loader
Foto

România, destinaţie de vacanţă

Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, conf. dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator al Asociației Naţionale de Turism, şi Mihai Ogrinji, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România - invitaţi la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Când spui România, poţi să spui tradiţii, o istorie de legendă, meşteşuguri, gastronomie şi ospitalitate. Fie că vorbim despre turism rural, ecologic, cultural, balnear, fiecare zonă în parte este specială şi aşteaptă să fie descoperită.

În ultima perioadă, incertitudinile legate de securitate la nivel mondial, cât şi evoluţia pozitivă a produsului turistic românesc sunt oportunităţi pentru industria ospitalităţii.

Avansul ar putea fi mai mare dacă promovarea obiectivelor naturale, tradiţiilor, evenimentelor culturale de anvergură se va face ţintit, în funcţie de tipologia turiştilor, astfel încât informaţia să ajungă la cei care își doresc să petreacă vacanţele în România.

Nu este vorba doar despre formarea unei imagini care să atragă ci şi despre crearea de locuri de muncă şi scoaterea din anonimat a unor zone extraordinar de frumoase.

Pentru prima dată, după foarte mulți ani, turismul din România este reprezentat instituţional de un Minister de sine stătător. Aşadar, există un interes deosebit pentru acest domeniu. Echipa ministerială şi-a fixat priorităţile și obiectivele atât pe plan intern, cât și extern.

Detalii, în această ediţie, când discutăm şi despre Masterplanul pentru investiţii în infrastructura de turism, Strategia națională de dezvoltare şi promovare şi mult aşteptata Lege a Turismului.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri