în lume”, al doilea sezon la TVR Internațional

Aflat la al doilea sezon, programul „România în lume” - difuzat de postul TVR Internațional - creează noi punți între românii de dincoace și de ...

 

#tvri